Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Upgrade hamulców w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 25.05.2017 o 22:14, RumJanek napisał:

Kup jakie trzeba i żadne przerabianie, ja też pytałem do swojego i albo nie mieli zdrowych albo odwolywali mnie do serwisu, no to zamówiłem nowe.

Ile płaciłeś w ASO?

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Wyświetleń 1,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

£50 za dwie strony do quattro.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Pany,będzie duża różnica i odczucia podczas hamowania jak wstawię na przód tarcze z zaciskami 320mm a tył zostanie standardowy 250mm? Jazda w 80%miasto.

Z biegiem czasu wpadło by 288mm na tył ale to dopiero po pół roku od wstawienia 320mm na przód.

Jakieś rady ? 

Planowana moc ponad 200+HP 

Edytowane przez Dominik93

Opublikowano

Jak planujesz 200bhp+ to bez sensu, zamiast robić najpierw remap, ogarnij hamulce, mówię tobie od serca, bo jak zaczniesz używać te 200+ to będzie brakować tobie z tyłu i możesz się kiedyś zdziwić...

Moc może poczekać a hamulec zawiedzie w najmniej spodziewanym momencie.

Piszesz że 80% miasto, potrzebujesz w korkach aż takiej mocy? ;)

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Planuje taka moc ale to dopiero w następnym roku więc mam trochę czasu na ogarnięcie hamulców . 

Chyba najpierw kupię same zaciski przód i tył , zregeneruje je, pomaluje i będą czekać na przeszczep. 

Piszecie że z małych prędkości nie ma różnicy czy to 312mm czy 320mm dlatego tak dumam czy sens jest wrzucać takie hamulce skoro i tak auto jeździ w mieście..

Czy potrzebuje takiej mocy na miasto ? 

Wiesz fajnie miec i czuć pod kopytem że jest moc :-) pozatym dużo ludzi kupuje sobie eski do miasta, czy potrzebny jest tym ludziom 340hp+ na miasto ? :-)

Edytowane przez Dominik93

Opublikowano

Najpierw bezpieczeństwo - później moc. Mam 170km oraz większość części skompletowana i gotowa do montażu na wyższa moc aczkolwiek wstrzymuje mnie brak większych hamulcy. Szczerze przy tej mocy co mam czasami brakuje już hamulca, a jeżdżę na nich dalej żeby zjechać do końca tarcze i klocki, wtedy pójdą hamulce do zmiany i dopiero wtedy reszta sprzętu ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Opublikowano

Jakiej firmy polecacie przewody hamulcowe? Będę zmieniał na 320/288 i domyslam się że przewody też będzie trzeba ogarnąć aczkolwiek jeszcze tam nie zaglądnąłem :)

Bo np na iparts znalazłem Febi za 33PLN a natomiast ATE za 80 PLN:facepalm:

I jeszcze jedno czy do quattro będą na tył takie same przewody jak do ośki?

Opublikowano
  • Autor
18 minut temu, johnnythebest napisał:

Jakiej firmy polecacie przewody hamulcowe? Będę zmieniał na 320/288 i domyslam się że przewody też będzie trzeba ogarnąć aczkolwiek jeszcze tam nie zaglądnąłem :)

Bo np na iparts znalazłem Febi za 33PLN a natomiast ATE za 80 PLN:facepalm:

I jeszcze jedno czy do quattro będą na tył takie same przewody jak do ośki?

Kup kit z HEL

Opublikowano

Pytanko... Czy jest jakiś TYLNY zacisk na klocek taki jak w S4 / A4 3.0TDI i na tarczę o grubości 22mm, ale o średnicy mniejszej jak 300 do eski?
Np takie 288 byłoby idealnie jakby zacisk był na 22mm a nie 12mm :-)

Ewentualnie jarzmo poza RS6C5, które umożliwi wpasowanie tarcz 330mm na oryginalnym zacisku S4
Jarzm S6C6 też chciałbym uniknąć ze względu na śruby M12 (trzeba ozwiercać zwrotnice z 10 na 12) No i tarcze trzeba zmniejszyć do 326mm

Opublikowano
2 godziny temu, H4mm3R napisał:

Kup kit z HEL

Też o tym myślałem tylko pytanie czy przewody w oplocie są aż tak bardzo potrzebne ;)

Kupując je to dobieram normalnie do B6 czy jak robie swapa na 320/288 z B7 to kupuje pod B7?

