Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 APS] by czorny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
http://img.tapatalk.com/d/13/09/21/u9e4a3ed.jpg

Przednie drzwi wytlumione filcem, ciszej jakoś się nie zrobiło, przestały pierdziec głośniki, jakość dźwięku powala mnie teraz na kolana, kolejny etap to ściana grodziowa i bagażnik

a ten filcyk nie chłonie czasem wilgoci?

chlonie, dlatego zrobiłem tylko przednie drzwi, jako wersja beta :decayed:

---------- Post dopisany at 11:07 ---------- Poprzedni post napisany at 11:06 ----------

bo w car audio wyróznica sie dwa pojećia wygłuszenie oraz wytłumienie(wyciszenie), ty zrobiłeś tą drugą opcje, jak kładziesz maty wygłuszajace to jeszcze dajesz pianke/filc/gąbke wyciszajacą, która ma na celu wyłapanie wszelkich stuków itp:wink:

dokładnie, maty są drogie i ciężkie, dlatego ta opcja jest lepsza :wink:

• Odpowiedzi 2.9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

źle to napisałem, to są dwa etapy prac przy robieniu drzwi pod CA, tak wiec wygłuszenie też powinno być:wink: zamiast filcu mogłes wrzucic drugą gąbke fabryczną na drzwi

Opublikowano

ja mam dwie gabki fabryczne i za duzo to nie dalo. cos tam lepiej jest ale szalu nie ma. do tego wes boczek zaloz:doh:

Opublikowano

jakie masz glosniki z przodu?

Opublikowano

wpadły na podkład przetwornice koito d2s, mam nadzieje, że zacznie świecić, czekając na zmierzch.. :grin:

ry7ypuby.jpg

i tu porównanie palnik ten sam 4300k za 12,47, po lewej hid, po prawej koito

na6y7u4a.jpg

---------- Post dopisany at 18:24 ---------- Poprzedni post napisany at 18:19 ----------

ja mam dwie gabki fabryczne i za duzo to nie dalo. cos tam lepiej jest ale szalu nie ma. do tego wes boczek zaloz:doh:

to fakt, troche się namęczyłem, żeby go wcisnąć:decayed:

---------- Post dopisany at 18:25 ---------- Poprzedni post napisany at 18:24 ----------

aktualnie jeden bose i jeden blaupunkt :grin:

---------- Post dopisany at 18:25 ---------- Poprzedni post napisany at 18:25 ----------

ale w b5 nie ma mozliwosci tak wytlumienia, bo nie ma blachy jo?

---------- Post dopisany at 18:25 ---------- Poprzedni post napisany at 18:25 ----------

Opublikowano

źle zrobiłeś fotke porównujacą xenony, bo jestes blizej tego mocneijszego(wizualnie):decayed:

a co do wygłuszenia da sie zrobić trzeba objebać drzwi profilami bądź blachą i zakleić matą, w budowlanym widziałem ostatnio taśmy butylowe 10cm szerokosci, dobra alternatywa dla tanich bitumów, pisze o butylowych matach, ponieważ z tego czegos są robione topowe maty do wygłuszeń:wink:

Opublikowano
wpadły na podkład przetwornice koito d2s, mam nadzieje, że zacznie świecić, czekając na zmierzch.. :grin:

http://img.tapatalk.com/d/13/09/25/ry7ypuby.jpg

i tu porównanie palnik ten sam 4300k za 12,47, po lewej hid, po prawej koito

http://img.tapatalk.com/d/13/09/25/na6y7u4a.jpg

---------- Post dopisany at 18:24 ---------- Poprzedni post napisany at 18:19 ----------

to fakt, troche się namęczyłem, żeby go wcisnąć:decayed:

---------- Post dopisany at 18:25 ---------- Poprzedni post napisany at 18:24 ----------

aktualnie jeden bose i jeden blaupunkt :grin:

tylko zamontuj je tak żeby się do nich woda nie dostawała. bo to nie są w pełni szczelne przetwornice.

