Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Upgrade hamulców w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

(...) i pytanko czy 312 wejdzie na 16" :kox:

U mnie tak jest. Oryginalne 16'' "biedronki"

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Wyświetleń 1,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

wchodzi na 16 nie ma szemranie. jak bedziesz szukac 288 na tyl to dopiero powiesz ze jest trudno !! :wallbash:

Opublikowano

Jak co to ja mam cały ładny komplet 312mm na sprzedaż ;)

Opublikowano

Panowie a jest sens 320 pakować na przód ? Czy może 312 przód i 288 tył było by w sam raz? ciężko upolować 320 na przodek :) i pytanko czy 312 wejdzie na 16" :kox:

jak dasz 312 na przód a 288 na tyl to możesz mieć kłopoty z za wcześnie wzbudzającym się ABSem, przez to że tył będzie za mocny.

Przy zacisku 312 z przodu, tyl może być max 255.

Opublikowano

wchodzi na 16 nie ma szemranie. jak bedziesz szukac 288 na tyl to dopiero powiesz ze jest trudno !! :wallbash:

Akurat mam na oku, ale aktualnie mam inne problemy do wyeliminowania :D

Panowie a jest sens 320 pakować na przód ? Czy może 312 przód i 288 tył było by w sam raz? ciężko upolować 320 na przodek :) i pytanko czy 312 wejdzie na 16" :kox:

jak dasz 312 na przód a 288 na tyl to możesz mieć kłopoty z za wcześnie wzbudzającym się ABSem, przez to że tył będzie za mocny.

Jesteś pewien ? Z tego co patrzyłem w etce tak właśnie montowali je :) Bynajmniej tak mi się wydaje że w b7 2.0turbo tak szło... 340 w S4 i tył chyba 300 wentylowane... nie bardzo chce zakładać od S'ki heble bo niby po co ?

Jesteś pewien że jak przód będzie 312 a tył 288 to będzie lipa?

Opublikowano

ja mam od 2.0T 2005r przod 320mm i tyl 288mm

Opublikowano

ja mam od 2.0T 2005r przod 320mm i tyl 288mm

i takie hamulce sa ok

zreszta w chwili obecnej auta mają inaczej rozłożona masę \

mocniejsze hamulce na tyle sa bardzo wskazane

Opublikowano

Akurat mam na oku, ale aktualnie mam inne problemy do wyeliminowania :D

Jesteś pewien ? Z tego co patrzyłem w etce tak właśnie montowali je :) Bynajmniej tak mi się wydaje że w b7 2.0turbo tak szło... 340 w S4 i tył chyba 300 wentylowane... nie bardzo chce zakładać od S'ki heble bo niby po co ?

Jesteś pewien że jak przód będzie 312 a tył 288 to będzie lipa?

audi w a4 b7 stosowało takie pary (przód tył)

288-245

312-255

320-288

345-300 (wentylowane)

przód może być większy ale tyl nie może.[br]Dopisany: 01 Kwiecień 2010, 16:16_________________________________________________ja mam u mnie założone 345mm przód 288tył.

Nie miałem okazji się jeszcze tym przejechać bo jestem na urlopie.

Ciekawe czy będzie odczuwalna różnica po zmianie tyłu (zmieniłem z 245 na 288)

Opublikowano

Ciekawe czy będzie odczuwalna różnica po zmianie tyłu (zmieniłem z 245 na 288)

Jak zmieniłem tył z 232 na 256 wentylowany w Leonie to natychmiast przestał nukować przy hamowaniu i stawał jak wściekły. Przy A4 Avant jest podobnie - znacznie mniej nurkuje na przód i lepiej hamuje.

Opublikowano

w takim razie już się nie moge doczekać jak się przejade :decayed:

Opublikowano
Czy może 312 przód i 288 tył było by w sam raz? ciężko upolować 320 na przodek i pytanko czy 312 wejdzie na 16"

nie ma sensu pakowac sie w 312 to dalej bardzo slaby hamulec. U mnie w Q to byl raczej spowalniacz :rolleyes:.Jak wsadzac to tylko 320 mm jest tego masa na allegro w cenach do wyboru do koloru dopiero z S4 ( 345mm ) zaczyna sie problem.

Nie pamietam dokladnie ale na 320 mm wchodzi felga 16 cali.

Jezeli mam cos komus doradzic to byl by to pierwszy mod jai bym zrobil w B6 i B7 dla wlasnego bezpieczenstwa nawet jak ie mamy w planach podnosic mocy.

Opublikowano

no co Ty to jakies bzdury - samochod ma wygladac a nie bezpiecznie dowozic z punktu a do punktu b :tongue4:

pewnie wiesz jak jest, naszczescie sa odmiency :good:

Opublikowano
Czy może 312 przód i 288 tył było by w sam raz? ciężko upolować 320 na przodek i pytanko czy 312 wejdzie na 16"

nie ma sensu pakowac sie w 312 to dalej bardzo slaby hamulec. U mnie w Q to byl raczej spowalniacz :rolleyes:.Jak wsadzac to tylko 320 mm jest tego masa na allegro w cenach do wyboru do koloru dopiero z S4 ( 345mm ) zaczyna sie problem.

Nie pamietam dokladnie ale na 320 mm wchodzi felga 16 cali.

Jezeli mam cos komus doradzic to byl by to pierwszy mod jai bym zrobil w B6 i B7 dla wlasnego bezpieczenstwa nawet jak ie mamy w planach podnosic mocy.

zawsze byłem tego samego zdania. Pierwszym modem u mnie były hamulce. A teraz doszedłem już do Stage-u 3. :)

Opublikowano

Ja bym chętnie przytulił jakiś cały komplecik 288 na tył:) ma ktoś na sprzdaż?? Bo sam przód 320 nie wystarcza :disgust:

Opublikowano

szukaj 345 na przód. To jest dopiero miodzio

Opublikowano

sam przod to nie wszystko

a auto to nie motocykl

w chwili obecnej w autach osobowych sila hamowania tylnej osi dochodzi juz do 30% I dlatego warto zalozyc na tyl ''mocniejsze''

spowalnniacze[br]Dopisany: 02 Kwiecień 2010, 07:41_________________________________________________sorry, podalem bledne dane

ta wartosc przekroczyla juz 35%

Opublikowano

a auto to nie motocykl

w chwili obecnej w autach osobowych sila hamowania tylnej osi dochodzi juz do 30% I dlatego warto zalozyc na tyl ''mocniejsze''

spowalnniacze[br]Dopisany: 02 Kwiecień 2010, 07:41_________________________________________________sorry, podalem bledne dane

zgadzam się ale ja go zachęcam żeby na tył założył 288 a na pród 345 :decayed:

Opublikowano

raczej 347/300 :>

spójrzcie Koledzy na auta BMW,

tam w niektórych modelach tarcze tylne są minimalnie większe jak przednie

i wszystko jest ok, ABS nie świruje, auto bardzo ładnie hamuje

zdaje sobie sprawę że wielkośc tarczy jest podyktowana obecnościa hamulca ręcznego :>

Opublikowano

a auto to nie motocykl

zgadzam się ale ja go zachęcam żeby na tył założył 288 a na pród 345 :decayed:

A dlaczego nie tak jak w E-sie 345-300 ??