Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie wycieraczki do A4 B6/B7?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem Negotti ze 3 tyg i założyłem stare bosch z nowymi gumami z ASO. Ciągle z nimi coś było nie tak, a to słabo zbierały, a masakrycznie skrzypiały.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czegoś nie rozumiem. Mam u siebie wycieraczki typu D. Więc wyszukuje modelu DENSO DF-008 i wyskakują mi 2 rodzaje, wnioskuję tak po zdjęciach. Dlaczego tak jest, czy to jakaś inna produkcja?

Tutaj przykład 1, zwróćcie uwagę na trzecie zdjęcie, mocowanie na wycieraczce jest jakieś inne

https://allegro.pl/oferta/wycieraczki-denso-df-008-piora-seat-exeo-2008-7793627573

59c5e1924dd0ac7b5101d5fc3d8f

przykład 2 (takie mam u siebie)

https://allegro.pl/oferta/wycieraczki-denso-piora-audi-a4-b6-b7-2003-2008-7635921771

6fb528a54cc792b3a4e6e16f0bf9

Opublikowano

W opisach aukcji jest ten sam model, myślę że zdjęciami nie ma co się kierować. W aukcji nr 1 co zdjęcie to inne wycieraczki, mało tego długości wycieraczek są podane różne, a powinny być takie same (ogłoszenie zrobione na odwal po mojemu).

Opublikowano

No i kupiłem te polecane Denso, z 1 linka i zobaczcie jak to wygląda. Załamka. Czy ja coś źle robię? Według instrukcji ta strona opływowa ma iść w dół. Akurat trafił mi się przelotny deszcz i na szybie zostaje szeroki pas wody i to jeszcze po stronie kierowcy. 

Kurrrrrrr^%$aa

EDYTA

Udało się naprawić. Znalazłem odpowiedź na innym forum Audi. Mocowanie okazało się być lekko zardzewiałe, zasyfiałe. Popsikałem WD40 i trochę je poruszałem, wyczyściłem delikatnie papierem ściernym i wycieraczka ładnie się dostosowała do powierzchni. Teraz czekam na deszcz.

DSC_2127.JPG

Edytowane przez Jack0
udało się naprawić

Opublikowano

Ja w zeszłym roku kupiłem oximo... po 2 tygodniach juz skakały i piszczały. Myślę że to nie tylko zasługa samych wycieraczek ale również złego docisku ramion. Przeszperałem alledrogo i znalazłem kpl ramion z b7 w super stanie za 54,98 zł z wysyłką,teraz jeszcze jakieś używki boscha aero i nowe gumki do tego. Łącznie wyjdzie jakieś 100 zł za wszystko ?

Edyta:

Kupiłem za 20 zł nowe  wycieraczki które wygladają jak aero boscha,możecie się śmiać ale są ciche i dobrze zgarniają.

Tutaj link Click

received_2329276330658471.jpeg

Edytowane przez pila24

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Teraz i ja podepnę się do tematu i bardzo liczę na Waszą pomoc. Po pierwszych deszczach i skuteczności piór postanowiłem wymienić same pióra, ale jak się dowiedziałem nie należą do najtańszych, bo produkuje to Bosch a zamienników brak ze względu na specyficzne mocowanie piór. I teraz moja prośba - chciałbym dokupić inne lecz pasujące ramiona (komplet na przód), ale z takim mocowaniem, żebym pióra mógł dostać w każdym sensowniejszym markecie czy stacji paliw. Bardzo liczę na jakieś linki z allegro. A4 B6 Avant.

Opublikowano

Jesli chodzi o pióra to są zamienniki i bez problemu je kupisz. Między innymi Denso, Oximio (cxy jakoś tak, ale ja ich nie polecam... miałem i szybko zmieniłem na denso) jednak następne kupię ori. (Teściowej kupilem ori z vw i jest bardzo dobrze więc do audi nastepnym razem też wpadną ori.

Edytowane przez MaTeo85

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć wszystkim,

Kupiłem do swojego B6 wycieraczki aerotwin jednak się przejechałem i nie pasują ze względu na mocowanie. Postanowiłem że wymienię od razu całe ramię i włoże od B7. Pytanie czy w B7 był już jeden rodzaj ramion? Chciałbym już kupić takie do którego będą pasować nowe wycieraczki.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Które polecacie ?

wycieraczki-audi-a4-b6-b7-2002-2008-a6-c
WILDCAR.PL

Zestaw płaskich wycieraczek dedykowanych
wycieraczki-negotti-audi-a4-s4-b6-malysz
WILDCAR.PL

Zestaw płaskich wycieraczek dedykowanych

Opublikowano

Mały update.

Pierwsze Oximo sprzed ok.1,5 roku chodziły w B7 b.ładnie.

Nie skrzypiały, były ciche zbierały równo.

Kolejne dramat...

wytrzymały może ze 3 miesiące.

Obecnie testuje Negotti.

Zobaczymy co to warte ,

Pozdrawiam ? 

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Moje wyczieraczki zaczęły mazać, a same ramiona wyglądają już tragicznie, więc po przejrzeniu tego wątku chyba wymienię całość na ori aero.

