team111 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Opublikowano 20 Stycznia 2014 witam dzisaj zakupiłem centra futura 77Ah 760A skusiłem sie bo trzy lata gwarancji byłem w trzech punktach i odradzili odradzali mi varte i boscha polecali własnie ta future wiec wziałem pozyjemy zobaczymy co i jak moze ktos miał taki jak ja to prosze o jakies zdanie na jego temat pozdrawiam
POWER-KRIS Opublikowano 20 Stycznia 2014 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Mam 3 rok Future 77 lub 72 w Octavii II i 85 w A4. Zero problemów.
dziako Opublikowano 20 Stycznia 2014 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Podobno w sklepach proponuja to, na czym maja kase, ale ja kupilem boscha ( tez na tej aukcji 3 lata gw.), poniewaz moi znajomi kupili i chwala, ale centra tez jest podobno ok
team111 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Opublikowano 21 Stycznia 2014 pozyjemy zobaczymy tez byłem nastawiony na boscha czemu nie wiem chyba ze wzgledu na firme powiedzieli mi ze varta robi aku dla boscha i ze to w zasadzie to samo
tomekSSK Opublikowano 22 Stycznia 2014 Opublikowano 22 Stycznia 2014 No i przyszedł czas na wymianę aku. Wybór padł na aku Exide Premium EA640 64Ah 640A + 3 lata gwarancji i pakiet Exide Assistance.
balbolek Opublikowano 22 Stycznia 2014 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Jakieś aku z Boscha S3/4/5 polecam
POWER-KRIS Opublikowano 22 Stycznia 2014 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Exide super, to firma "matka" wlasciciel Centry.
Norbi TDI Opublikowano 22 Stycznia 2014 Opublikowano 22 Stycznia 2014 witam dzisaj zakupiłem centra futura 77Ah 760A skusiłem sie bo trzy lata gwarancji byłem w trzech punktach i odradzili odradzali mi varte i boscha Niby dlaczego odradzali Boscha i Wartę ? oświeć mnie bo chyba w takim razie żyję w błędzie od dwudziestu kilku lat
hortomagiko Opublikowano 22 Stycznia 2014 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Exide super, to firma "matka" wlasciciel Centry. Matka, żona i kochanka......... Centra od 2008 roku to tylko znak towarowy jednego z produktów koncernu Exide, tak dla ścisłości powiązań rodzinnych Niby dlaczego odradzali Boscha i Wartę ? oświeć mnie bo chyba w takim razie żyję w błędzie od dwudziestu kilku lat Ponieważ każdy producent oferuje bonusy dla sprzedawców swoich produktów. Niektórzy ciągną na kilka sznurków, inni tylko jednego cycka ssą. Najlepsze bonusy są od Exide, później od Boscha na końcu jest Varta ( ranking najbardziej znanych producentów ). Ot życie, przecież tak jest we wszystkich branżach.
dziako Opublikowano 22 Stycznia 2014 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Kupilem boscha s5 i czy to jest normale, ze po odpalaniu przy -7° jest 2-4 sek. ciszy zanim odpali? Przy starym aku byla przesada, bo czakalem ok. 15-20sek. i czasami odpalal
nitroo Opublikowano 23 Stycznia 2014 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Kupilem boscha s5 i czy to jest normale, ze po odpalaniu przy -7° jest 2-4 sek. ciszy zanim odpali? Przy starym aku byla przesada, bo czakalem ok. 15-20sek. i czasami odpalal Ja mam tak samo na tym akumulatorze, więc wydaje mi się, że to normalne, chociaż sam się zastanawiam czasami, czy na pewno wszystko jest ok...
dziadekM Opublikowano 23 Stycznia 2014 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Mi ostatnio zdechła Futura. Przeżyła 3 lata i 2 miesiące czyli gwarancja i tyle. Także ja osobiście futury nie polecę
Excallibur Opublikowano 23 Stycznia 2014 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Miałem exite jak kupiłem auto, tej zimy zaczynał odmawiać, Teraz kupiłem bosha s4 myślę że 230 zł to dobra cena. dodatkowo zaopatrzeniem się w taki pokrowiec chroniący przed zimnem, zobaczymy ile wytrzyma, Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
team111 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Opublikowano 23 Stycznia 2014 chcesz moge Ci podac adery firm gdzie pytałem sam zapytasz mnie mowili ze poprostu centra jest lepsza od Varty a bosch to tez produkt varty i skoro mowili mi tak w trzech pkt. to kupilem centre
piotrsob1 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Opublikowano 23 Stycznia 2014 wody dolewasz po ładowaniu, nie przed Dev, mógłbyś uzasadnić dlaczego po ładowaniu , bo według mojej wiedzy i fizyki powinno być dokładnie odwrotnie ---------- Post dopisany at 20:21 ---------- Poprzedni post napisany at 20:14 ---------- Kupilem boscha s5 i czy to jest normale, ze po odpalaniu przy -7° jest 2-4 sek. ciszy zanim odpali? Przy starym aku byla przesada, bo czakalem ok. 15-20sek. i czasami odpalal Jeżeli włączasz stacyjkę na rozruch i musisz czekać parę sekund aż zacznie kręcić, to albo skończyły się szczotki/komutator, uszkodzone jest uzwojenie wyrzutowe w automacie albo przymarza w nim rzdzeń .
POWER-KRIS Opublikowano 23 Stycznia 2014 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Też raz się z nim nie zgodzę. Ładowanie bez wody powoduje gięcie płyt a w konsekwencji szrot.
Dev Opublikowano 23 Stycznia 2014 Opublikowano 23 Stycznia 2014 jak nalejesz wody przed ładowaniem wszystko bedzie sie gotowac dlatego nalewa sie zawsze po
feniks Opublikowano 23 Stycznia 2014 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Jeśli Ci się będzie gotował - to za duży prąd ładowania. Po drugie, uzupełnienie polecam przed i po do odpowiedniego stanu - aby płyty były zakryte.
POWER-KRIS Opublikowano 23 Stycznia 2014 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Punkt 40. http://www.akumulatory.auto.pl/porady#40 Pracowałem przez dwa lata z elektrykiem z akumulatorowni. ;-)
Gość Lokiszta Opublikowano 23 Stycznia 2014 Opublikowano 23 Stycznia 2014 witam trochę z innej beczki ale mam pytanie dziś rano klęknoł mi akumulator po podłączeniu do prostownika nic się nie dzieje tzn. nie burka nawet po 7-8 godz. ładowania.Zmierzyłem napięcie na klemach prostownika bez obciążenia wyszło mi niecałe 18 voltów.Po podłączeniu do akumulatora pokazuje cały czas 12,9 volta z tego co wiem napięcie powinno wzrastać wraz z czasem ładowania u mnie stoi czy problemem jest prostownik czy akumulator się nie ładuje czy ma jakieś zwarcie, brak jakiekolwiek reakcji w celach w żadnej nic się nie dzieje
Rekomendowane odpowiedzi