Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie wycieraczki do A4 B6/B7?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To zwykłe tzn. standardowe ramiona B6.
Dobrze współpracują tylko z piórami starego typu, czyli przegubowymi.
Miałem je u siebie + płaskie pióra i to był dramat. Przy większych prędkościach nie wycierało dobrze szyby.

Opublikowano
ja Wam powiem jedno. Nikt więcej już mnie nie namówi do jakichkolwiek innych wycieraczek prócz z ASO.
Na poprzednim zestawie jeździłem niecałe 2 lata i w międzyczasie był bosch, oximo, denso. Wszystko gówno warte. Od miesiąca powrót do ori i nie ma porównania. ASO Wrocław sprzedaje w promocyjnej cenie 140zł/kpl

Sprzedają wysyłkowo czy tylko na miejscu? Cena mega, wziąłbym na zaś bo nie dawno zmieniałem.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano

Czyli to mocowanie z linku jest odpowiednie do ramienia z zdjęcia? 

Na razie chcę okreslić mocowanie, a potem będę dobierał samo pióro

Opublikowano
Koledzy jak nazywa się to mocowanie wycieraczek bo niestety muszę zakupić szukam na allegro i są różne te mocowania. Co polecacie z takich tańszych ?

http://allegro.pl/wycieraczki-audi-a4-b6-b7-audi-a6-c5-seat-exeo-i5684868307.html#thumb/1

To jest to mocowanie  ?

2a4zcjn.jpg

Jak na załączonym zdjęciu [emoji1] Masz E-type drugiej generacji.

7361f333a4560a786e79823f799b6fc7.jpg

Opublikowano

Sprzedają wysyłkowo czy tylko na miejscu? Cena mega, wziąłbym na zaś bo nie dawno zmieniałem.

Sprzedają przez Allegro. VW_CENTRUM
Opublikowano
Sprzedają przez Allegro. VW_CENTRUM

Dziękuje ci bardzo. Już zaglądam[emoji106]

Opublikowano

Cena 169 z przesyłką 190. Tyle kosztują u mnie w salonie. Chyba promocja cenowa minęła[emoji36]

Opublikowano
11 godzin temu, jaguaro napisał:

wysyłkowo normalnie na allegro

http://allegro.pl/piora-wycieraczek-aero-audi-a4-b6-b7-a6-exeo-oryg-i6739446778.html

jak ja brałem to cene mieli 140zł teraz już 3 dyszki więcej :decayed:

Opublikowano
22 godziny temu, eryczek93 napisał:

wysyłkowo normalnie na allegro

http://allegro.pl/piora-wycieraczek-aero-audi-a4-b6-b7-a6-exeo-oryg-i6739446778.html

jak ja brałem to cene mieli 140zł teraz już 3 dyszki więcej :decayed:

farciarz :kwasny: ;-))):D

Opublikowano
farciarz :kwasny: ;-)))[emoji3]
To zdziercy z tego VW centrum [emoji6] siedzi dwóch ziomków jeden zajmuje się sprzedażą allegro a drugi sprzedażą części w serwisie. Pojechałem po nakładki na pedały osobiście gość do mnie 650zl, patrzę na allegro wystawili 520 zł więc na miejscu klik kup teraz odbiór osobisty i musieli sprzedać po niższej cenie. Państwo w Państwie [emoji16][emoji16]

Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
16 godzin temu, luki19862121 napisał:

To zdziercy z tego VW centrum emoji6.png siedzi dwóch ziomków jeden zajmuje się sprzedażą allegro a drugi sprzedażą części w serwisie. Pojechałem po nakładki na pedały osobiście gość do mnie 650zl, patrzę na allegro wystawili 520 zł więc na miejscu klik kup teraz odbiór osobisty i musieli sprzedać po niższej cenie. Państwo w Państwie emoji16.pngemoji16.png

hahahaha genialne posunięcie :grin:

Tak samo kupowałem wiertarkę, która na necie kosztowała 670zł, a na miejscu 930zł. Wynika to po prostu z potrzeby bycia bardziej atrakcyjnym w internecie. A na miejscowych rąbią ceny :D 

Opublikowano

Żeby wycieraczki dłużej służyły polecam zastosować raz na rok niewidzialną wycieraczkę,  ostatnio używałem z Turtlesa ( żadnych tanich no name w tym K2) , efekt wprawdzie widać przy wyższych prędkościach ale pozwala przedłużyć życie wycieraczkom.  

