Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Upgrade hamulców w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jo

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Wyświetleń 1,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam panowie pytanko mam do wzięcia tył tarcze klocki jarzma bez zacisków s4 b6 300mm, jest sens to brać??

Warto ??

Ktoś ma jakieś zaciski pod to ? ?

Lub wie gdzie dostane??

Ewentualnie nr mogę prosić ( może w ASO o ile cena mnie nie zabije się skusze kupić )

Pozdro

Opublikowano
Ewentualnie nr mogę prosić ( może w ASO o ile cena mnie nie zabije się skusze kupić )

Po co ASO. Pisz do Wandeja może uda mu się ściągnąć nowe TRW tak jak w moim przypadku było.

Opublikowano

Po co ASO. Pisz do Wandeja może uda mu się ściągnąć nowe TRW tak jak w moim przypadku było.

Zaciski do S4 ??

Nie wiedziałem, zaraz go atakuje dzięki wielkie :notworthy:

Opublikowano

Jak nie zamiennik TRW to po małych przeróbkach z mocowaniem linki ręcznego idealnie pasują zaciski z VW T5 do zgarnięcia za grosze z alledrogo :hi:

Jedyny minus ich jest taki, że pow. tłoczka jest o ok.10% mniejsza w porównaniu do zacisków S4

Opublikowano

Pany a ile za jarzma tył od 255 mogę krzyknąć koledze od nas. Nie chcę zdzierać. A może lepiej nie rozdzielać?

Opublikowano

Każde nowe auto ma homologację, to wystarczy. Daje to z automatu gwarancję na każdą część, nawet najmniejszą śrubkę znajdującą się w pojeździe.

Sorki za ogrzanie kotleta

Będąc w Polsce, miałem znajomego policjanta, był tak dociekliwy, że kiedyś powiedzial: daj mi samochód, nawet nowy z fabryki a znajdę w nim powód do odebrania dowodu...

Uwierz mi proszę, nawet fabryka odwalac maniane i ma nie homologowane części albo homologuje bubel a później się zdarzają "akcje serwisowe" na coś "poprawione". To po cholere te badania, papiery, godziny nie potrzebnej pracy, wydanej kasy itp?

Ja założyłem zaciski z S4 i są na wyrost dla mnie, nie wykorzystuje ich w pełni, za to co powiem to są jak brzytwy bo nie są mocno rozgrzewane. Dwa foteliki na pokładzie mi w tym pomagają.

Przeglad? Nikt nie patrzył czy hamulec seria czy S4, ważne że mają odpowiedni stan klocków i tarcz, diagnostyka nie głupi i widzi z czego to jest więc wie jakie rozmiary powinno to posiadać , jeśli nie ma tolerancji, wpisuje w system i zapraszamy do 10 dni po usunięciu usterki, lub ryzyko jazdy bez ważnego przeglądu. Nawet jazda do innego diagnostyka nie pomoże, wszystko wpisywane w jeden system (osoby z UK wiedzą o co chodzi).

Pytanie poza tematem hamulcy: jakie masz zamontowane nagłośnienie w samochodzie? Chodzi mi o jednostkę sterującą...

Pozdrawiam

Rum

Opublikowano

OK, co byś wolał - imitację A4 bez jakichkolwiek papierów zrobioną przez pana Henia-ślusarza czy oryginał z Ingolstadt za którym kryje się szeroko pojęte know-how podparte obliczeniami i serią badań?

No właśnie...

Taka jest właśnie dla mnie różnica pomiędzy częścią z wybitym logo (TRW, Audi etc.) a dorabianą gdzieś w garażu. Nie twierdzę, że to bubel, ale jak sam Dev stwierdził - da się zauważyć na forum, że niektórzy testują swoje wynalazki na innych... a to nie jest zabawne :whistling:

A akcjami serwisowymi najczęściej podlegają części nie wpływające bezpośrednio na bezpieczeństwo... jeśli się mylę, to podaj mi nr akcji (koncernu VAG) w którym poprawiano cokolwiek w systemie hamulcowym, bo ja o takowych nie wiem :hi:

A może ten Twój znajomy szkieł wie coś więcej? :mysli:

Co do nagłośnienia to stary (WinCE :facepalm: ) chińczyk... od ponad 3 lat gra bez uwag. I nie chce się zepsuć :P

Co do poprawiania to de facto każdy tzw. face-lifting danego modelu to jedna wielka akcja serwisowa producenta. Zasłoną dymną są tu nowe lampy, zderzaki, dodatkowe opcje wyposażenia lub szersza paleta kolorków...

