Opublikowano 6 Czerwca 20179 l Czytałem, dlatego wcześniej nie komentowałem. Powyższe rozwiązanie jest najlepsze i najprostsze, zwrotnica jest mega gruba, rozwiert jej nie osłabi na tyle, żeby to miało znaczenie.Ale 330 i tak nie wejdzie... Trzeba minimalnie zmniejszyć... Do tego zaciski z T5 mają chyba tloczki 41 z tego co kojarzę, więc już bym wolał zostawić swoje seryjne z 43 na jarzmach A6C6 ;-) Wysłane z Tapatalka
Opublikowano 6 Czerwca 20179 l Zapomniałem, że masz S4 T5 to tańsza alternatywa po prostu a 330 wchodzi bez toczenia, tak przynajmniej nazbierałem informacji, na dniach będę wiedział organoleptycznie bo wszystkie klocki już leżą, muszę tylko dać zaciski do malowania
Opublikowano 6 Czerwca 20179 l 7 godzin temu, pawelosinski83 napisał: Chętnie dowiem się z czego i pod jakie tarcze seryjnie ;-) Wysłane z Tapatalka Pod tarcze 290x22 ,tylko ja mierzyłem na zwrotnicy z ośki a ty masz quattro,trzeba to zmierzyć 2 godziny temu, bjoern napisał: Zapomniałem, że masz S4 T5 to tańsza alternatywa po prostu a 330 wchodzi bez toczenia, tak przynajmniej nazbierałem informacji, na dniach będę wiedział organoleptycznie bo wszystkie klocki już leżą, muszę tylko dać zaciski do malowania Na jarzmie z A6 tarcze trzeba toczyć.
Opublikowano 7 Czerwca 20179 l 14 godzin temu, Gacek51 napisał: Pod tarcze 290x22 ,tylko ja mierzyłem na zwrotnicy z ośki a ty masz quattro,trzeba to zmierzyć Na jarzmie z A6 tarcze trzeba toczyć. A z jakiegoż to pojazdu :-) sprawdziłem sibie w katalogu brembo i nie ma takich tarcz do VAG'a...
Opublikowano 7 Czerwca 20179 l 17 godzin temu, bjoern napisał: Zapomniałem, że masz S4 T5 to tańsza alternatywa po prostu a 330 wchodzi bez toczenia, tak przynajmniej nazbierałem informacji, na dniach będę wiedział organoleptycznie bo wszystkie klocki już leżą, muszę tylko dać zaciski do malowania no to czekam na info :-) a co konkretnie montujesz?
Opublikowano 7 Czerwca 20179 l A z jakiegoż to pojazdu :-) sprawdziłem sibie w katalogu brembo i nie ma takich tarcz do VAG'a...Przecież tu o jarzmo chodzi,tarcze i tak będą z S4 B8 , zgadza się.Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 7 Czerwca 20179 l 42 minuty temu, Gacek51 napisał: Przecież tu o jarzmo chodzi,tarcze i tak będą z S4 B8 , zgadza się. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Chciałem dojść po tarczy do auta, w którym takie jarzma są - o taką informację mi chodzi :-) numer jarzm albo gdzie i od czego ich szukać.
Opublikowano 7 Czerwca 20179 l 5 godzin temu, pawelosinski83 napisał: no to czekam na info :-) a co konkretnie montujesz? Zaciski T5, jarzma A6 C6 BDA064/ 065, tarcze s4 b8 330mm wys 36,4
Opublikowano 7 Czerwca 20179 l Teraz, bjoern napisał: Zaciski T5, jarzma A6 C6 BDA064/ 065, tarcze s4 b8 330mm wys 36,4 Oki.... Więc tarcze to pewnie 8K0615601C... Póki jeszcze są nowe sugeruję wymianę na 4H0615601K - rozmiar ten sam, ale mają więcej mięska do stoczenia, które na 99,99% Cię czeka (średnica wewnętrzna powierzchni ciernej 219mm vs 225 tarcz z S4B8). Nawet jeśli wejdą te 8K0 bez toczenia (a nie sądzę :-D) to może się okazać, ze klocek od wewnętrznej strony wystaja poniżej powierzchni tarcia. Kiedy przymiarki? bo jestem ciekawy jak to wyjdzie :-)
Opublikowano 7 Czerwca 20179 l 6 godzin temu, pawelosinski83 napisał: Chciałem dojść po tarczy do auta, w którym takie jarzma są - o taką informację mi chodzi :-) numer jarzm albo gdzie i od czego ich szukać. Trzeba było się zapytać czy mam , byłoby szybciej. Mam ,leżą na półce ,tylko pamiętaj że trzeba mierzyć do quattro.
Opublikowano 7 Czerwca 20179 l Autor 47 minut temu, Gacek51 napisał: Trzeba było się zapytać czy mam , byłoby szybciej. Mam ,leżą na półce ,tylko pamiętaj że trzeba mierzyć do quattro. A w czym ta różnica w Q skoro zawieszenie to samo i hamulce z eSki pasują P&P do ośki. To nie B5
Opublikowano 7 Czerwca 20179 l Może zawieszenie to samo i hamulce też ,ale zwrotnica jest inna i wystarczy że będzie o 1 cm szersza w miejscu które nas interesuje i po sprawie.
Opublikowano 7 Czerwca 20179 l Autor 14 minut temu, Gacek51 napisał: Może zawieszenie to samo i hamulce też ,ale zwrotnica jest inna i wystarczy że będzie o 1 cm szersza w miejscu które nas interesuje i po sprawie. Pytanie o jakim rozwiązaniu myślisz, jeśli adapter + krótkie jarzmo, to jeszcze się w to nie bawiłem. Jeśli jarzma z C6 to jest szybszy i prostszy sposób niż wiercenie zwrotnicy lub specjalne śruby.
Opublikowano 7 Czerwca 20179 l Właśnie o adapterze myśli Paweł parę wątków w górę , nie chce toczyć tarcz pod jarzmo A6 .
Opublikowano 7 Czerwca 20179 l jak poradziliscie sobie z odkreceniem tylnich jarzm ? bo za cholere nie moge tego ruszyc i zaraz objade te imbusy, myslalem nad rozcieciem jarzm szlifierka od strony tarczy bo i tak zakladam 288mm na tyl wiec stare jarzma mi nie potrzebne
Opublikowano 7 Czerwca 20179 l Spróbuj przecinakiem wybić jedną śrubę,tą bardziej widoczną a druga już pójdzie.
Opublikowano 7 Czerwca 20179 l Walnij porządnie parę razy młotkiem w śruby i powinno pójść.Jak nie, to trzeba podgrzać.U mnie też nie chciały się odkręcić i jedna musiała być grzana.Reszta młotek i poszło.