hortomagiko Opublikowano 30 Listopada 2013 Opublikowano 30 Listopada 2013 Możesz bezpiecznie wstawić bez żadnych efektów ubocznych (w stylu niedoładowanie) największy akumulator jaki fizycznie zmieścisz. Może być 100Ah. Poza wyższą ceną zakupu (jedyny minus) będziesz miał same plusy. Obawiam się, że 100Ah raczej się nie zmieści, gdyż kolega posiada B5-tkę, a w niej na 99% długość podstawy akumulatora to 315mm. Więc jeśli się nie mylę, największe będą 85Ah, a najwyższy prąd rozruchowy 800A.
wojtasb-1987 Opublikowano 30 Listopada 2013 Opublikowano 30 Listopada 2013 nie mam wlepki , ma ktoś avb? jaki akumulator tam idzie. ewentualnie jaki kupić ? Ja mam silnik AVB i zamontowany jest 80Ah i według wlepki taki powinien być.
wojtek13001 Opublikowano 30 Listopada 2013 Opublikowano 30 Listopada 2013 Panowie mam takie pytanie, obecnie mam aku 80 Ah który ma długość 315 mm. i zastanawiam się czy da się włożyć mniejszy o długości 278 mm. np. centre future ale bez jakiegoś druciarstwa typu podkładanie jakiś klapek czy są tam jeszcze jakieś dodatkowe otwory na ten oryginalny uchwyt?
hortomagiko Opublikowano 30 Listopada 2013 Opublikowano 30 Listopada 2013 Panowie mam takie pytanie, obecnie mam aku 80 Ah który ma długość 315 mm. i zastanawiam się czy da się włożyć mniejszy o długości 278 mm. np. centre future ale bez jakiegoś druciarstwa typu podkładanie jakiś klapek czy są tam jeszcze jakieś dodatkowe otwory na ten oryginalny uchwyt? Pewnie, że się da, lecz jeśli masz mocowanie narożne ( które trzyma zarówno krótszą jak i dłuższą stopkę akumulatora ) to musisz dokupić zwykłe mocowanie bocznej stopki akumulatora, gdyż to mocowanie narożne z reguły nie dociska krótszego akumulatora. Wyciągając dłuższy akumulator ( 315 mm ), a wstawiając krótszy ( 278 mm ) odsłoni się Tobie otwór do mocowania krótszego akumulatora, który jest w tej chwili zakryty przez ten dłuższy akumulator
wojtek13001 Opublikowano 30 Listopada 2013 Opublikowano 30 Listopada 2013 Panowie mam takie pytanie, obecnie mam aku 80 Ah który ma długość 315 mm. i zastanawiam się czy da się włożyć mniejszy o długości 278 mm. np. centre future ale bez jakiegoś druciarstwa typu podkładanie jakiś klapek czy są tam jeszcze jakieś dodatkowe otwory na ten oryginalny uchwyt? Pewnie, że się da, lecz jeśli masz mocowanie narożne ( które trzyma zarówno krótszą jak i dłuższą stopkę akumulatora ) to musisz dokupić zwykłe mocowanie bocznej stopki akumulatora, gdyż to mocowanie narożne z reguły nie dociska krótszego akumulatora. Wyciągając dłuższy akumulator ( 315 mm ), a wstawiając krótszy ( 278 mm ) odsłoni się Tobie otwór do mocowania krótszego akumulatora, który jest w tej chwili zakryty przez ten dłuższy akumulator Dzięki. Konkretna odpowiedż
Bieniu Opublikowano 2 Grudnia 2013 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Panowie, Podczas wymiany aku zauważyłem że w kanale pod akumulatorem mam pełno wody, akurat trochę padało. Nie ma tam zadnego odpływu czy może mam cos zapchane. Myslicie że to przez to że nie mam podszybia , cała ta nakładka plastikowa osłaniająca akumulator i dalej... ale z tego co się orientuje to w większości B7 tego nie ma, miałem Passata B5FL tam wszystko było osłonięte, fabrycznie tego nie dawali w A4 B7?? niby rowki są że można wsadzić. Przy okazji może ma ktoś coś takiego na zbyciu? Jesli chodzi o aku, wkońcu kupiłem Bosch S4 74Ah, narazie śmiga czas pokaże jak będzie dalej:)
Fido Opublikowano 2 Grudnia 2013 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Muszą być odpływy. W B6 są dwa a B7 to to samo. Poszukaj dobrze ręką.