Z tego punktu widzenia to sama zmiana hamulców z 312/255 na 320/288 przy okazji liftingu B6 (-->B7) w najmocniejszych wersjach silnikowych (poza eSami i RS-ami) to...akcja serwisowa :whistling::wink:

Edytowane przez BeyerBrown

Opublikowano

Co do nagłośnienia to stary (WinCE :facepalm: ) chińczyk... od ponad 3 lat gra bez uwag. I nie chce się zepsuć :P

Co do poprawiania to de facto każdy tzw. face-lifting danego modelu to jedna wielka akcja serwisowa producenta. Zasłoną dymną są tu nowe lampy, zderzaki, dodatkowe opcje wyposażenia lub szersza paleta kolorków...

Z tego punktu widzenia to sama zmiana hamulców z 312/255 na 320/288 przy okazji liftingu B6 (-->B7) w najmocniejszych wersjach silnikowych (poza eSami i RS-ami) to...akcja serwisowa :whistling::wink:

No właśnie, poprawianie na "coś lepszego" skoro albo stare jest za dobre i się nie będzie psuć albo wykonane jest wadliwie i trzeba to cichaczem wymienić.

Ale koniec offtopa.

Co do papierów i zgodności wszystkiego w twoim samochodzie: wierzę że masz wykupiony abonament RTV na odbiornik w samochodzie? - bo wiesz że jest taki obowiązek...? I nie chodzi mi o tą zrolowaną celulozę o której pisałeś w odpowiedzi DEV'a.

Reszta EOT.

Pozdrawiam

Rum

Opublikowano

Witajcie,

Mam pytanie dotyczące naszych hamulców z a4 b6/b7 ale takie trochę z innej beczki.

Mianowicie, zrobiłem swapa z 288/245 na 321/288 i teraz pytanie.

Co mogę zrobić z tymi starymi hamulcami? Czy orientujecie sie do jakich modeli by to jeszcze podeszło?

Z tego co wiem to S3 ma z przodu 288 a z tyłu 232 czy jakos tak.

Czy można by było uszczęśliwić jeszcze tym, co zdjąłem kogoś w mniejszym autku tak żeby nie musiał wykonywać większych przeróbek?

A najlepiej P&P :)

Czy do A3, może Polo, albo któryś seat, skoda, może golf?

Macie jakieś doświadczenia lub informacje na ten temat?

Szkoda oddawać na złom graty w b.dobrym stanie :-(

Opublikowano
  • Autor

Witajcie,

Mam pytanie dotyczące naszych hamulców z a4 b6/b7 ale takie trochę z innej beczki.

Co mogę zrobić z tymi starymi hamulcami? Czy orientujecie sie do jakich modeli by to jeszcze podeszło?

Czy można by było uszczęśliwić jeszcze tym, co zdjąłem kogoś w mniejszym autku tak żeby nie musiał wykonywać większych przeróbek?

Tył podchodzi do B5, reszta złom..

Opublikowano

No właśnie, poprawianie na "coś lepszego" skoro albo stare jest za dobre i się nie będzie psuć albo wykonane jest wadliwie i trzeba to cichaczem wymienić.

Ale koniec offtopa.

Co do papierów i zgodności wszystkiego w twoim samochodzie: wierzę że masz wykupiony abonament RTV na odbiornik w samochodzie? - bo wiesz że jest taki obowiązek...? I nie chodzi mi o tą zrolowaną celulozę o której pisałeś w odpowiedzi DEV'a.

Reszta EOT.

Pozdrawiam

Rum

Poszło PW by nie zasyfiać tematu :hi:

PS. 312/255 nie miały wady konstrukcyjnej. Każdy zna hasło reklamowe Audi... więc musieli coś poprawić :wink:

Opublikowano

Pany a ile za jarzma tył od 255 mogę krzyknąć koledze od nas. Nie chcę zdzierać. A może lepiej nie rozdzielać?

Podpowie ktoś?
Opublikowano

50zł/kpl

Opublikowano

Dzieki Dev.

Opublikowano

A powie mi ktoś czy tarcza 312 będzie grała z zaciskiem i jarzmem z 320?

Czy to oczywiste, że klocki będą wystawały poza obrys tarczy i moje pytanie w ogóle nie powinno mieć miejsca...

Opublikowano

Nie powinno... 312 ma 25mm grubości a 320 już 30mm, także tego...

Opublikowano

Witajcie,

Tył podchodzi do B5, reszta złom..

Nie takiej odpowiedzi się spodziewałem ale trudno :(

W każdym razie dzięki za info :)

A ktoś do b5 będzie to chciał w ogóle?

Jaka tam najmniejsza w serii jest montowana tarcza na tył? quattro robi różnicę?

Opublikowano

245 jest w q z tylu

Opublikowano

jetzmtrb0t27.jpg

Czy tu aby wszystko jest ok ? mam wrażenie że klocek jest za mały...