Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[INNE] A6 C7 3.0TFSI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

raczej watpie , moze na zasadze wykupionego ubezpieczenia ( cos tak jak bys rozszerzal gwarancje )

Opublikowano

aaa BOX to co innego - na to ASO zgody nawet nie musi dawać :wink:

Opublikowano
Zaskoczyło mnie to, że kuredu napisał "program" dlatego pytam, bo może któreś aso ma jakieś dobre stosunki z audi i ma możliwość to zrobić.

ASO i program? :)

pewnie kuredu zrobi tak jak ostatnim razem, czyli Pachura, ktory ma umowe z ASO - dobrze pamietam? Jesli tak, to Pachura = ABT = box.

Opublikowano

będę robił u nich

http://a4-klub.pl/wykresy-po-modyfikacjach-projekty-modyfikowanych-aut-119/b8-audi-s4-wykres-po-modyfikacji-214765/

po pierwsze mają umowę z ASO rzeszów i nie tracę fabrycznej gwarancji na czym mi najbardziej zależy, do tego mają swoje ubezpieczenie

sprawdzałem koszt wydechu od S6 i w ASO po rabacie 4200netto kpl, trochę dużo, choć jak dziś widziałem części do brata to wydech wygląda rewelacja. niestety używkę od S6 ciężko będzie dostać w tej chwili

Opublikowano

ale mowa o wydechu od S6 C7? jest to już dostępne w ogole?

Opublikowano
ale mowa o wydechu od S6 C7? jest to już dostępne w ogole?

no już dziś widziałem na żywo brata wydech w ASO w Lublinie

nie ma jeszcze części w katalogu nawet ale mu sprowadzili

nr części 4G0253609K i 10K na drugą stronę

trzeba jeszcze przejściówkę dać bo zwykły wydech jest 50mm średnicy a S6 60mm.

do tego wtych wydechu S6 jest jakiś czujnik i klapki które się same otwierają i zamykają, niestety tu będą otwarte cały czas, nie wiem o co dokładnie chodzi

Opublikowano

te klapki to może coś takiego jak u znajomego w Panamerze że to kierowca ma na to wpływ czy one są otwarte czy zamknięte i jak chce "przyfisiować" to je otwiera i wydech wydaje z siebie bajeczne dźwięki a jak są zamknięte to jest bardziej cywilizowanie :wink:

Opublikowano
te klapki to może coś takiego jak u znajomego w Panamerze że to kierowca ma na to wpływ czy one są otwarte czy zamknięte i jak chce "przyfisiować" to je otwiera i wydech wydaje z siebie bajeczne dźwięki a jak są zamknięte to jest bardziej cywilizowanie :wink:

Takie klapki i przycisk S są też w RS4 B7 :naughty:

Opublikowano

jeśli to jest to samo to klapki będą otwarte cały czas :)

Opublikowano
po pierwsze mają umowę z ASO rzeszów i nie tracę fabrycznej gwarancji na czym mi najbardziej zależy, do tego mają swoje ubezpieczenie

ciekaw jestem jak by to wygladalo w przypadku awari silnika.Wiem ze Audi wymaga zgrania zawartosci sterownika i wyslania do centrali.

Opublikowano
My tam ze Spotów Rzeszowskich mamy mieć darmoszke hamowanko 10 aut w ramach Promocji :wink:

Jakby co kuredu to mogę popytać tam co i jak :decayed:

FABRYKA-MOCY.com - Oddział Rzeszów

tam w Rzeszowie jest jeden chłopak a jak jest większa robota do tych dwóch z Lublina jedzie, ja chyba w Rzeszowie będę robił zawsze to będzie 150km na test w drodze powrotnej,

no i twierdzą że budują tam jakieś mega centrum audi no i że serwis też jest podobno ok, więc jeśli na piśmie będę miał że gwarancja zostaje to się niczym się nie martwię że coś się z silnikiem stanie itd a jak się stanie to niech się oni martwią

Opublikowano

no i ciekawy jestem ile KM przed programem wyjdzie, w serwisie twierdzą że jak sprawdzali 2-3szt to około 320KM w serii miały

Opublikowano
Zaskoczyło mnie to, że kuredu napisał "program" dlatego pytam, bo może któreś aso ma jakieś dobre stosunki z audi i ma możliwość to zrobić.

pewnie kuredu zrobi tak jak ostatnim razem, czyli Pachura, ktory ma umowe z ASO - dobrze pamietam?

To miałem na myśli :wink:

będę robił u nich

http://a4-klub.pl/wykresy-po-modyfikacjach-projekty-modyfikowanych-aut-119/b8-audi-s4-wykres-po-modyfikacji-214765/

Jeśli to jest ta firma z Częstochowy to z tego co wiem to S4 właściciela jeździ właśnie na sofcie APR z DP i wydechem AWE.

A audi gdzie zostawiasz w aso czy u nich ? na ile auto musisz oddać ?

Opublikowano
Wszystko pachnie nowościa :decayed:

Hamownia Autorud w Rzeszowie

ten nawiew to maja raczej slaby ,na takiej hamowni to mozna motor ugotowac

Opublikowano

pewnie kuredu zrobi tak jak ostatnim razem, czyli Pachura, ktory ma umowe z ASO - dobrze pamietam?

To miałem na myśli :wink:

będę robił u nich

Jeśli to jest ta firma z Częstochowy to z tego co wiem to S4 właściciela jeździ właśnie na sofcie APR z DP i wydechem AWE.

A audi gdzie zostawiasz w aso czy u nich ? na ile auto musisz oddać ?

dziś mi mają cenę podać za wydech i jak będzie ok to zostawię w ASO w Rzeszowie żeby za jednym zamachem wydech i program zrobili

Opublikowano

a nie wolisz zrobic wydechu pod siebie ze sportowymi katalizatorami ?

Wtedy by byly najwieksze przyrosty.

Co ciekawe nie wiem jak to wyglada w przypadku S6 ale w zasadzie w B8 2.0 TFSI nie oplaca sie wymianiac calego wydechu no chyba ze ze wzgledow estetycznych.Najwiekszy korek jest w katalizatorze , a reszta to przyrost marginalny max do 5 KM.Dlatego wiele osob wywala tylko katalizator zastepujac sportowym odpowiedznikiem zostawiajac seryjna reszte , zreszta nawet MG doradza wlasnie taka opcje.

Opublikowano

tzn ja nie idę w moc jeśli chodzi o wydech, chodzi mi tylko o wygląd i te od S6 fajnie się prezentują, mają tez zaproponować coś sportowego ale wolałbym zostać przy obecnym dzwięku, nie chce by było jak w bombowcu. o a te kilkanaście KM więcej z wydechu nie będę walczył na siłę. jeżeli uda im się podejść pod 400KM to mi w zupełności na jakieś pół roku wystraczy

Opublikowano
no i ciekawy jestem ile KM przed programem wyjdzie, w serwisie twierdzą że jak sprawdzali 2-3szt to około 320KM w serii miały

a jaka jest techniczna różnica 3.0t w a6 i s4 ?

zapewne zalezy od egz ale jest duża szansa, że każdy motor 3.0t ma bonus.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...