Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie wycieraczki do A4 B6/B7?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem świeżo upieczonym właścicielem audi i mam pytanie - o co chodzi z tymi ramionami? Do oryginalnych ramion nie przypnę nowych wycieraczek bezszkieletowych?

Opublikowano
Jestem świeżo upieczonym właścicielem audi i mam pytanie - o co chodzi z tymi ramionami? Do oryginalnych ramion nie przypnę nowych wycieraczek bezszkieletowych?
Zależy od rocznika. W B6 dopiero od 2004 roku były aero.
Opublikowano
5 godzin temu, nitroo napisał:
11 godzin temu, konradem napisał:

Zależy od rocznika. W B6 dopiero od 2004 roku były aero.

Czyli jak mam 2002 rocznik i oryginalne ramiona to aby zamontować Aero to muszę wymienić ramiona. A czym się różnią te ramiona?

Opublikowano

Tak, są pod aero. Montuj z B7.

Opublikowano
Czyli jak mam 2002 rocznik i oryginalne ramiona to aby zamontować Aero to muszę wymienić ramiona. A czym się różnią te ramiona?
Aero mają 4 podłużne wycięcia w ramieniu, a zwykle 3 jak dobrze pamiętam.

Wysłane z Huawei mate 10 pro

Opublikowano

Ale da radę zamontować areo pod zwykłe :P Negotti takie wypuścił dla przykładu:

http://negotti.pl/wycieraczki-set-pozosta-e/89-wycieraczki-przednie-negotti-setz-2222.html

wycieraczki-przednie-negotti-setz-2222.j

Testuje je teraz. Jak na razie OK, u mnie ani nie piszczą, ani nie skaczą... 

Opublikowano

Też wstawiłem pióra bezprzegubowe pod zwykłe ramiona firmy OXIMO.

Plusy:

- Przejeździłem już całą zimę i dalej ładnie zbiera

Minusy:

- czasami popiskuje

- słaby docisk pióra u kierowcy, u dołu czasami zostaje martwe pole

- zatrzask słabo trzyma.

Opublikowano

Pany pomóżta bo widze że różne mocowania wycieraczek są nie wiadomo po co.

Jakie mocowanie to jest i jakie wycieraczki pod to podchodzą?

daf080.jpg

Opublikowano

A jest różnica pomiędzy oryginalnymi ramionami z ASO za 460zł (zestaw 2x ramię + 2x wycieraczka) a zamiennikami za 270? Czy jest sens dopłacać prawie 200zł za oryginalne ramiona?

Edytowane przez konradem
uzupełnienie

Opublikowano

Popatrz dobrze na alle i dorwiesz zestaw z aso za niecale 300. Ja rok temu dalem bodajze 280

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
Też wstawiłem pióra bezprzegubowe pod zwykłe ramiona firmy OXIMO.
Plusy:
- Przejeździłem już całą zimę i dalej ładnie zbiera
Minusy:
- czasami popiskuje
- słaby docisk pióra u kierowcy, u dołu czasami zostaje martwe pole
- zatrzask słabo trzyma.
Docisk zależy chyba tylko od sprężyn w ramionach. U mnie kierowcy dociska ładnie, za to od pasażera słabiej. Czaje się na te Oximo, teraz mam Goodrain i wytrzymały niecałe 2 lata. Gdyby nie to, że w jednej zaczęła się guma odrywać bym jeszcze na nich jeździł.
Opublikowano

Miałem Oximo i własnie poodrywały się gumy, co najlepsze kupowałem też jeden komplet do polo i lata do dziś bez zarzutu... teraz testuje negotti, jak się już to nie sprawdzi to wymieniam na areo i wrzucę coś z wyższej półki :P

Opublikowano

A jak się ma sprawa tylnego ramienia i wycieraczki? Tak też trzeba wymienić ramię aby zamontować nową wycieraczkę bezszkieletową?

Opublikowano

Jakie wycieraczki aktualnie polecacie? Myślałem o Bosch AeroTwin Mam od 6mc ori Valeo z ASO (wymieniałem wycieraczki na AERO bezszkieletowe w wakacje). 
Valeo po 6mc rozmazuje, syfi i wgle tragedia. Jestem conajmniej zniesmaczony + rysuje (miękki sekurit oberwał). 

Rozmiar 2 x 550? Jaki typ montażu (nazwa/nr etc) mają ramiona aero? Aktualnie nie mam jak pójść do autka i sprawdzić :/

Znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/wycieraczki-bosch-aerotwin-audi-a4-b6-b7-a6-c5-i7031570300.html , A 933 S wolę się upewnić nim poleci stówa. 

Edytowane przez Sulfur
link alledrogo

Opublikowano

U mnie ten Bosch miesiąc po montażu już piszczy. Żałuję, że drugi raz dałem się na niego namówić.

Opublikowano

Może podróba bądź stara guma (leżak magazynowy)? U kogo kupowałeś? U mnie znajomi ciskają na boschach (sam zawsze je kupowałem, czy to do Pathfindera, Pajero, Juke'a). Ja natomiast jestem mocno niezadowolony z gum Valeo, które były w zestawie z ASO wraz z ramionami aero - chociaż tutaj zostały one zniszczone prawdopodobnie przez porysowaną przednią szybę. :/ 
Mimo wszystko wolę boscha niż noname'a. 

Edytowane przez Sulfur

Opublikowano

Nie wiem, polecany sprzedawca na Allegro. Kolejny raz Denso przetestuję.

Opublikowano
W dniu 30.04.2018 o 12:56, Nowak50 napisał:

Popatrz dobrze na alle i dorwiesz zestaw z aso za niecale 300. Ja rok temu dalem bodajze 280

Masz na myśli nowe ramiona i nowe pióra za 280zł z ASO? Jak na razie to widzę ramiona z piórami z demontażu za 260zł.