Opublikowano 16 Grudnia 201510 l To nie chodzi o to ze zacisk od s4 jest super. Wiadomo ze znajda sie lepsze heble ale w tej cenie zacisku i serwisu tego zestawu nie ma lepszej alternatywy. Klocki takie jak w b5 288 ( wiadomo jest jedna blaszka więcej ale powierzchnia identyczna) tarcze względnie tanie i nie wymagające modyfikacji. No i sama ewentualna regeneracja zacisku jest tania.
Opublikowano 16 Grudnia 201510 l Panowie jaka jest lepsza alternatywa do 2.0T w B7 zacisków? Seryjne są 320mm tak? A w S4 345mm? Jest coś większego godnego polecenia czy zestaw z S4? Może jakiś 4 tłoku lub 6tłok? Zestaw p&p 350mm tarcza na 6 tloczku z cayenne, zaciski z s4 seryjne to jedna wielka kupa, a kto twierdzi inaczej to sorrybalbo pojecia nie ma albo nie jezdzil na dobrym heblu na pewno p&p ? nie trzeba szlifowac zwrotnicy pod glebsza tarcze i klepac oslon? Edytowane 16 Grudnia 201510 l przez pioteros
Opublikowano 16 Grudnia 201510 l Panowie jaka jest lepsza alternatywa do 2.0T w B7 zacisków? Seryjne są 320mm tak? A w S4 345mm? Jest coś większego godnego polecenia czy zestaw z S4? Może jakiś 4 tłoku lub 6tłok? Zestaw p&p 350mm tarcza na 6 tloczku z cayenne, zaciski z s4 seryjne to jedna wielka kupa, a kto twierdzi inaczej to sorrybalbo pojecia nie ma albo nie jezdzil na dobrym heblu O guru
Opublikowano 17 Grudnia 201510 l Panowie jaka jest lepsza alternatywa do 2.0T w B7 zacisków? Seryjne są 320mm tak? A w S4 345mm? Jest coś większego godnego polecenia czy zestaw z S4? Może jakiś 4 tłoku lub 6tłok? Zestaw p&p 350mm tarcza na 6 tloczku z cayenne, zaciski z s4 seryjne to jedna wielka kupa, a kto twierdzi inaczej to sorrybalbo pojecia nie ma albo nie jezdzil na dobrym heblu O guru Zestaw p&p znaczy zaciski, adaptery, przewody. Tarcz 350mm i podobnych jest wiele, dobiera sie odpowiednia wysokosc i nic nie trze o nic. Zauwazylem ze na tym forum to akurat zaciski z q5 i super zestawy 320mm rzadza wiec co ja bede Wam swiat przestawial, montujcie i cieszcie sie super heblami. Kazdy montuje to co chce i na co go stac ale jak czytam ze 6 tloczki sa kiepskie lepiej 4 tlok to smiac mi sie chce z tych forumowych ekspertow. Chetnych z okolicy wroclawia moge przewiezc na moim gownianym 6 tloczku i zobacza jak powinno auto hamowac. To nie chodzi o to ze zacisk od s4 jest super. Wiadomo ze znajda sie lepsze heble ale w tej cenie zacisku i serwisu tego zestawu nie ma lepszej alternatywy. Klocki takie jak w b5 288 ( wiadomo jest jedna blaszka więcej ale powierzchnia identyczna) tarcze względnie tanie i nie wymagające modyfikacji. No i sama ewentualna regeneracja zacisku jest tania. 6 tloczki klocki brembo cena ok 300zl wiec chyba nie zabija, jak ktos zlozy zaciski zgodnie ze sztuka to 200 tys km nic nie dotykasz i nie ma problemu zadnego bo duzy zacisk z klockiem znacznie lepiej odprowadza cieplo zwlaszcza jak zamieniasz żeliwo na alu. Najwiecej problemow jest na przegrzanych kiblach jednotloczkowych w ciezkich furach typu a4, te duzo czescie wymagaja serwisowania. Heble przeciezone w skrocie ciagle trzeba naprawiac a najczesciej sypia sie w ciezarowkach, dostawczakach itp czyli duza masa, mala tarcza a jak busami i podobnymi autkami jezdza to chyba widac na drodze codziennie, dogonisz kazdego ale nie kierowce busa:). Zestawow 345mm z jednotlokiem zawsze jest do sprzedania sporo w dobrej cenie ale sprzedaja je Ci ktorym sie tarcze ciagle gna i sa wku.., tymi heblami i wymieniaja na cos lepszego. Jest to notoryczne zjawisko w leonach cupra 2 i pozostalych autkach na tej samej zwrotce co golf mk5, ale to sa jakby nie patrzyl troche lzejsze fury niz a4.
