hornet Opublikowano 3 Lutego 2012 Opublikowano 3 Lutego 2012 sądzę że nie każdy BOSCH jest oryginalny Tak samo jak nie każda centra
michass Opublikowano 3 Lutego 2012 Opublikowano 3 Lutego 2012 Tylko bosch,potwierdzam.Po 4-6 tygodniach stania na dworzu (wakacje) pali na raz.Zimą po 2-3 tyg też nie ma problemu.Fakt że klemy mam zawsze wysmarowane miedzianym smarem.A ważną rzeczą przy kupnie aku jest ile stał na pułce czy w magazynie.Bo na te drogie ludzie żydzą i łatwo o starucha.W boschach od spodu są okrągłe pieczątki z datą produkcji.Jak ktoś jezdzi codziennie po parę kilometrów to byle gówno mu wystarczy bo go codziennie ładuje.A dobry poprostu trzyma i ma jebnięcie po dłuższym postoju i z upływem lat.Gówniany robi wypad po góra 2 latach,dobry kręci 6.Moim zdaniem akurat na aku nie warto oszczędzać,szczególnie w dizlach,żeby tą kasze przy -20 dało radę przemielić.[br]Dopisany: 03 Luty 2012, 19:48_________________________________________________Aaaa i nie mówię o jakichś zakupach na allegro,tylko sklepie z akumulatorami gdzie jest wszystko pomierzone i wydruk dołączony do paragonu i gwarancji.Pozdrawiam.
marjon Opublikowano 3 Lutego 2012 Opublikowano 3 Lutego 2012 Wytłumaczcie mi jedno, po co szukacie jakiś wynalazków boshów itp gdzie nie wiadomo co trafisz. Nie lepiej kupić CENTRE FUTURE i mieć spokój?? 3 lata gwarancji i assistance. Akumulatory trzymają jak żyleta, są świetne, niezawodne nawet na małych odcinkach - odpalanie gaszenie. Nie kombinujcie tylko kupujcie rzeczy PEWNE no akurat centra dla mnie nie jest taka pewna, bo w niecale 2 lata mi oslabla. a i gwarancja centry jest tyle warta co papier toaletowy... wiem bo oddawalem na gwarancji i nic. wlasnie dlatego szukam czegos innego. moze akurat trafilem na lipny egzemplarz, pech, ale takie cos juz potrafi zniechecic...
nex Opublikowano 3 Lutego 2012 Opublikowano 3 Lutego 2012 Wytłumaczcie mi jedno, po co szukacie jakiś wynalazków boshów itp gdzie nie wiadomo co trafisz. Nie lepiej kupić CENTRE FUTURE i mieć spokój?? 3 lata gwarancji i assistance. Akumulatory trzymają jak żyleta, są świetne, niezawodne nawet na małych odcinkach - odpalanie gaszenie. Nie kombinujcie tylko kupujcie rzeczy PEWNE no akurat centra dla mnie nie jest taka pewna, bo w niecale 2 lata mi oslabla. a i gwarancja centry jest tyle warta co papier toaletowy... wiem bo oddawalem na gwarancji i nic. wlasnie dlatego szukam czegos innego. moze akurat trafilem na lipny egzemplarz, pech, ale takie cos juz potrafi zniechecic... Widocznie wina była po twojej stronie, ale nie będę się kłócił. U mnie jest tych akumulatorów 9 sztuk i ani jeden nigdy nie zawiódł stąd polecam ludziom którzy nie wiedzą na co się zdecydować
mech15 Opublikowano 3 Lutego 2012 Opublikowano 3 Lutego 2012 kto wie jak varta ma oznaczoną datę produkcji??
patryk10015 Opublikowano 3 Lutego 2012 Opublikowano 3 Lutego 2012 mój starszy miał też centre i narzekał ale może poprostu trafił słaby egzemplarz
mech15 Opublikowano 3 Lutego 2012 Opublikowano 3 Lutego 2012 już sprawdziłem, data produkcji 06/11 - chyba nie tak źle??
Krystek_ Opublikowano 4 Lutego 2012 Opublikowano 4 Lutego 2012 już sprawdziłem, data produkcji 06/11 - chyba nie tak źle?? Gdzie to sprawdziłeś?
mech15 Opublikowano 4 Lutego 2012 Opublikowano 4 Lutego 2012 już sprawdziłem, data produkcji 06/11 - chyba nie tak źle?? Gdzie to sprawdziłeś? na spodzie
tomaszstn Opublikowano 4 Lutego 2012 Opublikowano 4 Lutego 2012 kto wie jak varta ma oznaczoną datę produkcji?? No tak, Varta ma pod spodem, nie doczytałem
login642 Opublikowano 4 Lutego 2012 Opublikowano 4 Lutego 2012 ja kupiłem 3lata temu polski SZNAJDER i do tej pory bez zazutu a mamy -13
sołtys85 Opublikowano 5 Lutego 2012 Opublikowano 5 Lutego 2012 ja kupiłem 3lata temu polski SZNAJDER i do tej pory bez zazutu a mamy -13 Sznajder jest ja używałem sznajdera w vectrze benzynowej 8 lat. Dobre bo polskie.
endriuu Opublikowano 5 Lutego 2012 Opublikowano 5 Lutego 2012 sznajder to chyba to samo co ZAP?? doladnie - http://www.sznajder.pl/show_page.php?id=78 bardzo dobre akku.
slo Opublikowano 8 Lutego 2012 Opublikowano 8 Lutego 2012 koledzy mam małe pytanko. Kupiłem audi jakieś 2 tyg temu, sprzedawca miesiąc temu wstawił nowe akku, które dzisiaj mi się wysypało. Podobno przepalona cela. Czy podlega to gwarancji?
pastaldo Opublikowano 8 Lutego 2012 Opublikowano 8 Lutego 2012 koledzy mam małe pytanko. Kupiłem audi jakieś 2 tyg temu, sprzedawca miesiąc temu wstawił nowe akku, które dzisiaj mi się wysypało. Podobno przepalona cela. Czy podlega to gwarancji? raczej nie.
pastaldo Opublikowano 8 Lutego 2012 Opublikowano 8 Lutego 2012 dlaczego ? to z mojej winy usterka ? nie ale jeśli by powiedzmy na drugi dzień sie okazało że padniety aku to sie możesz kłucić że gość wiedział że coś nie tak i wcisnął Ci bubla a tak to widocznie miałes pecha że akurat 2 tyg po kupieniu padł.
slo Opublikowano 8 Lutego 2012 Opublikowano 8 Lutego 2012 to w takim razie po co jest gwarancja 2 lata ? Myślę, że pismo od rzecznika praw konsumenta polepszy sytuacje
Rekomendowane odpowiedzi