Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Upgrade hamulców w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może zmień tarcze i klocki na coś z półki street race... obecnie co masz? Ori czy zamiennik niewiadomej produkcji?

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Wyświetleń 1,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Panowie czy kompletne zaciski i jarzma pod tarcze 345 z audi a4 b8 podejdą do a4 b7 obecnie mam 288 mm i jest kupa szukam czegoś dobrego ...

Podejdą, z tym że musisz mieć jeszcze do tego przewody. Ori z Twojego auta nie będą pasować. Do tego trzeba jeszcze przytoczyć tarcze po promieniu zmniejszając jej średnicę do 341mm

Edytowane przez Dev

Opublikowano

obecnie mam 288 mm i jest kupa

Kur... nie doczytałem, pisząc wcześniejszego posta byłem przekonany, że masz seryjnie 320/288mm a nie 288/245mm

Tu nie ma co pudrować syfa jakimiś wyczynowymi tarczami czy klockami, tylko swap wchodzi w grę. Acz weź pod rozwagę setup 320/288 jeśli nie chcesz popłynąć w zbyt duże koszta :)

W każdym razie wymieniając hebel na przodzie nie zapomnij o tylnej osi :hi:

Opublikowano

Panowie, problem juz przerabiany ale nie moge sobie z tym poradzić.. po wymianie hebli z tylu na 288 po uruchomieniu pojezdu pedal po mocnym nacisnieciu idzie do podłogi .. odpowietezalem juz tradycyjnie pompujac pedal hamulca , uzywalem juz pompki cisnieniowej do wyniany plynu hamulcowego , probowalem metody ze strzykawka ale caly czas cos nie tak .. zaraz dojde do wniosku ze odpowietrzenie tych zacisków jest nie możliwe .. Poratujcie mnie :)

Opublikowano

Dev powtarzał 10'ki razy, odpowietrzać w ręku potrząsając :decayed:

Opublikowano

Odkręcić z jarzma i co dalej ? Ktos ma pompowac a ja mam potrzasac ? :D

Opublikowano

Odkręcić z jarzma i co dalej ? Ktos ma pompowac a ja mam potrzasac ? :D

Pomyśl.

Masz butelkę przezroczystą wody z bąblem powietrza !

Ustawiasz ją tak by otwór był MAX pionowo i ściskasz by wyszło powietrze !

Nie wiem czy da sie bardziej obrazowo !?!?!?

Ty musisz tylko zblokować tłoczek by nie wyszedł przy pedałowaniu stopem .

Opublikowano

Odkręcić, odpowiednio ustawić/trzymać, pamiętać o jakimś dystansie żeby tłoczka nie wypchnąć całkowicie i odpowietrzać.

Opublikowano

W 2 osoby na pewno będzie prościej .

Opublikowano

ja to nawet nie pompuje hamulcem, odpowietrznik max pionowo w gore i czekam az plyn ktory bedzie sobie wyplywal bedzie bez babelkow

fajnym patentem jest tez oring taki jak np od wtryskiwacza miedzy odpowietrznik a zacisk, wtedy ma sie pewnosc ze gwintem powietrze sie nie zassie czy cos ten desen, latwo go zdemontowac nawet jak sie dokreci odpowietrznik

Opublikowano

Wlasnie tak robielm odpowietrznik pionowo w gore + pompowanie i tak z 40 minut . Efekt ? Zero powietrze i hamulec taki sam .. czyli na odpalonym wpada w podłogę ..

Opublikowano

jest opcja ze pompa na ktorejs sekcji ci puszcza i wtedy nic nie zrobisz, nowe uszczelnienia albo pompa

Opublikowano

Dziwne by to bylo , bo na starych zaciskach bylo ok ..

Opublikowano

Czyli powietrze siedzi dalej

Opublikowano

Odpowietrzałeś na włączonym zapłonie? Jeśli nie to mogłeś uszkodzić uszczelnienia w pompie... tak przynajmniej mówili w warsztacie, który w zeszłym roku odpowietrzył wszystko jak należy

u mnie po swapie

Opublikowano

nei ma znaczenia raczej czy zaplon jest czy go nie ma

Opublikowano

Mówię co powiedzieli... a zrobili to dobrze, więc nie mam powodów by się z nimi spierać :)

Dodam, że poprzednia ekipa mechaniorów twierdziła, że odpowietrzali dwa razy układ i zrobili wszystko co w ich mocy... :whistling:

Opublikowano

Pany weźmie się coś za stary tył chyba 255 bez tarcz i klocków. Dorwałem tył od 2.0t za dobrą kasę ( patrząc po forum to bardzo dobrą ) i zastanawiam się czy coś się zwróci.

Opublikowano

Możesz spróbować wcisnąć komuś jarzma kto ma z tyłu jeszcze większą biedę, czyli 245 :P