Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A mam jeszcze pytanie związane z tematem B8 (m.in.), ale nieco z innej beczki - wiem, że temat oblatywany był już kilkukrotnie, ale jak się ustrzec, albo przed zakupem sprawdzić pojazd, czy podczas importu został za niego zapłacony VAT?

B6 kupowałem w salonie Audi i miałem to w nosie, zresztą sprowadzałem osobiście - następne pewnie pójdzie przez handlarzynę jakiegoś, bo chciałem leasing/kredyt, a chciał bym spać spokojnie:wink:

• Odpowiedzi 34.5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• wrclaguna

2274

• Hohe

1836

• Gibons

1520

• mumen

995

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

dokładnie tak jak Grześ mówi - ja wolałem dużo lepsze wyposażenie niż Q golasa - bo w sumie Q odczujesz w większości w zimie tylko :naughty:

---------- Post added at 12:23 ---------- Previous post was at 12:19 ----------

Jak handlarzyna będzie miał autko na siebie to masz spokój a jak ci zaproponuje jakieś lewe umowy z Niemcem itp to już może podpadać

Opublikowano

A czy zmienia coś fakt, że wystawi normalną pełną FV 23%?

Opublikowano

z tym VAT-em to przerózne są historie :wink: u mnie w Rzeszowie jest sporo osób handlujących m.in AUDI i wiem ze toczy się ileś tam spraw w Skarbówce itp. , takze z handlarzami trzeba uważać

Mam brata co jest naczelnikiem to cos tam wiem :naughty:

Opublikowano
A czy zmienia coś fakt, że wystawi normalną pełną FV 23%?

jak ci wystawi vat 23 to w/g mnie jest git bo to on będzie odpowiadał jakby coś nie tak było a nie ty :decayed:

Opublikowano

Gorzej jak FV wystawi 23% na firmę krzak, albo firma zniknie po zakupach :grin:

Chodzi mi akurat w tym momencie o tegoż jegomościa:

www.bestcars24.otomoto.pl

Mam go po sąsiedzku i czasem przejeżdżam obok miejsca parkowania autek. Ostatnio korciło mnie, żeby zajechać obczaić co ciekawego ma

Opublikowano

jak masz europejski nip to bez problemu możesz w DE kupić auto bez podatku i u nas go zapłacić, a następnie zrobić tzw leasing zwrotny (my tak zawsze robimy). tj Twoja firma sprzeda auto do leasingu i będziesz leasingobiorcą.

Opublikowano
Gorzej jak FV wystawi 23% na firmę krzak:grin:

no jak ci wystawia fakturę to musi dołączyć kopię wyciagu że firma jest zarejestrowana itp itd więc nie tak łatwo, choć papier wszystko przyjmie no ale tak to nigdy auta nie kupisz

Opublikowano
jak masz europejski nip to bez problemu możesz w DE kupić auto bez podatku i u nas go zapłacić, a następnie zrobić tzw leasing zwrotny (my tak zawsze robimy). tj Twoja firma sprzeda auto do leasingu i będziesz leasingobiorcą.

Jędrek - tylko ja to auto muszę na prywatna osobę wziąć:wink:

Opublikowano

rozumiem :hi: to zawsze możesz poszukać komisu, który za 200-300 zł wystawi fakturę do leasingu :naughty: ja bym jednak się skłaniał ku prywatnemu importowi bo to jednak sam załatwiasz formalności i wiesz co masz opłacone.. a od handlarza to nigdy nic nie wiadomo :kwasny:

Opublikowano
z tym VAT-em to przerózne są historie :wink: u mnie w Rzeszowie jest sporo osób handlujących m.in AUDI i wiem ze toczy się ileś tam spraw w Skarbówce itp. , takze z handlarzami trzeba uważać

U nas skarbówka ściga takiego jednego na ponad 6 baniek za takie myki przy ściąganiu aut. A takim ładnym białym X6 się woził. Teraz bunkruje się gdzieś w stolycy.

Opublikowano

U nas skarbówka ściga takiego jednego na ponad 6 baniek za takie myki przy ściąganiu aut. A takim ładnym białym X6 się woził. Teraz bunkruje się gdzieś w stolycy.

US jak najlepszy pies gończy ściga "swoich" oszustów:grin: Policja i inne instytucje powinny brać w niektórych uzasadnionych przypadkach przykład:naughty:

Opublikowano

To że go ściga nie znaczy że ściągnie bo gość już pewnie na siebie nic dawno nie ma i do końca życia będzie takim "biedakiem".

Opublikowano
Tu jest screen z ETKI :wink: wyszczególnione sa wszystkie kanały , zwróccie uwagę na te najbardziej z lewej strony czyzby w (.....chyba :naughty: ) RS4 idzie jeszcze po bokach słupków :eusathink:

http://s19.postimage.org/3y1dft6oz/KOMFORT_vs_BASIC.png

to, żeby zrobić psełdo nawiew z tyłu trzeba kupić elementy: 23,24,25 bo rozumiem, że nr 18 każdy ma bo idzie nawiew pod siedzenia (może jest tam jakaś zaślepka :eusathink:)

Opublikowano

Tak zgadza sie :decayed: trzeba kupić elementy 23,24,25 a zaś 18 w BASIC nie zmienisz na KOMFORT ze wzgłedu na brak klapek i silniczkow. Tylko rezanko :wink: ja wpinałem sie w kanał tzn. było ciecie plastikow .

Opublikowano
Tak zgadza sie :decayed: trzeba kupić elementy 23,24,25 a zaś 18 w BASIC nie zmienisz na KOMFORT ze wzgłedu na brak klapek i silniczkow. Tylko rezanko :wink: ja wpinałem sie w kanał tzn. było ciecie plastikow .

rezanko - sound great :kox:

Grześ prosze sprawdz mi cene 23,24 na allegro gdzieś widziałem kratki za 100 zeta

http://allegro.pl/8k0819023e-audi-a4-b8-kratki-nawiewu-tyl-i2243956735.html

http://allegro.pl/kratka-nawiewu-tyl-8k0819203e-audi-a4-a5-q5-i2272794749.html

Opublikowano

:thumbup1:

23- 46 pln

24 - 17 pln

Opublikowano

Ale w ten sposob zaplacilby 23% vat w Polsce, a nie 19% w Niemczech ;) Wiec pare % w plecy. Natomiast zgadzam sie, ze lepiej samemu cos sciagnac - wtedy wieksza pewnosc.

@KOval81: tez mialem dylemat czy brac A4, czy A6, bo cenowo 3.0tdi wychodzily podobnie (z racji wiekszego podazu A6). Jednak nie potrzebuje az tak duzego auta. Dodatkowo w miescie duzo latwiej zaparkowac A4, no i auto troszke zwinniejsze od A6 przy tym samym silniku.

Opublikowano

Ale w ten sposob zaplacilby 23% vat w Polsce, a nie 19% w Niemczech ;) Wiec pare % w plecy. Natomiast zgadzam sie, ze lepiej samemu cos sciagnac - wtedy wieksza pewnosc.

@KOval81: tez mialem dylemat czy brac A4, czy A6, bo cenowo 3.0tdi wychodzily podobnie (z racji wiekszego podazu A6). Jednak nie potrzebuje az tak duzego auta. Dodatkowo w miescie duzo latwiej zaparkowac A4, no i auto troszke zwinniejsze od A6 przy tym samym silniku.

ja rok temu też miałem dylemat a4 czy a6 i powiem, że dobrze wybrałem :wink: chociaż brakuje mi trochę space'u ale zwinność i ekonomia spalania nie do porównania :thumbup1: