Opublikowano 24 Lipca 20169 l Ktoś ostatnio szukał http://allegro.pl/audi-a4-s4-b5-hamulce-tyl-zaciski-komplet-256mm-i6303643330.html#thumb/3 Ceny od lat ani nie drgną
Opublikowano 24 Lipca 20169 l Dobra, a jeszcze w temacie A6 C5 - czy na tył pasują tam heble z S4 B6/B7? kawalek blachy i montowac 330mm do tych zaciskow A co to za rzeźba?
Opublikowano 24 Lipca 20169 l nazwalbym ją "od biedy", bo wychodzi dosyc tanio a skutecznosc jest naprawde niezla, lepsza na pewno niz 300mm z esyw b6 natomiast caly myk polega na zrobieniu adapteru ktory nie bedzie odsuwal zacisku na zewnatrz auta bo tam tarcze i tak nie sa glebokie
Opublikowano 25 Lipca 20169 l Eeee, osobiście bałbym się założyć coś takiego w taczce Wolę max. ori... czy zatem tylne hebelki 300/22mm z S4 B6/B7 podeszłyby bez sztukowania, dystansowania i innego dłubania do A6 C5?
Opublikowano 25 Lipca 20169 l Autor Eeee, osobiście bałbym się założyć coś takiego w taczce Wolę max. ori... czy zatem tylne hebelki 300/22mm z S4 B6/B7 podeszłyby bez sztukowania, dystansowania i innego dłubania do A6 C5? Z S6 masz 269mm, mały adapter i podchodzi tarcza 310mm z A8. Zacisk i klocek zostaje ten sam. Chyba najprostsze i najtańsze rozwiązanie.
Opublikowano 25 Lipca 20169 l Dev jakie tarcze bys polecil na tył bo teraz mam wlozone s4 b6/7 szukac ori nowych czy masz cos do polecenia zamiennego a tez dobrego? Pozdrawiam
Opublikowano 25 Lipca 20169 l a jakie sa obawy ? to nie plastelina tylko solidny kawal cmetrowej blachy, predzej urwiesz wahacz jak zacisk hamulcowy na tym adapterze
Opublikowano 25 Lipca 20169 l Eeee, osobiście bałbym się założyć coś takiego w taczce Wolę max. ori... czy zatem tylne hebelki 300/22mm z S4 B6/B7 podeszłyby bez sztukowania, dystansowania i innego dłubania do A6 C5? Z S6 masz 269mm, mały adapter i podchodzi tarcza 310mm z A8. Zacisk i klocek zostaje ten sam. Chyba najprostsze i najtańsze rozwiązanie. Tylko klocek jest mały w tym zestawie bo ten sam co w każdym 245mm
Opublikowano 25 Lipca 20169 l zgadza sie, ale bierze tarcze po zewnetrznej stronie, a różnica średnic i tak jest dosyć spora, a tym samym efekt tez jest bardzo dobry Edytowane 25 Lipca 20169 l przez pioteros
Opublikowano 26 Lipca 20169 l a jakie sa obawy ? to nie plastelina tylko solidny kawal cmetrowej blachy Takie obawy, że jarzmo nie jest bezpośrednio przymocowane do zwrotnicy, że taka rzeźba, pomimo przyłożenia się i najszczerszych chęci ślusarza, nie gwarantuje czy to się po jakimś czasie nie wygnie z przegrzania, zmęczenia materiału etc. Pomijam sprawy takie jak upierdliwy pan diagnosta na przeglądzie czy drobiazgowy rzeczoznawca ubezpieczyciela przy oględzinach pokolizyjnych szkód, szukający sposobności do zakwestionowania zasadności wypłaty odszkodowania... Który rzeczoznawca z PZMot-u (wezwany przy odwoływaniu się) podpisałby się pod dokumentem, że takie sztukowane coś gwarantuje całkowite bezpieczeństwo? To, że jakieś bezpieczeństwo te hamulce dają w to nie wątpię... ale co innego gdy się podziwia swoje dzieło z boku a co innego gdy się pod czyimś dziełem trzeba podpisać i ryzykować utratę uprawnień...
Opublikowano 26 Lipca 20169 l Pierwsze słyszę by mi Pan diagnosta próbował wypatrzeć dystanse na zwrotnicy
Opublikowano 26 Lipca 20169 l Nieprzychylny pan diagnosta potrafi uczepić się każdej dupereli, pół roku temu natrafiłem na takiego Generalnie nie przekonuje mnie taka sztukateria, wolę gdy każda część jest zaakceptowana i wyprodukowana przez producenta Edytowane 26 Lipca 20169 l przez BeyerBrown
Opublikowano 26 Lipca 20169 l No to te nasze "rezanie" idzie w łeb w tym momencie jak nie są zastosowywane mody p&p .
Opublikowano 26 Lipca 20169 l Autor Idąc takim tokiem myślenia wszystkie dorabiana przewody hamulcowe, linki są niebezpieczne. Takie adaptery wykonuje się z odpowiedniej stali, choć jak ze wszystkim zawsze istnieje jakieś ryzyko.
Opublikowano 26 Lipca 20169 l W jednym warsztacie gdzie zaciskają węże hydrauliczne odmówili mi zakucia przewodów hamulcowych bo nie posiadali odpowiedniego atestu... a robią węże do ciężkiego sprzętu budowlanego, nie żadne popierdółki dla majsterkowiczów - żeby nie było. Musiałem je kupić w sklepie moto. Nie wątpię jednak, że znajdą się ryzykanci którym brak tego certyfikatu zwisa i powiewa - zarówno pracownikom zakładu jak i jego klienteli. Takie adaptery wykonuje się z odpowiedniej stali Odpowiednia tzn. jaka? Nie za twarda, nie za miękka? Kto o tym decydował i na jakiej podstawie? Ma na to jakieś papiery z ośrodka badawczego?
Opublikowano 26 Lipca 20169 l Autor Takie adaptery wykonuje się z odpowiedniej stali Odpowiednia tzn. jaka? Nie za twarda, nie za miękka? Kto o tym decydował i na jakiej podstawie? Ma na to jakieś papiery z ośrodka badawczego? Wykonuje się to ze stali S355
Opublikowano 26 Lipca 20169 l Nieprzychylny pan diagnosta potrafi uczepić się każdej dupereli, pół roku temu natrafiłem na takiego Generalnie nie przekonuje mnie taka sztukateria, wolę gdy każda część jest zaakceptowana i wyprodukowana przez producenta w takim razie każdy adapter na zaciskach brembo nie powinien być montowany w autach, kazdy RS nowy ma teraz zaciski montowane na adapterach tego typu, a nawet z wygladu bardziej "lichych", to samo stare rs2 którego adapter wygląda bardzo słabo a mimo wszystko się sprawuje stale konstrukcyjne, czy narzędziowe jak sama nazwa wskazuje służą do różnych celów i dlatego muszą się wyróżniać ponad przeciętną wytrzymałością cieniutki prawda ? a montuja to podobno w rs6, rs4 itp itd idąc dalej tym tokiem bałbym się wsiąść do A4 B6 gdzie są alu zwrotnice miejscami naprawde cienkie, a musza utrzymać praktycznie cały ciężar auta w momencie ostrego hamowania - przecież to tylko aluminium, a i nie jedną pękniętą przy górnych wahaczach widziałem Edytowane 26 Lipca 20169 l przez pioteros