Opublikowano 17 Grudnia 201510 l Po co robić z A4 czy innego seryjnego auta wyścigówkę F1 a następnie jeżdźić nią tylko po drogach publicznych? Później się mnożą na ulicach piraci-street-racerzy żyjący w przekonaniu, że mają włączoną nieśmiertelność, którzy za***rdalają ostro po mieście... obowiązkowo jeżdżąc pomiędzy samochodami slalomem, bo innych uczestników ruchu mają za drogowych januszy Z praktyki - trasa 120km, zwykła krajówka, normalne (100km/h), miejscami żwawsze tempo jazdy (100-120km/h) - tarcze tak "gorące", że mogłem je całą dłonią dotknąć. Hebel S4, masa auta ok. 1800kg. No tak, dla wielu to emerycka jazda, bo oni to jeżdżą minimum 150km/h, bo żaden koń pod maską nie może ani chwili odpoczywać. No i non stop wiszą innym na zderzaku, bo zawsze i wszędzie "muszą" wyprzedzać. Może warto zmienić wpierw mentalność...? PS. Już tu kiedyś ten filmik się pojawił... https://www.youtube.com/watch?v=732ynC3JJNI A4 B8 na seryjnym heblu (jednotłok!) 320/300mm. Klient jedynie domontował nawiew na przednie tarcze. Edytowane 17 Grudnia 201510 l przez BeyerBrown
Opublikowano 17 Grudnia 201510 l No wlasnie od mentalnosci trzeba zaczac bo do dobrych hebli trzeba dorosnac. Takie heble jak Ty masz beyer czesto zamieniam na wieksze bo te 345x30 w lekkich budach latwo pogiac a co dopierow w a4, ale jak ktos jezdzi seryjnie to mu seryjne heble wystarcza na jedne hamowanie i nie widze problemu. Ostatnio w tvn turbo byl samochod testowy jakis mini ban z trw i tam pokazywal koles jak latwo zagrzac seryjny hebel, szybko do 800C je doprowadzil na drodze tak jak wczesniej tarcze na stanowisku testowym i jakos tym autem nie wariowal, wystarczy gorski odcinek przejechac szybciej i slabe heble mozna latwo zalatwic. Ja mam 230KM i 1200kg wiec auto w miare lekkie i musze heble miec za***iste. Te dame heble na tej samej tarczy w aucie 1500kg to juz sa co najwyzej dobre, a w furze 1800kg sa zwykle. EOT z mojej strony, nie piszcie tylko glupot ze zr18 są kijowe bo to bzdury i herezje. Pozdrawiam
Opublikowano 17 Grudnia 201510 l Na wiosne zakladam ceramike z RS4 B7 380/36 plus żeliwo na tył 356/22mm mam nadzieje ze uznasz to za niezbedne minimum żeby choc troche hamowało.... Edytowane 17 Grudnia 201510 l przez Dev
Opublikowano 17 Grudnia 201510 l Panowie pod 345 tarcze jakie wybrać : http://e-katalog.intercars.com.pl/#/produkty/3035192016300-DF4757S-O19739-tarcza-hamulcowa.html http://e-katalog.intercars.com.pl/#/produkty/3216221417150-09A81511-O19739-tarcza-hamulcowa.html http://e-katalog.intercars.com.pl/#/produkty/3121193118160-DDF1661-O19739-tarcza-hamulcowa.html http://e-katalog.intercars.com.pl/#/produkty/3113132020300-240130_01191-O19739-tarcza-hamulcowa.html Bo klocki padł wybór już na : http://e-katalog.intercars.com.pl/#/produkty/3116213231340-FDS1629-O17145-klocki-hamulcowe-tuningowe.html Czy inne ??
Opublikowano 17 Grudnia 201510 l koledzy możecie mi mniej więcej powiedzieć średni przedział cenowy za kpl hamulców (tarcze klocki zaciski jarzma i tarcze) wszystko w bdb stanie do S4 b7 i b8. Ile można by dać max za cały kpl?
Opublikowano 18 Grudnia 201510 l No wlasnie od mentalnosci trzeba zaczac bo do dobrych hebli trzeba dorosnac. Takie heble jak Ty masz beyer czesto zamieniam na wieksze bo te 345x30 w lekkich budach latwo pogiac a co dopierow w a4, ale jak ktos jezdzi seryjnie to mu seryjne heble wystarcza na jedne hamowanie i nie widze problemu. Ostatnio w tvn turbo byl samochod testowy jakis mini ban z trw i tam pokazywal koles jak latwo zagrzac seryjny hebel, szybko do 800C je doprowadzil na drodze tak jak wczesniej tarcze na stanowisku testowym i jakos tym autem nie wariowal, wystarczy gorski odcinek przejechac szybciej i slabe heble mozna latwo zalatwic. Ja mam 230KM i 1200kg wiec auto w miare lekkie i musze heble miec za***iste. Te dame heble na tej samej tarczy w aucie 1500kg to juz sa co najwyzej dobre, a w furze 1800kg sa zwykle. EOT z mojej strony, nie piszcie tylko glupot ze zr18 są kijowe bo to bzdury i herezje. Pozdrawiam Sory ale masz jakieś dziwne pojmowanie potrzeb. jesli przy 230km i wadze 1500kg heble z esy są słabe to co ma założyć ktoś kto ma około 400KM i podobną wagę? Zaciski knorr`a od naczepy? Bartek skrobnij pw co chcesz to CI zrobię ofertę
Opublikowano 18 Grudnia 201510 l No wlasnie od mentalnosci trzeba zaczac bo do dobrych hebli trzeba dorosnac. Takie heble jak Ty masz beyer czesto zamieniam na wieksze bo te 345x30 w lekkich budach latwo pogiac a co dopierow w a4, ale jak ktos jezdzi seryjnie to mu seryjne heble wystarcza na jedne hamowanie i nie widze problemu. Ostatnio w tvn turbo byl samochod testowy jakis mini ban z trw i tam pokazywal koles jak latwo zagrzac seryjny hebel, szybko do 800C je doprowadzil na drodze tak jak wczesniej tarcze na stanowisku testowym i jakos tym autem nie wariowal, wystarczy gorski odcinek przejechac szybciej i slabe heble mozna latwo zalatwic. Ja mam 230KM i 1200kg wiec auto w miare lekkie i musze heble miec za***iste. Te dame heble na tej samej tarczy w aucie 1500kg to juz sa co najwyzej dobre, a w furze 1800kg sa zwykle. EOT z mojej strony, nie piszcie tylko glupot ze zr18 są kijowe bo to bzdury i herezje. PozdrawiamSory ale masz jakieś dziwne pojmowanie potrzeb. jesli przy 230km i wadze 1500kg heble z esy są słabe to co ma założyć ktoś kto ma około 400KM i podobną wagę? Zaciski knorr`a od naczepy? +1 Takim tokiem rozumowania to wszystkie esy rsy i sresy w ogole nie hamuja... Edytowane 18 Grudnia 201510 l przez wesz82
Opublikowano 18 Grudnia 201510 l Jak się jeździ zero jedynkowo to żaden hamulec nie wytrzyma... Tylko tu mowa o poruszaniu się po drogach publicznych więc w B6 320 na przodzie jest wystarczający żeby sprawnie się zatrzymać czy też zwolnić z prędkości 160+ do 80 jak zestaw na lewy pas autostrady się wytoczy wysłane z Commodore 64
Opublikowano 18 Grudnia 201510 l No wlasnie od mentalnosci trzeba zaczac bo do dobrych hebli trzeba dorosnac. Takie heble jak Ty masz beyer czesto zamieniam na wieksze bo te 345x30 w lekkich budach latwo pogiac a co dopierow w a4, ale jak ktos jezdzi seryjnie to mu seryjne heble wystarcza na jedne hamowanie i nie widze problemu. Ostatnio w tvn turbo byl samochod testowy jakis mini ban z trw i tam pokazywal koles jak latwo zagrzac seryjny hebel, szybko do 800C je doprowadzil na drodze tak jak wczesniej tarcze na stanowisku testowym i jakos tym autem nie wariowal, wystarczy gorski odcinek przejechac szybciej i slabe heble mozna latwo zalatwic. Ja mam 230KM i 1200kg wiec auto w miare lekkie i musze heble miec za***iste. Te dame heble na tej samej tarczy w aucie 1500kg to juz sa co najwyzej dobre, a w furze 1800kg sa zwykle. EOT z mojej strony, nie piszcie tylko glupot ze zr18 są kijowe bo to bzdury i herezje. Pozdrawiam Sory ale masz jakieś dziwne pojmowanie potrzeb. jesli przy 230km i wadze 1500kg heble z esy są słabe to co ma założyć ktoś kto ma około 400KM i podobną wagę? Zaciski knorr`a od naczepy? Bartek skrobnij pw co chcesz to CI zrobię ofertę wandej, w sumie czemu nie ? tylko ze jakby zamontowal to waga wzrosla by pewnie o kolejne 100kg i juz wtedy znowu by bylo za malo
Opublikowano 18 Grudnia 201510 l Jak się jeździ zero jedynkowo to żaden hamulec nie wytrzyma... Ja bym powiedział dosadniej - taki ktoś jeździ prawdopodobnie bez jakiegokolwiek planowania manewrów na drodze. Liczy się tylko on i to by zawsze być na przodzie, gdyż jazda za ciężarówką nawet 100m to ujma na honorze A babcia na przejściu dla pieszych poczeka, bo teraz jedzie za***rdala On - szosowy król wsi i okolicznych miasteczek. Inna sprawa, że wielu agresywną jazdą próbuje zaimponować duperom bo dawno nie zamoczyli jak ktos jezdzi seryjnie to mu seryjne heble wystarcza Pierwsze primo - droga publiczna to nie tor wyścigowy! Drugie primo - proponuję byś nagrał filmik udowadniający, że jednotłoki nie dają rady. Przy okazji każdy zobaczy jakim stylem jazdy się poruszasz. Trzecie primo - jest na YT ten program z TVN-u? Jak go znaleźć? PS. Do awaryjnych sytuacji polecam domontować spadochron z wahadłowca NASA
Opublikowano 18 Grudnia 201510 l Ale wy macie problemy. Proste pytanie, czy na 312/255 do jazdy na mieście "ostrej" styknie? będzie duża róznica w porównaniu do 320/288, jest sens inwestować skoro 90% jeżdze po mieście? Edytowane 18 Grudnia 201510 l przez cocoo24
Opublikowano 18 Grudnia 201510 l Ale wy macie problemy. Proste pytanie, czy na 312/255 do jazdy na mieście "ostrej" styknie? będzie duża róznica w porównaniu do 320/288, jest sens inwestować skoro 90% jeżdze po mieście? Ostra jazda po mieście... Czyli co? 1, 2 but i hamujemy na następnym czerwonym??? wysłane z Commodore 64
Opublikowano 18 Grudnia 201510 l Ale wy macie problemy. Proste pytanie, czy na 312/255 do jazdy na mieście "ostrej" styknie? będzie duża róznica w porównaniu do 320/288, jest sens inwestować skoro 90% jeżdze po mieście? próbujesz porównywac dwa zupełnie inne zestawy dla laika jest to 312/255 vs. 320/288 czyli 8mm z przodu i aż 33 mm z tyłu a dla mnie jest jest to 312/25-245/10 i 320/30-288/12 czyli jest ogromna róznica w pojemnoości cieplnej tych dwóch zestawów wystarczy że wezmiesz do reki 312 i 320mm róznica jest kolosalna wiec sie nie zastanawiaj tylko pakuj 320/288 bo 312/255 jest "prawie" dobre ale do A3 a nie A4