Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie wycieraczki do A4 B6/B7?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

u mnie to wyglada jak na foto które wrzuciłem

nie mam zastrzeżeń do boscha

mam bosche w b5, b6 i q5

Edytowane przez wyzyk83

Opublikowano

Jeśli jutro uda mi się wymienić to pokażę różnice o co mi dokładnie chodziło, może to mały szczegół, ale jednak jest :) 

Opublikowano

jutro wrzucę fotę jak to wygląda na aucie

Opublikowano
Tu nie chodzi o problem, tylko o wygląd bardziej, chodzi o te plastiki, które mają np te wycieraczki tutaj: http://allegro.pl/wycieraczki-denso-plaskie-audi-a4-b6-b7-a6-c5-oem-i6478865284.html?reco_id=4e42659a-9fc4-11e7-9335-ecf4bbc7fef8#imglayer

Taj się składa koledzy ze mam u siebie ten model i mocowanie leży idealnie , dopasowane jak z ASO.

Tapnięte z iPhone
Opublikowano

Pisałem swojego czasu tutaj w temacie, że mam dylemat, które wybrać. Valeo ori czy denso. Denso latają u mnie od miesiąca na razie jakość zadowalająca. Montaż również super. Kilkukrotnie lepszy niż boschowski, z którym miałem problemy, bo nie chciał się zatrzasnąć...

Opublikowano

Pany, mam ori ramiona bez tych wszystkich spinek. Jak kupię takie denso czy valeo to będzie w zestawie komplet tych plastyków do montażu? Nie mam u siebie żadnych klipsów.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Kupuj DENSO DF-008 lub Valeo Silencio XTRM VM302, wygląd i montaż jak w ORI, jest taki specjalny spojler, którego nie ma w Bosch 933S.

Opublikowano
3 minuty temu, aiwer napisał:

Pany, mam ori ramiona bez tych wszystkich spinek. Jak kupię takie denso czy valeo to będzie w zestawie komplet tych plastyków do montażu? Nie mam u siebie żadnych klipsów.

Kupuj DENSO DF-008 lub Valeo Silencio XTRM VM302, wygląd i montaż jak w ORI, jest taki specjalny spojler, którego nie ma w Bosch 933S.

Opublikowano

@SiMsOneQ i wymienili Ci te Bosche ?

Opublikowano
Teraz, qruku napisał:

@SiMsOneQ i wymienili Ci te Bosche ?

Tak bez problemu, nie mieli na miejscu DENSO, ale miałem ze sobą swoją ORI wycieraczkę i ta Valeo Silencio XTRM VM302 miała identyczne mocowanie razem z tym spojlerem :)

Opublikowano
Teraz, SiMsOneQ napisał:

Tak bez problemu, nie mieli na miejscu DENSO, ale miałem ze sobą swoją ORI wycieraczkę i ta Valeo Silencio XTRM VM302 miała identyczne mocowanie razem z tym spojlerem :)

no i elegancko ;) szerokości i przejrzystości życzę :peace:

Opublikowano

Może ktoś pokazać zdjęcie wycieraczki pasażera jak przylega do szyby przy podszybiu (wycieraczki w stanie spoczynku).
Chodzi mi o tych którzy mają standardowe ramiona  B6 (nie aero) i płaskie pióra.

Średnio:
1c5cb76c385a7b61a5de526e06bdcd4f.jpg
Już nie pamiętam, co to za twory, ale zbierają już ponad rok i dalej robią to względnie dobrze, jak na 50zł...
Opublikowano

Jakies 2 tygodnie temu wymieniłem przednią szybę i dopiero teraz widzę, że to co mam to w ogóle nie wyciera, nie dociska dobrze strona pasażera, skrzypi, piszczy, strzela - dramat.
Czas na zmianę ramion na AERO bo nie da się jechać :)

Opublikowano

Wydaje mi się, że mam jakieś Negotti. Nowe zbierały bardzo ładnie, a, że dosć dbałem o nie, tzn. zawsze najpierw je unosze, odklejam od szyby codziennie i dość często je przecieram gąbką wzdłuż piór, to nadal mają akceptowalną skuteczność od ponad roku i chodzą cicho. Także narazie ramion nie zmieniam i następne kupię podobne.

Opublikowano

Tez mam negotti czy coś w ten deseń. Zimy one nie widziały a wycierają tragicznie. A przecieranie gąbeczka to nie dla mnie [emoji6]

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy ktoś wie gdzie aktualnie kupię zestaw o nr kat. 8E1998401 w cenie ok. 250 zł??

https://archiwum.allegro.pl/oferta/oe-vag-zestaw-ramiona-wycieraczki-audi-a4-b6-i6679894592.html

Na allegro znajduję zestaw z piórami BOSCH'a za ponad 500 zł....

http://allegro.pl/oryg-zestaw-ramiona-piora-aero-audi-a4-b6-01-05r-i6713071133.html

Opublikowano

Witam, 

Po fatalnej, krótkotrwałej pracy Valeo znajomy polecił Oximo.

Pracują b. cicho i podobno długo wytrzymują.

Cena b. rozsądna.

Więcej będę mógł powiedzieć po dłuższym użytkowaniu,

Pozdrawiam

Opublikowano

Denso po 3 miesiącach zaczynają mi przeszkadzać. W górnej i dolnej skrajnej pozycji wydają z siebie dźwięki w czasie pracy. Jakoś zbierania z szyby bez zmian- bardzo dobra

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka