Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Upgrade hamulców w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dev tak czysto teoretycznie, bo wpadły mi w ręce tylne jarzma z A6 C6 pod niewentylowane tarcze 330mm gdyż jak wiadomo były dwie wersje w tym modelu. Jest opcja zaadaptować pod te jarzma tylny zacisk z A4 288mm i wstawić przetoczoną tarczę 330mm? Byłaby to ciekawa alternatywa dla 288 w zestawie 320/288

Mi Kuba proponował taką opcję w przypadku gdy nie mogłem dostać zacisków z eSy więc pewnie do ogarnięcia. No chyba, że miałem być królikiem doświadczalnym. :decayed:

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Wyświetleń 1,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Nie wrzucisz na to zacisku 288 musualby miec rozstaw mocowania taki jak 300/330mm

Opublikowano
  • Autor

A6 C6 nie mialy niewentylowanej tarczy 330mm tylko 302/12

Faktycznie, sprawdzałem katalog TRW :hi:

Opublikowano

Ktoś wie jakie są wymiary śrub do zacisków ZR18? takich: http://sidmotorsport.pl/pl/hamulce/945-sruby-dla-zaciskow-17-18zr-l.html
Bo nie wiem czy jest sens dorabiać/szukać czy lepiej kupić od Sida 20zł 1sztuka..

Opublikowano

Kup u Sida

Opublikowano

co do tego 330 to ten klocek wychodzi duzo za maly i napewno nie bral by tarczy wiec jaki sens pakowania tak duzej tarczy

Opublikowano

Panowie, mam pytanie, czy wrzucenie na auto hebli z RS4 B7 pociąga za sobą konieczność zastosowania dłuższych śrub mocujacych koło? Mocowanie tarczy z RS4 jest szersze niż np te które mam obecnie w tarczy 320 mm?

Opublikowano

nawet jakby byla ciut grubsza to niewiele, moze 1-2mm wedlug mnie nie musisz

Opublikowano

Panowie, mam pytanie, czy wrzucenie na auto hebli z RS4 B7 pociąga za sobą konieczność zastosowania dłuższych śrub mocujacych koło? Mocowanie tarczy z RS4 jest szersze niż np te które mam obecnie w tarczy 320 mm?

A orientujesz się jak drogie sa to hamulce ?

Same tarcze to kosmos ceny.

Mtskw ze za połowę ceny można znaleźć cos nie gorszego.

Edytowane przez davidlive

Opublikowano

Dzięki Piotrek :)

Dawid, ja już mam te heble :), przygarnąłem kompletny używany zestaw od Siemiana jakiś czas temu. Będzie tylko trzeba go trochę dopieścić, dokupić parę rzeczy ...

Edytowane przez s3ns

Opublikowano

Witam. Okazlo sie ze piasty mam krzywe; / Lepiej kupić nowe piasty+łożysko czy kupic ori zestaw używany?

Edytowane przez tipmaniak

Opublikowano

Witam. Mam pytanie

Czy do zmiany hebli na tył z 288 na 330 wystarczy zmienić jarzma ?? Czy coś jeszcze bo rozmawiałem z kolegą który rzekomo "wie co i jak" i gadał coś tylko o jarzmach to prawda ??

Czy trzeba wszystko zmieniać może mi ktoś dokładnie odp co jest inne czy czy coś moze zostać czy wszytko do zmiany ?

Pozdrawiam

Opublikowano

Nie komplikuj sobie sprawy ,wsadzaj zestaw od Ski pod 300 dlaczego ... opis jest u mnie w temacie

Opublikowano

Witam. Mam pytanie

Czy do zmiany hebli na tył z 288 na 330 wystarczy zmienić jarzma ?? Czy coś jeszcze bo rozmawiałem z kolegą który rzekomo "wie co i jak" i gadał coś tylko o jarzmach to prawda ??

Czy trzeba wszystko zmieniać może mi ktoś dokładnie odp co jest inne czy czy coś moze zostać czy wszytko do zmiany ?

Pozdrawiam

Wszystko zmieniasz + trochę rzeźby, nie wiem czy warto, co i jak masz w temacie Kolegi michałswd. Gdybym miał jednak na przodzie 345 to tył pewnie musiałby byc większy niż 300mm ;)

Edit: michałswd pytanie gdzie Twój temat?

Edytowane przez staniek

Opublikowano

Gdybym miał jednak na przodzie 345 to tył pewnie musiałby byc większy niż 300mm ;)

Dziwne, bo inżynierowie w Audi stwierdzili, że najlepszy tandem to 345 i 300mm :wink:

Opublikowano

beyer bo wtedy nie bylo wiekszych nie liczac tych produkowanych przez "quattro gmbh" kosztujacych 5x tyle co seryjne :)

Opublikowano

Ale te większe na tył są sprzedawane z większymi na przodzie :)

Hmmm....

Były sprzedawane nowe auta z tarczą 345 i 330?

Nie sądzę :)

Opublikowano

wtedy nie byly, teraz sa podobne

Opublikowano

Gdybym miał jednak na przodzie 345 to tył pewnie musiałby byc większy niż 300mm ;)

Dziwne, bo inżynierowie w Audi stwierdzili, że najlepszy tandem to 345 i 300mm :wink:

Ale te większe na tył są sprzedawane z większymi na przodzie :)

Hmmm....

Były sprzedawane nowe auta z tarczą 345 i 330?

Nie sądzę :)

W czasach B6/7 miałeś 345/300 obliczane pewnie nie raz przez wspomnianych inżynierów i zapewne wystarczające do wyhamowania eSy. Natomiast czasy się zmieniają, technologie też i aktualnie do większej i cięższej S4 pakowane są 345/330. Co do skuteczności obu opcji przydałby się Dev i Jego opinia no ale cóż..

Opublikowano

Nie trzeba długo szukać,w A6 są seryjnie 345/330mm,czyli inżynierowie poszli po rozum i sami to zastosowali.