marys Opublikowano 4 Grudnia 2013 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Panowie do A4 b5 99rok 1.8T mogę wrzucić akumulator: Bosch S4 60ah 540A Wedle wlepy takie dane mam: Akumulator 44Ah 220A Alternator 120A Chodzi o to by samochód w zimę mnie nigdy nie zawiódł i nigdy nie brakował mocy rozruchowej na starcie w zimne mroźne dni i noce
POWER-KRIS Opublikowano 4 Grudnia 2013 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Do 120A i 85Ah możesz wpakować. Sony Xperia Tapatalk Pro.
rafal9119 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Opublikowano 4 Grudnia 2013 ja u siebie przy takich parametrach jak u ciebie wpakowałem 72ah a według wlepki 44a4
radio22 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Witam mam pytanie który aku wybrać i który będzie najlepszy dla mojej Audi A4 b6 silnik AWX 130km diesel: -VARTA Blue 80Ah 740A -VARTA Silver 77Ah 780A -VARTA Silver 85Ah 800A Który aku wybrać z wyżej wymienionych ? do mojego auta chodzi mi o to który najlepiej będzie pasował do tego silnika i też nie chce przesadzić z prądem rozruchowym:decayed:
oprych Opublikowano 4 Grudnia 2013 Opublikowano 4 Grudnia 2013 A ja mam taki przypadek po każdej nocy jak sprawdzam miernikiem to wartość 11,80 jak przejade powiedzmy 50 km pokazuje 12,80 domyślam się ze aku kaput więc teraz sie zastanawiam od nowości jeździ ten co wpakowali w fabryce czyli taki 450 A (95 Ah) 760A powiedzcie mi jaki kupić Varta Centra czy Bosch jaki polecacie ???
marys Opublikowano 4 Grudnia 2013 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Osobiście 3 razy już śmigałem na Boscha i nie narzekałem znam też osoby które latają na Bosch i jest wszytko o.k niestety nie powiem wam ile lat wytrzyma bo zawsze auto z aku sprzedawałem, a jak ja kupowałem to akus ledwo dyszał, Centre raz miałem, ale zimy u mnie nie doczekała w sezonie letnim śmigała. Teraz też chce zmienić na Boscha
franciszek Opublikowano 4 Grudnia 2013 Opublikowano 4 Grudnia 2013 A ja mam taki przypadek po każdej nocy jak sprawdzam miernikiem to wartość 11,80 jak przejade powiedzmy 50 km pokazuje 12,80 domyślam się ze aku kaput więc teraz sie zastanawiam od nowości jeździ ten co wpakowali w fabryce czyli taki 450 A (95 Ah) 760A powiedzcie mi jaki kupić Varta Centra czy Bosch jaki polecacie ??? Witam Podjedz sobie na ul.Boczna 2 Carscenter.Tam zakupiłem Molla Mają tam dobry wybór Moll, YUASA , Varta , Bosch , Centra , Exid Pozdrawiam.
POWER-KRIS Opublikowano 7 Grudnia 2013 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Kumpel z Aso mówił że teraz najlepsze aku robią Koreańczycy szczególnie jak ktoś motocyklami się interesuje to wie. ;-) Sony Xperia Tapatalk Pro.
zegor Opublikowano 8 Grudnia 2013 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Witam. Potrzebuję wymienić akumulator. Z wlepki wynika, że jest to J1U battery 450 A (95 Ah). Aktualnie siedzi oryginalny moll. I tutaj pojawia się kilka pytań: 1. Gdzie w Poznaniu kupić akumulator 450A 95Ah? (może ktoś poleci sklep/warsztat) 2. Czy możecie polecić jakąś alternatywę? (większy prąd rozruchowy lub coś w tym stylu) 3. Co kupić, żeby nie trafić na jakiś "shit" ale bez finansowej przesady? Auto to A4B7 BPW
POWER-KRIS Opublikowano 8 Grudnia 2013 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Na obecną normę to ten aku 95 Ah 450A ma 800 - 900A. Żeby działał długo i bezproblemowo to Moll Centra Bosch Varta. Sony Xperia Tapatalk Pro.
Rekomendowane odpowiedzi