Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a jechałeś sam czy z pasażerem?

• Odpowiedzi 34.5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• wrclaguna

2274

• Hohe

1836

• Gibons

1520

• mumen

995

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
13 minut temu, michał69 napisał:

a jechałeś sam czy z pasażerem?

Jeden pasażer z przodu.

Opublikowano

Może wie ktoś kupiłem bcm i chce wymienić klimatronik pod grzane stolki i nie wiem który , czy to nie ma znaczenia byle lift i 1 strefa 8K1820043AG czy 8K1820043L

Opublikowano

Zgłoś szkodę do swojego ubezpieczyciela, przyjdą wyliczą w zależności jaką miałeś polisę czy na ori częściach czy na zamiennikach, udział własny, zobaczysz co dadzą na pewno będzie zaniżone, możesz się sam odwoływać lub sprzedać szkodę jakiejś firmie tu kwota powinna być zadowalająca  , później poszukaj dobrego blacharza, na pewno zostanie Ci jeszcze w kieszeni kilka PLN-ów.

Opublikowano
8 minut temu, Góral65 napisał:

Zgłoś szkodę do swojego ubezpieczyciela, przyjdą wyliczą w zależności jaką miałeś polisę czy na ori częściach czy na zamiennikach, udział własny, zobaczysz co dadzą na pewno będzie zaniżone, możesz się sam odwoływać lub sprzedać szkodę jakiejś firmie tu kwota powinna być zadowalająca  , później poszukaj dobrego blacharza, na pewno zostanie Ci jeszcze w kieszeni kilka PLN-ów.

Dokładnie zrób jak kolega radzi

Opublikowano
32 minuty temu, Góral65 napisał:

Polisę mam w PZU na częściach serwisowych itp. Samochód tak jak pisałem znajduje się na placu w serwisie i czeka na rzeczoznawcę z PZU.

Nie ukrywam, że na zarobek nie liczyłem, chciałem poprostu naprawić w serwisie i mieć na to dokumentację (historie)

Znaleźć dobrego blacharza to jest cholerny problem.

Opublikowano

Witam:hi:Panowie jakie założyć opony letnie na felgi 8,5x19"et32 ? Zależy mi żeby nie wystawały i żeby włożyć możliwie naj wyższą oponę..  myślałem nad 245/40/19..  Pacjent przedlift avant na zawiasie 1BL

Opublikowano (edytowane)

potrzebna uszczelka do sterownika od ksenonów do przedniej lampy przedlift i pod sterownik od swiateł dziennych

czesc nr 7 i nr 10

Bez-tytu-u.pngdarmowy portal

Edytowane przez Dev
Opublikowano

Panowie, kogo polecacie z forum co by w b8, zwłaszcza w 2.0tfsi, miał wiedze i można by parę rzeczy skonsultować?

Opublikowano
5 minut temu, Marcin Gugu33 napisał:

Panowie, kogo polecacie z forum co by w b8, zwłaszcza w 2.0tfsi, miał wiedze i można by parę rzeczy skonsultować?

od jednej osoby na pewno nie uzyskasz wszystkich odpowiedzi

napisz co Cie interesuje to bedziemy radzic

Opublikowano

chodzi o poznanie osób z polecenia, które robią lub znają się na 2.0 tfsi, bo mając 1.8T w b5 wiedziałem do kogo, po co sie odezwać.

Głównie w tym wątku mam opisany problem:

"2.0 TFSI klekot, wałek- nastawnik zmiennych faz rozrządu, brak mocy do 3,5 rpm "

Opublikowano
21 minut temu, Marcin Gugu33 napisał:

chodzi o poznanie osób z polecenia, które robią lub znają się na 2.0 tfsi, bo mając 1.8T w b5 wiedziałem do kogo, po co sie odezwać.

Głównie w tym wątku mam opisany problem:

"2.0 TFSI klekot, wałek- nastawnik zmiennych faz rozrządu, brak mocy do 3,5 rpm "

dostałes juz info od Kixi

Opublikowano
12 godzin temu, Dev napisał:

potrzebna uszczelka do sterownika od ksenonów do przedniej lampy przedlift i pod sterownik od swiateł dziennych

czesc nr 7 i nr 10

Bez-tytu-u.pngdarmowy portal

te uszczelki to siedzą w lampie czy w sterowniku? pytam bo mam samą lampę uszkodzoną w domu 

Opublikowano

@Dev 10 mam to Ci tam od razu dorzuce. 

Opublikowano
11 godzin temu, Dev napisał:

dostałes juz info od Kixi

Tak, ale im więcej osób znających 2.0t, tym więcej możliwych opinii i przypadków..

Opublikowano

Pacjent s5 3.0tfsi

co jakiś czas wywala błąd skrzyni na desce,czasami sam znika,czasami trzeba kasować,jakie maga być przyczyny?

33A73414-03C9-4682-8C96-24156E73A9EF.jpeg

Opublikowano

Pytanko, bo jestem troche zmieszany...

od roku mam b8.5 2.0tfsi 2014r 224KM wersja USA, pyknąłem ponad 20tys km i poza wymianami oleju i świec (no i sprężyn) nic się kompletnie nie dzieje. Nie miałem więc powodów żeby gdzieś bliżej grzebać w silniku. Ale dzisiaj otworzyłem mache, posprawdzałem stany płynów i widze, że rura od puchy z filtrem powietrza idzie prosto do turbiny. Gdzie jest IC? W takich benzynach nie ma? Za mała turbawka i nie opłaca się chłodzić? 

Opublikowano (edytowane)

no tak z filtra idzie prosto do turbo, jak masz usa to dodatkowo masz pompę powietrza wtórnego, chłodnice powietrza też masz :thumbup1:

Edytowane przez marcin_o23
Opublikowano
40 minut temu, Tomeks napisał:

Pacjent s5 3.0tfsi

co jakiś czas wywala błąd skrzyni na desce,czasami sam znika,czasami trzeba kasować,jakie maga być przyczyny?

33A73414-03C9-4682-8C96-24156E73A9EF.jpeg

daj nr błedu

Opublikowano

No właśnie właściciel nie ogarnia vaga,zrobił auto scan,wykasował błędy i tylko zdjęcie ma z auto scanu,sierota...