Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Protest przeciwko wysokim cenom paliw - ankieta

Czy w ramach akcji przeciwko wysokim cenon paliw podoba Ci się pomysł utrudniania ruchu oraz blokowa  

1. 1. Czy w ramach akcji przeciwko wysokim cenon paliw podoba Ci się pomysł utrudniania ruchu oraz blokowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to zablokujcie ul. Wiejską... Zresztą w PL już lepiej nie będzie, tylko gorzej... :hi:.

Opublikowano

No to zablokujcie ul. Wiejską... Zresztą w PL już lepiej nie będzie, tylko gorzej... :hi:.

:good:

I to jest chyba najlepszy pomysł jeżeli chodzi o protest. Ale szczerze wątpię w powodzenie takiej akcji. Spójrzcie co się dzieje. Podnoszą vat, likwidują ulgi, na pewno nie zrezygnują z takiego wielkiego źródła dochodu jak akcyza, przecież to na niej opiera się budżet.

Opublikowano

A dlaczego nie pomyśleliście aby zablokować rafinerie Orlenu i Lotosu, to oni walą cenami i zbierają zyski, to jest zmowa dwóch gigantów i nikt im nie da rady.

Opublikowano

Kierowcy, 28 stycznia będziemy organizować protest przeciwko wysokim cenom paliw w Polsce. Dnia 28 stycznia chcemy zablokować Autostradę A4 na odcinku Opole - Wrocław oraz autostradową obwodnicę Wrocławia. Protest będzie polegał na poruszaniu się autostradą prędkością 40 km/h. Chcemy to zrobić medialnie i ostrzec rząd, że jeżeli nie zainteresuje się problemem to zablokujemy autostrady podczas Euro 2012. Zbiórka kierowców 28 stycznia 2012 godz. 12:00 na obwodnicy Brzegu (koło zajazdu Rybiorz - stacji Bliska) PRZECZYTAJCIE I PODAJCIE DALEJ

Taaaa. Najlepiej w ramach protestu , podczas euro , postawcie auta w bramkach :polew: Jak już się robi takie akcje , to trzeba to wcześniej przemyśleć i zrobić to z głową , a nie robić takie akcje z d... wzięte. Jedyne co uzyskacie tą akcją to fakt , że wkurzycie innych kierowców , bo osoby decyzyjne będą się tylko z tego śmiały pod nosem. Jak chcecie coś podziałać to uderzajcie pod "cyrk" do Warszawy , albo do Orlenu. A ten pomysł z zablokowaniem "autostrad" podczas euro to nadaje się na stronę "żal.pl" :thumbdown: Nie dość , że jesteśmy z drogami w czarnej d... to chcecie jeszcze taki cyrk odstawić ? Pomyślcie w jakim świetle postawi to Polskę. Narobicie siary , a i tak Wam to nic nie da :confused4:

P.S

Dodałem ankietę :hi:

Opublikowano

Kierowcy, 28 stycznia będziemy organizować protest przeciwko wysokim cenom paliw w Polsce. Dnia 28 stycznia chcemy zablokować Autostradę A4 na odcinku Opole - Wrocław oraz autostradową obwodnicę Wrocławia. Protest będzie polegał na poruszaniu się autostradą prędkością 40 km/h. Chcemy to zrobić medialnie i ostrzec rząd, że jeżeli nie zainteresuje się problemem to zablokujemy autostrady podczas Euro 2012. Zbiórka kierowców 28 stycznia 2012 godz. 12:00 na obwodnicy Brzegu (koło zajazdu Rybiorz - stacji Bliska) PRZECZYTAJCIE I PODAJCIE DALEJ

Taaaa. Najlepiej w ramach protestu , podczas euro , postawcie auta w bramkach :polew: Jak już się robi takie akcje , to trzeba to wcześniej przemyśleć i zrobić to z głową , a nie robić takie akcje z d... wzięte. Jedyne co uzyskacie tą akcją to fakt , że wkurzycie innych kierowców , bo osoby decyzyjne będą się tylko z tego śmiały pod nosem. Jak chcecie coś podziałać to uderzajcie pod "cyrk" do Warszawy , albo do Orlenu. A ten pomysł z zablokowaniem "autostrad" podczas euro to nadaje się na stronę "żal.pl" :thumbdown: Nie dość , że jesteśmy z drogami w czarnej d... to chcecie jeszcze taki cyrk odstawić ? Pomyślcie w jakim świetle postawi to Polskę. Narobicie siary , a i tak Wam to nic nie da :confused4:

