Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Wytrzymałość przedniego zawieszenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki za tą garść informacji ale powiedzcie jeszcze ile wg was to wszystko powinno kosztować części+robocizna tak żeby nie przepłacić.

Opublikowano
Dzięki za tą garść informacji ale powiedzcie jeszcze ile wg was to wszystko powinno kosztować części+robocizna tak żeby nie przepłacić.

Kpl zawieszenie przod Febi-Bilstein na Allegro 1200zl, robocizna w Szczecinie w zaleznosci od warsztatu 300-500zl, nie wiem jak w innych miastach.

Opublikowano

Febi stosunek jakosci do ceny OK ;)

Opublikowano

jeśli masz odrobine zapału i wiedzy to przód w całości sam zrobisz ;) pamiętaj że jeśli chcesz kupować kpl. zawichy to zadbaj aby była łącznie ze wszystkimi śrubami i nakrętkami - łącznie garść tych śrubek to nie mały wydatek - a jeśli będze robił to mechanik dopilnuj by na dowód wymiany zwrócił ci stare

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

moje audi di1,9 przyjechało z belgi i chyba będę musiał zmienić przód tak mi się wydaje co polecicie aby szybko nie padło :a4fan:

Opublikowano
moje audi di1,9 przyjechało z belgi i chyba będę musiał zmienić przód tak mi się wydaje co polecicie aby szybko nie padło :a4fan:

Jezeli myslisz o calym zawieszeniu to jak w wielu innych postach bylo napisane polecam zawieszenie Febi-Bilstein, dobry stosunek jakosci do ceny. Na Allegro dostaniesz za 1200zl komplet. Jezeli masz wiecej kasy to Lemforder lub TRW. Zapomnij o zestawach za 600zl.

Opublikowano

ktos miał taki zestaw za 600 zł? kto to produkuje ? i czy on pasuje na 100% . na tych zdjeciach z allegro wahacze wyglądają jak z cyny ;)

Opublikowano
robocizna w Szczecinie w zaleznosci od warsztatu 300-500zl, nie wiem jak w innych miastach.
czy dacie wiarę, że w Olsztynie mam mechanika który zawieszenie ( jedna strona ) wymienił mi za 30zł, dodam że mechanior z ponad 20-letnim stażem, robi szybko, naprawdę dobrze, wciąż czynnie pracujący na warsztacie w poważnej firmie transportowej ( właśnie tam mi robił- po godzinach ), więcej zabuliłem za geometrię( 70zł) w innym warsztacie, a zawiechę wymieniał mi już 2 razy( najpierw jedną a teraz drugą stronę ) :)
Opublikowano
mam mechanika który zawieszenie ( jedna strona ) wymienił mi za 30zł

No nic, jak bedzie potrzeba, to jade robic zawieszenie do Olsztyna :diabel:

Opublikowano

A kpl TRW to jak kasa?

skad biora sie ori czesci, ktore posidaja spilowane nr seryjne - spadly z tira czy to jakis odrzut z pordukcji z jakas wada?

Opublikowano

Ja jakis czas temu kupilem FEbI caly komplet za 1150zl.Jak wytrzyma to ok 30-40tys to bedzi ok!PS jak wyciagnął mechanik stare wahacze i zobaczylem jak byly popekane to az mnie przeszyslo.Byly tak popekane jak by ktos bil po nich kilofem!!! :a4fan:

Opublikowano
jak byly popekane to az mnie przeszyslo.Byly tak popekane jak by ktos bil po nich kilofem!!!

a były jeszcze oryginały ? :galy:

Opublikowano

NIe wszystkie,a ten co byl tak popekany to nie wiem ale mysle ze raczej nie ale kto wieee!!! :a4fan:

Opublikowano

Witam wszystkich.

Jestem zainteresowany kupnem audi a4 z pierwszych lat produkcji. Mam pytanie na temat zawieszenia. Czemu przednie zawieszenie jest takie drogie i czy ono faktycznie jest tak kiepskie jak tu pisza na forum prosilbym o odpowiedz i podpowiedz co ile trzeba srednio wymienia zawieszenie w audi i jakie sa tego koszta? I jak wyglada zawieszenie z tylu?

Za wszelkie odpowiedzi z gory dziekuje.

Pozdrawiam !

witaj i zainteresuj sie narazie regulaminem :diabelek:

Opublikowano

Drogie jest z 2 powodow po 1 bo sklada sie z wielu wahaczy po 2 te whacze wykonane sa z aluminium. Zawias daj bardzo dobre sprzezenie z nawierzchnia i ogolnie pracuje swietnie ale niestety jego wada jest to ze na naszych dziurach powstaja luzy na laczeniach tych wielu wahaczy a jak sama nazwa mowi to jest wiele mijesc na to by te luzy powstaly

Opublikowano
Witam wszystkich.

Jestem zainteresowany kupnem audi a4 z pierwszych lat produkcji. Mam pytanie na temat zawieszenia. Czemu przednie zawieszenie jest takie drogie i czy ono faktycznie jest tak kiepskie jak tu pisza na forum prosilbym o odpowiedz i podpowiedz co ile trzeba srednio wymienia zawieszenie w audi i jakie sa tego koszta? I jak wyglada zawieszenie z tylu?

Za wszelkie odpowiedzi z gory dziekuje.

Pozdrawiam !

Drogie to ono było jak kupowałem B5 i komplet zawieszenia kosztował 6000zł , a teraz kupujesz komplet za 1200zł.Nie ma reguły ile wytrzyma.Niektórzy wymieniali wachacze już po 20000 a znam ludzi co na fabrycznym zawieszeniu zrobili 150000 i nic nie stuka

Opublikowano

Właśnie dzwoniłem do ASO Audi/WV Ignaszak za same wahacze (bez śrub) życzą sobie 3700 zł! a robocizna 450 zł, jedno jest pewne ceny mają zaporowe :diabelek:

Opublikowano
życzą sobie 3700 zł!

debile :diabelek:

Opublikowano

przód sklada sie z 8 wahaczy,2 koncówki drazków,2 laczniki stabilizatora!!!

Opublikowano

Koledzy oni niekoniecznie maja ceny zaporowe.........

Wydaj mi sie że jqak ktoś naprawde duzo jeżdzi a oni z tego co wiem daja gwarancje to i tak sie opłaci a te wachacze za 600 zł to strach zakładać.....

Na fabrycznym zawieszeniu zrobi sz powiedzmy 80000 a na tym z allegro ze 20000 to policz sobie ile bedie cie to kosztowac (mechanik, przestoje auta, nerwy) i wtedy skakuluj czy Ci sie opłaci....

To jest jak z koszulka możesz kupic tanią ale po 1 praniu wyglada jak lach a możesz kupic droższa i po 10 praniach wyglada jak tania gdy była jeszcze w folii...

Nie można kierowąć sie tylko ceną chyba że porównuje sie towar o tej samej jakości

Pozdrowienia :564: