Opublikowano 5 Grudnia 20187 l Panowie mam ramiona normalne , chciałem zmienić u siebie na areo bo na autostradzie moje stawiają opór, ściągnąłem swoje i okazało się ze mam większe śruby niż te areo , da się coś z tym zrobić?
Opublikowano 6 Grudnia 20187 l 10 godzin temu, Fido napisał: Tam żadnych śrub nie ma więc o co ci chodzi ??? O te bolce na którą się zakłada całą ramiona
Opublikowano 6 Grudnia 20187 l Dziwne, u mnie przy przekładce wszystko pasowało. Może twoje ramiona nie pochodzą z B7 Edytowane 6 Grudnia 20187 l przez Fido
Opublikowano 9 Stycznia 20197 l W dniu 5.12.2018 o 19:53, gonzalez09 napisał: Panowie mam ramiona normalne , chciałem zmienić u siebie na areo bo na autostradzie moje stawiają opór, ściągnąłem swoje i okazało się ze mam większe śruby niż te areo , da się coś z tym zrobić? Kolega ma ramiona aero z Audi C5... Są identyczne tylko trzpień w C5 jest mniejszy... Edytowane 9 Stycznia 20197 l przez zimmeek
Opublikowano 9 Stycznia 20197 l 19 minut temu, zimmeek napisał: Kolega ma ramiona aero z Audi C5... Są identyczne tylko trzpień w C5 jest mniejszy... Aaaa a to już wszystko jasne dzieki
Opublikowano 9 Stycznia 20197 l Witam wszystkich. Panowie chcę kupić ramiona aero, ale o producentach zamienników nie mogę znaleźć żadnych informacji w internetach. Wszedłem na stronę https://www.czesciauto24.pl/audi/a4-avant-8e5-b6/16049/10236/ramie_wycieraczki_mocowanie_ramienia_wycieraczki, bo tam przynajmniej podają producentów (na allegro noname). Warto bawić się w te zamienniki na stronie czy doinwestować i kupić oryginalne?? Na allegro oryginały znalazłem za 170zł /sztuka, a wolałbym wyszarpać coś za ok 100 za sztukę
Opublikowano 9 Stycznia 20197 l 38 minut temu, Snaydutch napisał: Witam wszystkich. Panowie chcę kupić ramiona aero, ale o producentach zamienników nie mogę znaleźć żadnych informacji w internetach. Wszedłem na stronę https://www.czesciauto24.pl/audi/a4-avant-8e5-b6/16049/10236/ramie_wycieraczki_mocowanie_ramienia_wycieraczki, bo tam przynajmniej podają producentów (na allegro noname). Warto bawić się w te zamienniki na stronie czy doinwestować i kupić oryginalne?? Na allegro oryginały znalazłem za 170zł /sztuka, a wolałbym wyszarpać coś za ok 100 za sztukę Ja na allegro kupiłem ramiona no name za 50zł/ramię i jakoś działają, ale teraz na mrozie mam taki problem, że wycieraczki BOSH aero twin które zamontowałem w maju tak mocno się wyginają, że wycieraczka na środku czyli pod mocowaniem nie przylega do szyby i jest kaszana. Mam nadzieję, że to wina badziewnych wycieraczek BOSCHa a nie słabej sprężyny nowych ramion no name. Jak to wina ramion to kupię na jakimś szrocie ramiona od byle czego i przerobię stare oryginały na haczyki. Szukam teraz wycieraczek od MotGuma. Mam nadzieję, że dostanę je od ręki w Wawie/Pruszkowie. Zobaczymy jak się sprawdzą. Edytowane 9 Stycznia 20197 l przez konradem
Opublikowano 9 Stycznia 20197 l 2 minuty temu, konradem napisał: Ja na allegro kupiłem ramiona no name za 50zł/ramię i jakoś działają, ale teraz na mrozie mam taki problem, że wycieraczki BOSH aero twin które zamontowałem w maju tak mocno się wyginają, że wycieraczka na środku czyli pod mocowaniem nie przylega do szyby i jest kaszana. Mam nadzieję, że to wina badziewnych wycieraczek BOSCHa a nie słabej sprężyny nowych ramion no name. Jak to wina ramion to kupię na jakimś szrocie ramiona od byle czego i przerobię stare oryginały na haczyki. No właśnie tego chcę uniknąć, bo już mam ten problem. Po kupnie auta miałem stare oryginalne wycieraczki przegubowe i dałem się namówić na parkingową wymianę na jakieś super polskie Flash. Teraz kupiłem Boch Aerotwin, ale okazało się że do ramion aero (zmylił mnie podobny wygląd ramion) no i teraz chciałbym wymienić ramiona, bo właśnie nie dociskają dobrze ale nie chcę znów wyrzucić pieniędzy żeby mieć to samo albo jeszcze gorzej...
Opublikowano 9 Stycznia 20197 l Panowie mam starego typy ramiona i mimo wymiany wycieraczek na nowe(nie wazne czy bosh czy oximo) wycieraczka potrafi skakakac po szybie ,na dodatek przy wiekszych predkosciach jest gorzej, Ramiona do wymiany?
Opublikowano 22 Stycznia 20197 l 17 minut temu, m.szo napisał: 50 zł za używki ramiona od b7 to chyba dobra cena nie ? ? Jak za oba to b.dobra
Opublikowano 22 Stycznia 20197 l 57 minut temu, kamil-vag napisał: Jak za oba to b.dobra No właśnie za oba ?
Opublikowano 23 Stycznia 20197 l Panowie to w koncu jakie pióra będą najlepsze jak zmienię ramiona na aero z b7 ?
Opublikowano 28 Stycznia 20197 l Panowie, ma ktoś z Was numery ori wycieraczek do B7? Chwaliłem oximo, jednak są słabe... Myślę dołożyć do ori i mieć na chwilę spokój
Opublikowano 28 Stycznia 20197 l Próbuj Denso https://allegro.pl/oferta/wycieraczki-denso-piora-audi-a4-b6-b7-2003-2008-7635921771
Opublikowano 10 Lutego 20197 l Panowie, pacjent to Audi a4 b6 z 2003r Sedan. Aktualnie zwykłe wycieraczki. Raz już kupiłem to nie pasowały więc odstawiłem trochę sztukaterię na zasadzie przełożenia samej gumy bo szkoda było wyrzucić, ale o dziwo było dobrze przez prawie rok. Chciałbym kupić teraz coś co będzie działać na zasadzie p&p. Doradzicie coś sensownego z alledrogo? Ale nie za miliony? Mile widziana opcja smart przesyłki. Pozdrawiam Edytowane 10 Lutego 20197 l przez Gumis_sx
Opublikowano 22 Marca 20197 l Witam, Podzielę się moją opinią Ja kupuje same gumki i zakładam na szkielet z poprzednich bosh. Różnica jest jak dla mnie duża na plus dla mega tanich gumek które nawet jak bym chciał co 2 miechy mogę zmieniać i wyjdzie mi taniej niż raz na rok bosha choć i tyle nie dawały rady. linki dla ciekawych co i jak link do ofetry https://allegro.pl/oferta/gumy-gumki-wycieraczki-good-rain-2x700mm-6499372756