Opublikowano

Racja. Przy ponad 100km/h przy ulewnym deszczu wycieraczek nie używam[emoji39]

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam.

U mnie wycieraczka od strony kierowcy nie zbiera dobrze przy powrocie. Myślałem, że problem tkwił w piórkach więc kupiłem marki "Negotti". Z początku wydawało się, że problem zniknął, jednak przy większej prędkości (pow. 100 km/h) znów przestała zbierać. Zamieniałem piórka stronami i problem nadal występuje. 
Przyczyną może być słaba/wyrobiona sprężyna napinająca? 

PS. W lutym wymieniałem szybę, jednak na wcześniejszej problem był identyczny.

Opublikowano

Przerabiałem to. Wymieniłem ramiona na AERO i mam po problemie. Podejrzewam, że docisk słaby był na wycieraczce 

Edytowane przez KarolH

Opublikowano
Witam.
U mnie wycieraczka od strony kierowcy nie zbiera dobrze przy powrocie. Myślałem, że problem tkwił w piórkach więc kupiłem marki "Negotti". Z początku wydawało się, że problem zniknął, jednak przy większej prędkości (pow. 100 km/h) znów przestała zbierać. Zamieniałem piórka stronami i problem nadal występuje. 
Przyczyną może być słaba/wyrobiona sprężyna napinająca? 
PS. W lutym wymieniałem szybę, jednak na wcześniejszej problem był identyczny.

Płaskie pióra nie nadają się do fabrycznych ramion w b6 (mowa o tych nie aero). Przerabiałem to. Jeżeli chcesz mieć płaskie pióra to tylko ramiona aero.

Opublikowano
W dniu 4.04.2018 o 17:03, piecia919 napisał:

Ja proponuję wycieraczki VALEO XTRM  jakościowo takie samo co oryginał cenowo na allegro około 100zł

http://allegro.pl/wycieraczki-valeo-xtrm-audi-a4-b6-b7-a6-c5-vm302-i7068024845.html#thumb/2

A ja ich właśnie nie polecam . Mam obecnie właśnie takie . Dałem 85 zł  2 miesiące temu . Zmiatają ujowo, przepuszczają a czasem chrobolą po szybie. Masakra . Zwykle z allegro za 40 parę zeta były lepsze  , no ale zachciało mi się Valeo.  Jeszcze trochę i polecą w kosz.  100% droższe i tyle samo gorsze.

Opublikowano

Wiosna, lato, jesień, zima u mnie zamiatają pięknie cały czas. ee1de96d8dbdccf30294e8e4bffcebad.jpg

Wysłane z Huawei mate 10 pro

Opublikowano
W dniu 4.04.2018 o 17:03, piecia919 napisał:

Ja proponuję wycieraczki VALEO XTRM  jakościowo takie samo co oryginał cenowo na allegro około 100zł

http://allegro.pl/wycieraczki-valeo-xtrm-audi-a4-b6-b7-a6-c5-vm302-i7068024845.html#thumb/2

W dniu 5.04.2018 o 21:20, jacek70 napisał:

A ja ich właśnie nie polecam . Mam obecnie właśnie takie . Dałem 85 zł  2 miesiące temu . Zmiatają ujowo, przepuszczają a czasem chrobolą po szybie. Masakra . Zwykle z allegro za 40 parę zeta były lepsze  , no ale zachciało mi się Valeo.  Jeszcze trochę i polecą w kosz.  100% droższe i tyle samo gorsze.

Ja na tych Valeo jeżdżę już rok czasu i się sprawują idealnie. Jak kupiłem nowy oryginalny zestaw audi Aero ramiona i wycieraczki to pół roku i musiałem zmieniać wycieraczki bo smugi straszne zostawiały i piszczały.