pastaldo Opublikowano 21 Lutego 2012 Opublikowano 21 Lutego 2012 Panowie a ja mam pytanie Ja u siebie zrobiłem światła dzienne a podłączenie zrobiłem w ten sposób że plus z aku sterowane jest to przekaźnikiem a przekaźnik sterowany jest sygnałem z alternatora Bardzo prosta sprawa odpalamy auto alternator sie wzbudza i zapala światła Tylko czy w żaden sposób nie uszkodzi się alternator ? (wydaje mi się że nie powinien bo on podaje tylko sygnał ten sam co do kontrolki na zegarach) a może dla wszystkiego lepiej dać diodę na tym kablu od alternatora ? ja w ten sposób nawet zasilanie wziąłem i hula dlatego nic sie nie popsuje
ino_hizo2 Opublikowano 20 Marca 2012 Opublikowano 20 Marca 2012 Mam taki pomysł, aby światła dzienne zrezać w miejsce halogenów, których nie mam (95 rocznik). Planuje zrobić coś takiego, żeby wizualnie było podobne do halo... Tylko potrzebuje wskazówki jakie światełka wybrać. Na allegro coś tam jest, tylko jakość ich ciekawi mnie. I czy by to jakoś wyglądało - opinie by się mocno przydały.. bo kaszanki nie chce kręcić.
Viwaldi Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Do kolegi manix76 - Jak się sprawują świecidełka ledowe? Od dawna mam chętkę na takie.
Frimuś Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Opublikowano 30 Kwietnia 2012 koledzy kupilem takie swiatelka led http://allegro.pl/drl-swiatla-do-jazdy-dziennej-led-canbus-skosne-rl-i2235708816.html i teraz pytanko jak najsprytniej je podlaczyc zeby nie ciagac kabli po komorze silnika itd..
AdamBorusewicz Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Witajcie Dzisiaj widziałem w Nourauto coś takiego Philips - DayLight 4 Rozwiązania LED Światła do jazdy dziennej 12 V 5 W - 12820WLEDX1 - Światła do jazdy dziennej DRL - Lampy samochodowe - Oświetlenie za 229, przecena ze 279 Za montaż chcą 149 Pytanie czy ktoś ma doświadczenia z tym modelem lampy dziennej i ewentualnie jakie Pozdrawiam
jaras19991 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Mam taki pomysł, aby światła dzienne zrezać w miejsce halogenów, których nie mam (95 rocznik). Planuje zrobić coś takiego, żeby wizualnie było podobne do halo... Tylko potrzebuje wskazówki jakie światełka wybrać. Na allegro coś tam jest, tylko jakość ich ciekawi mnie. I czy by to jakoś wyglądało - opinie by się mocno przydały.. bo kaszanki nie chce kręcić. Witam Mam taki sam problem jak kolega ino_hizo2, w moim Audi chciałbym zmienić maskownice na tą z gotowym otworem na halogeny jak po lifcie i wstawić w to miejsce światła dzienne zamiast halogenów, tylko teraz pytanie, idzie coś takiego jeszcze dostać? niestety w żadnych sklepach nie znalazłem pasujących lamp pod to gniazdo. Ewentualnie same klosze z gniazdem pod żarówkę H7 i homologacją, od znajomego dostałem komplet ledowych H7 które niestety nie zastąpią mi świateł mijania a szkoda by leżały.
cabanmat Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Witam Jakie światła dzienne polecilibyście do mojej A3 ?
lipiec1410 Opublikowano 11 Lutego 2014 Opublikowano 11 Lutego 2014 Witam te światła działają?, jest taki + przy przepływomierzu co znika przy załączeniu świateł??? napisz coś bliżej o sposobie zamontowania, ewentualnie który przewód to jest przy przepływomierzu
Rekomendowane odpowiedzi