Tylko ta cena, niecałe 500PLN :(

WYCIERACZKI-PIORA-RAMIONA-AERO-AUDI-A4-B
ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 489 zł - WYCIERACZKI PIÓRA RAMIONA AERO AUDI A4 B6 ASO (6867038236). Allegro.pl - Radość zakupów i...

Później planuję wymieniać same gumki:

GUMKI-WYCIERACZKI-WYCIERACZEK-AERO-VW-OR
ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 27 zł - GUMKI WYCIERACZKI WYCIERACZEK AERO VW ORYGINAŁ ASO (5062514884). Allegro.pl - Radość zakupów i...

Czy ktoś z Wam ma może tańszy namiar na ori nówki?

Ewentualnie radzi inną drogę? :)

A ci, którzy mają pióra ori - można faktycznie bez problemu wymienić same gumki na te z drugiej aukcji, którą podlinkowałem?

Opublikowano

Ten zestaw aero co dałeś link to z ASO w cenie że zniżkami. Normalnie kosztują ponad 600zl. Więc tu za Ori cena jest ok. Same pióra ori to ponad 200zl.

Opublikowano
1 godzinę temu, dnt napisał:

Moje wyczieraczki zaczęły mazać, a same ramiona wyglądają już tragicznie, więc po przejrzeniu tego wątku chyba wymienię całość na ori aero.

Tylko ta cena, niecałe 500PLN :(

WYCIERACZKI-PIORA-RAMIONA-AERO-AUDI-A4-B
ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 489 zł - WYCIERACZKI PIÓRA RAMIONA...

Później planuję wymieniać same gumki:

GUMKI-WYCIERACZKI-WYCIERACZEK-AERO-VW-OR
ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 27 zł - GUMKI WYCIERACZKI...

Czy ktoś z Wam ma może tańszy namiar na ori nówki?

Ewentualnie radzi inną drogę? :)

A ci, którzy mają pióra ori - można faktycznie bez problemu wymienić same gumki na te z drugiej aukcji, którą podlinkowałem?

Kup ramiona używki za 100 do tego Boscha areo za 100 i ze 4 lata spokoju :)

Opublikowano

Witajcie,

Po ostatnich przygodach z wycieraczkami wziąłem na test Neoma dominatio. Polska firma, produkcja PRC.

Wyglądają b. porządnie:

design aero, niby super ciche, long life'y, z grafitem...

zobaczymy. 

Teraz najlepsze cena ...

22 pln

IMG_20191220_114317.jpg

Opublikowano
43 minuty temu, black4 napisał:

Neoma dominatio

Mam je od 2 miesięcy i nie narzekam. Jak jest mróz to wiadomo ze trochę sztywne się robią. Ale to w praktycznie każdych wycieraczkach tak jest. Dla ojca również je kupiłem do Octavii 2 i zadowolony.

Opublikowano

A jak wycieraczki pomimo nowych piór i tak nie zbierają przy powrocie, to są na szrot, czy jest możliwość wymiany tej sprężynki dociskającej?

Opublikowano
16 godzin temu, luki19862121 napisał:

Kup ramiona używki za 100 do tego Boscha areo za 100 i ze 4 lata spokoju :)

Na Boschu to max pół roku spokoju :)

Opublikowano
W dniu 22.12.2019 o 22:43, Langista napisał:

A jak wycieraczki pomimo nowych piór i tak nie zbierają przy powrocie, to są na szrot, czy jest możliwość wymiany tej sprężynki dociskającej?

Pierw sprawdź czy przylega wycieraczka do szyby prostopadle pod kątem 90°,to warunek który musi być spełniony by wycieraczka dobrze zgarniała

Gdyby po  tym nadal nie dolegała do szyby w jakimś miejscu to zatrzymaj wycieraczki w tym miejscu,spójrz ile odstaje względem szyby,złap ramię jedną ręką na środku a drugą przy samym mocowaniu wycieraczki i tą stronę dognij w kierunku szyby. Po tym sprawdzasz czy przylega ok,czasami wystarczy dogiąć ramię o 1 lub 2mm i juz przylega jak trzeba. Nie ma co ruszać sprężynek.

Edytowane przez pila24

Opublikowano
59 minut temu, nitroo napisał:

Na Boschu to max pół roku spokoju :)

Zależy jak trafisz Bosch już trzeci rok u mnie śmiga. 

Opublikowano
33 minuty temu, pila24 napisał:

Pierw sprawdź czy przylega wycieraczka do szyby prostopadle pod kątem 90°,to warunek który musi być spełniony by wycieraczka dobrze zgarniała

Gdyby po  tym nadal nie dolegała do szyby w jakimś miejscu to zatrzymaj wycieraczki w tym miejscu,spójrz ile odstaje względem szyby,złap ramię jedną ręką na środku a drugie przy samym mocowaniu wycieraczki i tą stronę dognij w kierunku szyby. Po tym sprawdzasz czy przylega ok,czasami wystarczy dogiąć ramię o 1 lub 2mm i juz przylega jak trzeba. Nie ma co ruszać sprężynek.

O kurde, nie pomyślał bym, ma dokładnie ten problem z filmiku tyle że z wycieraczką kierowcy, która przy powrocie nie zbiera 3/4 powierzchni. Sprawdzę dzisiaj, oby problem był tak prosty w rozwiązaniu.