P.S

Dodałem ankietę :hi:

A ja się właśnie nie zgadzam, skoro inne formy nie docierają do góry to może jest to droga żeby blokować Euro 2012. Ja jestem za, ostrzeżenie będzie 28 stycznia, jak się nic nie zmieni to jestem za żeby blokować Euro. Jak Lepper blokował drogi też każdy się wkurzał, ale cel osiągnął, i tutaj też wydaje mi się że trzeba się przemęczyć żeby wymusić obniżkę cen.

Opublikowano

Można też zrobić tak, że jak będzie posiedzenie Sejmu na Wiejskiej to wtedy zablokować wyjazdy z ul. Wiejskiej i sobie posiedzą... Może to im da do myślenia... :hi:

Opublikowano

A co z małopolską Kraków - Katowice ??

Opublikowano

A dlaczego nie pomyśleliście aby zablokować rafinerie Orlenu i Lotosu, to oni walą cenami i zbierają zyski, to jest zmowa dwóch gigantów i nikt im nie da rady.

Z takim myśleniem to daleko nie zajedziemy :wallbash:Pomyśl, cena paliwa to nie więcej jak może z 80gr w tym jest cena ropy, przetworzenie jej w paliwa i zarobki pracowników, właścicieli i ajentów stacji. Reszta czyli 5zł to są PODATKI i stałe opłaty czyli akcyzy, VATy podatki dochodowe, opłaty paliwowe drogowe i h.j wie co jeszcze wymyślą w przyszłości aby wyłudzać pieniądze. A więc przemyślcie KTO I GDZIE dyktuje ceny paliw. :sick3:

1 cena paliwa nie ma nic wspólnego z ceną ropy naftowej bo Akcyza jest stała.

2 użytkownicy samochodów osobowych mogą sobie bojkotować stacje czy utrudniać sobie nawzajem korzystanie z i tak beznadziejnych polskich dróg, dla osób które czerpią kasę z paliw liczą się klienci biznesowi płacący faktury w 10tkach tysięcy a nie ktoś kto podjeżdża po swoje 10literków 2 razy w miesiacu.

Nawet jeśli jestem tu trochę złośliwy, to po prostu śmieszy mnie i przeraża zarazem myślenie większości ludzi którzy szukają winnych nie tam gdzie trzeba

Ale TA akcje nie jest taka głupia, bo groźba skompromitowania rządu na euro 2012 może zadziałać. A argumenty z "siarą" dla polski itp... :shocked: To raczej pokaże światu że Polacy nie są już tacy głupi i nie godzą się jak bydło na wszystko co im byle jaki rząd zgotuje :evil:

Można też zrobić tak, że jak będzie posiedzenie Sejmu na Wiejskiej to wtedy zablokować wyjazdy z ul. Wiejskiej i sobie posiedzą... Może to im da do myślenia... :hi:

To jest coraz bliżej sedna sprawy :evil:

Opublikowano

Hmmm.... to nic nie da;) Bo co może taki poczciwy kowalski, który codziennie tankuje swoje Tico za 20 zł....;) Musiały by zacząc protest firmy transportowe- wtedy może byłby jakis efekt....... ale i tak- POWODZENIA!

Opublikowano

mam nadzieje, że jakieś mandaty się wam nie posypią :confused4: zablokujcie ul. Wiejską w Warszawie - taki protest to ja rozumiem :kox:

Nie badz taki hop do przodu , w stolic tez sa ludzi :D

Opublikowano

a ja tylko chciałem napisać, że kiedyś na mojej wsi też wyjechało ze 40 aut by zaprotestować przeciwko zamknięciu szkoły, kolumna ledwo jechała, po 5 minutach przyjechały 3 suki, pierwszym pieciu wewalili mandaty i szybciutko towarzystwo się rozjechało i było po proteście. także uważajcie z tymi pomysłami, bo z władzą nikt nie wygrał, a trafi się jakiś upierdliwy burmistrz czy ktoś rządzący w tym terenie i tylko Was udupi. jeden Lepper blokujący drogi już był, nic nie wskórał, a i potem marnie skończył.