Opublikowano
  • Autor
13 minut temu, johnnythebest napisał:

Też o tym myślałem tylko pytanie czy przewody w oplocie są aż tak bardzo potrzebne ;)

Kupując je to dobieram normalnie do B6 czy jak robie swapa na 320/288 z B7 to kupuje pod B7?

Obojętnie, kupuj do S4

Opublikowano
10 godzin temu, johnnythebest napisał:

Kup do B6 lub B7. Każde z nich prócz RS4 ma te same. Jak coś mam w ofercie czy Dev:hi:

Opublikowano
12 godzin temu, pawelosinski83 napisał:

Pytanko... Czy jest jakiś TYLNY zacisk na klocek taki jak w S4 / A4 3.0TDI i na tarczę o grubości 22mm, ale o średnicy mniejszej jak 300 do eski?
Np takie 288 byłoby idealnie jakby zacisk był na 22mm a nie 12mm :-)

Ewentualnie jarzmo poza RS6C5, które umożliwi wpasowanie tarcz 330mm na oryginalnym zacisku S4
Jarzm S6C6 też chciałbym uniknąć ze względu na śruby M12 (trzeba ozwiercać zwrotnice z 10 na 12) No i tarcze trzeba zmniejszyć do 326mm

Jest taki zacisk ale pod tarczę 300mm i jarzmo ori S4

Po za tym klocek w S4 jest  inny niż w 3.0TDI:wink:

Edytowane przez Wandej

Opublikowano
5 godzin temu, Wandej napisał:

Jest taki zacisk ale pod tarczę 300mm i jarzmo ori S4

Po za tym klocek w S4 jest  inny niż w 3.0TDI:wink:

Troszkę źle się wyraziłem - chodziło mi o kpl zacisk+jarzmo - po prostu potrzebuję uzyskać zacisk+jarzmo o parametrach jak w S4 ale trochę niższy (na tarczę o mniejszej średnicy)...
Racja z klockami - mój błąd...  Ale klocki w zasadzie nie muszą być takie same... Dobrze jakby tłoczek miał 43mm i klocek nie był mniejszy...
Może jakiś zacisk na 269 się nada? Albo 280?

Generalnie chcę wrzucić tarcze 330 na tył na adapterze pod jarzmo i dystansie pod tarczę o tej samej grubości, ale przy przejściu z 300 na 330 odstęp otworów w adapterze pod jarzmo to tylko 15mm, więc głowy śrub, którymi byłby przykręcony adapter do jarzma nie miną się z uszami zwrotnicy... Niższy zestaw zacisk+jarzmo (ewentualnie samo jarzmo...) pozwoliłoby zwiększyć odległość między otworami adaptera. Można zrobić śruby stożkowe, ale to podroży mocno adapter...
Nie chcę też iść za bardzo w jarzmo A6C6, bo tam śruby 12 więc albo śruby "specjalne" 12/10 albo rozwiercanie zwrotnic na 12... I do tego trzeba lekko tarczę zmniejszyć (z 330 na 326).

Opublikowano

Jest takie jarzmo , pasuje na styk pod 330 na adapterze.

Opublikowano

Do atrczy S4 b8 330mm wysokość 36,4, nie trzeba adaptera (czytaj tulejek dystansujących), jarzmo a6 c6, zacisk t5 i jedyna ingerencja to rozwiert na M12 i ewentualna zamiana mechanizmu od ręcznego

Opublikowano

Nie przeczytałeś ze zrozumieniem obostrzeń kolegi . nie chce takiego rozwiązania , które i tak opisał wyżej .

Opublikowano

Czytałem, dlatego wcześniej nie komentowałem. Powyższe rozwiązanie jest najlepsze i najprostsze, zwrotnica jest mega gruba, rozwiert jej nie osłabi na tyle, żeby to miało znaczenie.

Opublikowano

Problemem nie jest zwrotnica , niektórzy nie lubią toczyć tarcz do tego rozwiązania , dlatego stosują adapter i inne jarzmo.

Opublikowano
Jest takie jarzmo , pasuje na styk pod 330 na adapterze.

Chętnie dowiem się z czego i pod jakie tarcze seryjnie ;-)

Wysłane z Tapatalka