Opublikowano 31 Lipca 20169 l Może zmień tarcze i klocki na coś z półki street race... obecnie co masz? Ori czy zamiennik niewiadomej produkcji?
Opublikowano 31 Lipca 20169 l Panowie czy kompletne zaciski i jarzma pod tarcze 345 z audi a4 b8 podejdą do a4 b7 obecnie mam 288 mm i jest kupa szukam czegoś dobrego ... Podejdą, z tym że musisz mieć jeszcze do tego przewody. Ori z Twojego auta nie będą pasować. Do tego trzeba jeszcze przytoczyć tarcze po promieniu zmniejszając jej średnicę do 341mm Edytowane 31 Lipca 20169 l przez Dev
Opublikowano 1 Sierpnia 20169 l obecnie mam 288 mm i jest kupa Kur... nie doczytałem, pisząc wcześniejszego posta byłem przekonany, że masz seryjnie 320/288mm a nie 288/245mm Tu nie ma co pudrować syfa jakimiś wyczynowymi tarczami czy klockami, tylko swap wchodzi w grę. Acz weź pod rozwagę setup 320/288 jeśli nie chcesz popłynąć w zbyt duże koszta W każdym razie wymieniając hebel na przodzie nie zapomnij o tylnej osi
Opublikowano 1 Sierpnia 20169 l Panowie, problem juz przerabiany ale nie moge sobie z tym poradzić.. po wymianie hebli z tylu na 288 po uruchomieniu pojezdu pedal po mocnym nacisnieciu idzie do podłogi .. odpowietezalem juz tradycyjnie pompujac pedal hamulca , uzywalem juz pompki cisnieniowej do wyniany plynu hamulcowego , probowalem metody ze strzykawka ale caly czas cos nie tak .. zaraz dojde do wniosku ze odpowietrzenie tych zacisków jest nie możliwe .. Poratujcie mnie
Opublikowano 1 Sierpnia 20169 l Odkręcić z jarzma i co dalej ? Ktos ma pompowac a ja mam potrzasac ? Pomyśl. Masz butelkę przezroczystą wody z bąblem powietrza ! Ustawiasz ją tak by otwór był MAX pionowo i ściskasz by wyszło powietrze ! Nie wiem czy da sie bardziej obrazowo !?!?!? Ty musisz tylko zblokować tłoczek by nie wyszedł przy pedałowaniu stopem .
Opublikowano 1 Sierpnia 20169 l Odkręcić, odpowiednio ustawić/trzymać, pamiętać o jakimś dystansie żeby tłoczka nie wypchnąć całkowicie i odpowietrzać.
Opublikowano 1 Sierpnia 20169 l ja to nawet nie pompuje hamulcem, odpowietrznik max pionowo w gore i czekam az plyn ktory bedzie sobie wyplywal bedzie bez babelkowfajnym patentem jest tez oring taki jak np od wtryskiwacza miedzy odpowietrznik a zacisk, wtedy ma sie pewnosc ze gwintem powietrze sie nie zassie czy cos ten desen, latwo go zdemontowac nawet jak sie dokreci odpowietrznik
Opublikowano 1 Sierpnia 20169 l Wlasnie tak robielm odpowietrznik pionowo w gore + pompowanie i tak z 40 minut . Efekt ? Zero powietrze i hamulec taki sam .. czyli na odpalonym wpada w podłogę ..
Opublikowano 1 Sierpnia 20169 l jest opcja ze pompa na ktorejs sekcji ci puszcza i wtedy nic nie zrobisz, nowe uszczelnienia albo pompa
Opublikowano 1 Sierpnia 20169 l Odpowietrzałeś na włączonym zapłonie? Jeśli nie to mogłeś uszkodzić uszczelnienia w pompie... tak przynajmniej mówili w warsztacie, który w zeszłym roku odpowietrzył wszystko jak należy u mnie po swapie
Opublikowano 2 Sierpnia 20169 l Mówię co powiedzieli... a zrobili to dobrze, więc nie mam powodów by się z nimi spierać Dodam, że poprzednia ekipa mechaniorów twierdziła, że odpowietrzali dwa razy układ i zrobili wszystko co w ich mocy...
Opublikowano 3 Sierpnia 20169 l Pany weźmie się coś za stary tył chyba 255 bez tarcz i klocków. Dorwałem tył od 2.0t za dobrą kasę ( patrząc po forum to bardzo dobrą ) i zastanawiam się czy coś się zwróci.
Opublikowano 3 Sierpnia 20169 l Możesz spróbować wcisnąć komuś jarzma kto ma z tyłu jeszcze większą biedę, czyli 245
Opublikowano 6 Sierpnia 20169 l http://a4-klub.pl/index.php?/topic/365912-zaciski-jarzma-oslony-312mm/#entry4887455 Koledzy mam straszną biedę w hamulcach bo 280. Czy ten zestaw podejdzie pod moją zwrotnice?