Opublikowano
źle zrobiłeś fotke porównujacą xenony, bo jestes blizej tego mocneijszego(wizualnie):decayed:

a co do wygłuszenia da sie zrobić trzeba objebać drzwi profilami bądź blachą i zakleić matą, w budowlanym widziałem ostatnio taśmy butylowe 10cm szerokosci, dobra alternatywa dla tanich bitumów, pisze o butylowych matach, ponieważ z tego czegos są robione topowe maty do wygłuszeń:wink:

wiesz jaki ze mnie fotograf, ale wlasnie wracałem, pada, a jasno, że aż miło :wink:

żeby bawić się w takie wygluszanie musiałbym mieć jakieś audio, ale nie mówie, że temat odpuszczam:decayed:

---------- Post dopisany at 20:59 ---------- Poprzedni post napisany at 20:59 ----------

Grześ zamontowałem je pod lampą, jakieś sugestie będzie banglać tam?

Opublikowano

o tak

hc6c.jpgh6m0.jpg

Opublikowano

ryju co to za seledyn?

Opublikowano

to nie seledyn seledyn to ja mam na felgach na zimę.

a co do przetwornic to uszczelnij je pod lampami. bo bez tego to mogą zimy nie wytrzymać.

Opublikowano

mowisz ze taka roznica? moje bixy tez gowno swiatla daja.. i sie caly czas zastanawialem czy zmienic przetwornice na jakies normalnie nie produkowane w chinach :decayed: masz jakies zdjecie jak w nocy oswietla droge?

Opublikowano
jawor, mowisz ze taka roznica? moje bixy tez gowno swiatla daja.. i sie caly czas zastanawialem czy zmienic przetwornice na jakies normalnie nie produkowane w chinach :decayed: masz jakies zdjecie jak w nocy oswietla droge?

Jestem, ale o co chodzi? :decayed:

Opublikowano
jawor, mowisz ze taka roznica? moje bixy tez gowno swiatla daja.. i sie caly czas zastanawialem czy zmienic przetwornice na jakies normalnie nie produkowane w chinach :decayed: masz jakies zdjecie jak w nocy oswietla droge?

k**wa juz sie poprawilem :decayed: tak to jest jak sie czyta sto tematow na raz, na batalionie Ty pisales i jakos mi sie wkrecilo :grin:

Opublikowano

k**wa juz sie poprawilem :decayed: tak to jest jak sie czyta sto tematow na raz, na batalionie Ty pisales i jakos mi sie wkrecilo :grin:

Nie mniej jednak, ja wymieniałem stare, grube chinole na nówki, też chińczyki, tzn slimy, to jest różnica w świeceniu. Rozgrzewanie krótsze, światło bielsze (mimo tej samej barwy) i na długich lepiej świeci :wink:

Opublikowano

Ja kiedys kupiłem przetwornice HID firmy welldone(jeszcze nie było tak duzo tego na alegro jak teraz) po 4latach miałem okazje jedna z przetwronic na tych samych żarnikach porównac z "dzisiejszym" HIDem, to światło było o wiele bardziej silniejsze na tej mojej przetwornicy...

ale zestaw tych hidów do tej pory kosztuje 3krotnie wiecej niz zwykłe hidy z alegro

H7 Xenonkit WD-04  - Well Done Xenon Webshop

Opublikowano
Ja kiedys kupiłem przetwornice HID firmy welldone(jeszcze nie było tak duzo tego na alegro jak teraz) po 4latach miałem okazje jedna z przetwronic na tych samych żarnikach porównac z "dzisiejszym" HIDem, to światło było o wiele bardziej silniejsze na tej mojej przetwornicy...

ale zestaw tych hidów do tej pory kosztuje 3krotnie wiecej niz zwykłe hidy z alegro

H7 Xenonkit WD-04 *-*Well Done Xenon Webshop

Ja za swoją przetwornice dałem 30 parę złotych :grin:

Opublikowano

H7 Xenonkit WD-04 *-*Well Done Xenon Webshop

Ja za swoją przetwornice dałem 30 parę złotych :grin:

to pisze wyżej podłaczaliśmy tą moja pod zwykłe zestawy z alegro to w ogóle porównania nie było, pewnie na dłuższą mete to by popaliło te żarniki:decayed: zwykła za 30zł przetwornica nie dawała tyle światła co tamta:naughty:

Opublikowano

zabezpiesz je silikonem tak jak Grzes pisal, dookola i wtyczke zasilajaca tez.... coprawda mialem juz okazje je rozbierac..... jedna byla pelna wody, ale to z mojej winy, wode wylalem, osuszylem na kaloryferze, zmienilem bezpiecznik i smiga dalej :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...