Opublikowano 14 Sierpnia 20178 l Zacisk z klockami podejdzie , tarcze nie.Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 17 Sierpnia 20178 l Witam, od grzeje troche temat. Poszukuję jakiegoś zestawu (kompletnego) hamulcowego do 300konnego b6 1.8t(oska) 320/288 lub 345/300 tylko nie wiem od jakich modeli moze to pasować p&p.
Opublikowano 17 Sierpnia 20178 l 23 minuty temu, DivaynEays napisał: Witam, od grzeje troche temat. Poszukuję jakiegoś zestawu (kompletnego) hamulcowego do 300konnego b6 1.8t(oska) 320/288 lub 345/300 tylko nie wiem od jakich modeli moze to pasować p&p. Przeczytaj trochę stron wstecz i będziesz wiedział. Do tej mocy czytaj o 345/300.
Opublikowano 17 Sierpnia 20178 l Witam, od grzeje troche temat. Poszukuję ....tylko nie wiem od jakich modeli może to pasować p&p. a ) Kotlet to jest 2 letni np. b ) reszty nie komentuje bo "zieloni" powinni wy***rdalać takie posty by komuś sie źle nie kojarzyły . Czytanie kilku stron tematu , który interesuje boli ?
Opublikowano 18 Sierpnia 20178 l Witam was, duzo czytalem w tym temacie o swapie tyłu na 330 z zaciskiem T5 i taki komplet tez nabyłem, zaciski są od vw i do wczoraj mialem nadzieje ze nic zlego nie wyniknie, okazuje sie że mechanizm ręcznego nie pasuje nawet z moich starych zaciskow 255mm, przykrecajac go jest on ustawiony pod zlym kątem, prosto w strone "zwrotnicy" (naped quattro) Co z tym fantem zrobic ? Moze są inne zaciski i mają innaczej nawiercony gwint pod te blaszke? Moja mysl to albo zrobic nowy gwint w zacisku pod innym kątem albo dospawac kawalek blaszki zeby trafić na ori otwór Jakie rozwiazanie stosowali Ci którzy juz zalozyli 330mm na takim zestawie ?
Opublikowano 22 Sierpnia 20178 l Po niecalych 10 tys. od wymiany kompletu na 320 na nowych tarczach ferodo pojawiło się bicie przy hamowaniu z dużych prędkości. .. Nie ukrywam, jest to strasznie wkur .... Zaciski po regeneracji, tarcze i klocki nowki, zestaw odpowiednio dotarty, a i tak poległ... Zastanawiam się czy to wina słabej jakości tych tarcz czy może czegoś innego. .. Co mogę zrobić w tej sytuacji poza ich wymiana ? Reklamował ktoś tarcze w takim przypadku ? Edytowane 22 Sierpnia 20178 l przez Onyks
Opublikowano 22 Sierpnia 20178 l 15 minut temu, Onyks napisał: Po niecalych 10 tys. od wymiany kompletu na 320 na nowych tarczach ferodo pojawiło się bicie przy hamowaniu z dużych prędkości. .. Nie ukrywam, jest to strasznie wkur .... Zaciski po regeneracji, tarcze i klocki nowki, zestaw odpowiednio dotarty, a i tak poległ... Zastanawiam się czy to wina słabej jakości tych tarcz czy może czegoś innego. .. Co mogę zrobić w tej sytuacji poza ich wymiana ? Reklamował ktoś tarcze w takim przypadku ? Jak wyglądały piasty przed montażem nowej tarczy ? czym je czysciles ?
Opublikowano 22 Sierpnia 20178 l Czyszczone byly na błysk wiertara z szczotka druciana ale dużo roboty przy tym nie bylo bo były w dobrym stanie. Tarcze zakładał kolega z forum i zwracał duża uwagę właśnie na to by piasty byly porządnie wyczyszczone. Edytowane 22 Sierpnia 20178 l przez Onyks
Opublikowano 22 Sierpnia 20178 l Na poprzednim zestawie tego nie było. . .Hamowal słabo ale nie bil .
Opublikowano 22 Sierpnia 20178 l 1 godzinę temu, Dev napisał: Jak wyglądały piasty przed montażem nowej tarczy ? czym je czysciles ? żeby nie tworzyć nowego wątku ,Dev guru od hamulców;) czy mógł byś podpowiedzieć czy osłony tylne pod 288 pasują z quattro do ośki?
Opublikowano 22 Sierpnia 20178 l Wyrecze kolege,nie pasują[emoji14]Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 22 Sierpnia 20178 l Autor 15 minut temu, junior555 napisał: żeby nie tworzyć nowego wątku ,Dev guru od hamulców;) czy mógł byś podpowiedzieć czy osłony tylne pod 288 pasują z quattro do ośki? Już pytałeś na fb...
Opublikowano 22 Sierpnia 20178 l 14 minut temu, H4mm3R napisał: Już pytałeś na fb... tylko że dostałem już 3 odpowiedzi że pasują bo mają tylko większy otwór środkowy , i 2 że nie pasują więc mimo tylu odpowiedzi i tak nie wiem czy pasują więc nie chce kupować i po rozebraniu samochodu się wkurw.. ;), mam okazję kupić od Q bo do ośki nic nie ma i w tym problem. Więc nie będę ryzykował, zamówię nówki z aso i będzie wiadomo że będą pasowały. Podziękował Edytowane 22 Sierpnia 20178 l przez junior555
Opublikowano 22 Sierpnia 20178 l Po niecalych 10 tys. od wymiany kompletu na 320 na nowych tarczach ferodo pojawiło się bicie przy hamowaniu z dużych prędkości. .. Nie ukrywam, jest to strasznie wkur .... Zaciski po regeneracji, tarcze i klocki nowki, zestaw odpowiednio dotarty, a i tak poległ... Zastanawiam się czy to wina słabej jakości tych tarcz czy może czegoś innego. .. Co mogę zrobić w tej sytuacji poza ich wymiana ? Reklamował ktoś tarcze w takim przypadku ?Pamiętaj , że to nie jest nie wiadomo jak dobry i wielki zestaw tylko zwykły zestaw hamulców ...., przegrzałeś może i tyle.
Opublikowano 22 Sierpnia 20178 l 11 godzin temu, junior555 napisał: żeby nie tworzyć nowego wątku ,Dev guru od hamulców;) czy mógł byś podpowiedzieć czy osłony tylne pod 288 pasują z quattro do ośki? Jo