Opublikowano

POlska - państwo policyjne?

Opublikowano

cena paliwa to nie więcej jak może z 80gr w tym jest cena ropy, przetworzenie jej w paliwa i zarobki pracowników, właścicieli i ajentów stacji. Reszta czyli 5zł to są PODATKI i stałe opłaty czyli akcyzy, VATy podatki dochodowe, opłaty paliwowe drogowe

ręce opadają jak się czyta takie rzeczy, jeżeli pomysłodawcy i uczestnicy tego "protestu" kierują się takimi samymi założeniami jak kolega, to jest fajnie :)

z9629435N,Co-sie-sklada-na-litr-benzyny-w-Polsce-.jpg

Opublikowano

dokładnie, typowe populistyczne gadania w stylu palikota czy innych macierewiczów, zamiast poświęcić 5 minut i poczytać.. :facepalm: blokady będziemy robić :polew: przywalą jednemu i drugiemu po portfelu za nielegalną demonstrację to się szybciutko odniechce.

Opublikowano

cena paliwa nie ma nic wspólnego z ceną ropy naftowej

hehe, tego nie doczytałem za pierwszym razem..

no Matko Bosko Kochano!!!!

Opublikowano

Najlepiej dać się rządowi ***** bez mydełka, doić i siedzieć cicho jak grzeczne i posłuszne pieski nie? :kwasny::wallbash::disgust::angry:

Opublikowano

Ale TA akcje nie jest taka głupia, bo groźba skompromitowania rządu na euro 2012 może zadziałać. A argumenty z "siarą" dla polski itp... :shocked:To raczej pokaże światu że Polacy nie są już tacy głupi i nie godzą się jak bydło na wszystko co im byle jaki rząd zgotuje :evil:

no jasne :wink4: skompromitować Rząd, który nota bene samemu się wybrało całkiem niedawno....

...właśnie to pokaże Światu, jak głupi i prosty jest Polak, który zamiast wyciągać korzyści z niepowtarzalnej okazji, jaka będzie Euro- wychodzi na ulicę, żeby pokrzyczeć, zablokować drogę...metodę można śmiało nazwać, "na Leppera",bo jest prostacka, jak jej założyciel, która owszem, przyniesie rozgłos, ale komu jest potrzebny taki rozgłos?

Załóżmy, że zablokujecie główne nitki autostrad na Euro i co dalej? Teraz postawcie się w miejscu Kibiców, którzy zapłacili Polakom za wynajem pokoi, czy całych mieszkań, tylko po to, żeby przyjechać na mecze-żądać będą zwrotów, teraz sklepikarzy, taksówkarzy i innych prywatnych przewoźników, restauratorów, hotelarzy -wymieniać można by długo, wszystkim tym, którym odetniecie dostęp do złotej żyły pieniędzy, które można będzie zarobić i wielu poprawił by się humor, nie wspominając o statusie ekonomicznym...nie wspomnę już o milionach już wydanych na promocję i budowę stadionów, które pochodzą z kieszeni podatnika- czyli z Waszej też...

... i jeśli Wasza akcja "na Leppera" wypali i zdołacie unieruchomić skutecznie Euro- zastanawia mnie fakt, kto pokryje sankcje ekonomiczne wynikające ze strat...podatnik? aha i zapomniał bym o wkurzonych kibicach, których na pewno jest więcej...

Opublikowano

Nie trzeba od razu blokować autostrad na Euro. Wystarczy zrobić najazd na Wiejską jak będzie jakieś posiedzenie rządu w Sejmie. Górnicy, lekarze, policjanci itd. protestowali, wyrażali swoje niezadowolenie dlaczego kierowcy nie mogą? Nie ma co się oszukiwać, że w POlsce jest coraz gorzej...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...