Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Upgrade hamulców w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zacisk z klockami podejdzie , tarcze nie.

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Wyświetleń 1,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Czyli tarcza zostaje z s4 b6, reszta wejdzie. Dzięki za szybką odp

Opublikowano

Tak.[emoji3]

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Czyli tarcza zostaje z s4 b6, reszta wejdzie.

Tak

Opublikowano

Witam, od grzeje troche temat. Poszukuję jakiegoś zestawu (kompletnego) hamulcowego do 300konnego b6 1.8t(oska) 320/288 lub 345/300 tylko nie wiem od jakich modeli moze to pasować p&p.

Opublikowano
23 minuty temu, DivaynEays napisał:

Witam, od grzeje troche temat. Poszukuję jakiegoś zestawu (kompletnego) hamulcowego do 300konnego b6 1.8t(oska) 320/288 lub 345/300 tylko nie wiem od jakich modeli moze to pasować p&p.

Przeczytaj trochę stron wstecz i będziesz wiedział. Do tej mocy czytaj o 345/300.

Opublikowano
Witam, od grzeje troche temat.

Poszukuję ....tylko nie wiem od jakich modeli może to pasować p&p.

a ) Kotlet to jest 2 letni ;) np.
b ) reszty nie komentuje bo "zieloni" powinni wy***rdalać takie posty by komuś sie źle nie kojarzyły . Czytanie kilku stron tematu , który interesuje boli ?
Opublikowano

Witam was, duzo czytalem w tym temacie o swapie tyłu na 330 z zaciskiem T5 i taki komplet tez nabyłem, zaciski są od vw i do wczoraj mialem nadzieje ze nic zlego nie wyniknie, okazuje sie że mechanizm ręcznego nie pasuje nawet z moich starych zaciskow 255mm, przykrecajac go jest on ustawiony pod zlym kątem, prosto w strone "zwrotnicy" (naped quattro)

Co z tym fantem zrobic ? Moze są inne zaciski i mają innaczej nawiercony gwint pod te blaszke?

Moja mysl to albo zrobic nowy gwint w zacisku pod innym kątem albo dospawac kawalek blaszki zeby trafić na ori otwór

Jakie rozwiazanie stosowali Ci którzy juz zalozyli 330mm na takim zestawie ?

20170817_212121_HDR-1.jpg

20170817_213014-1.jpg

Opublikowano

Po niecalych 10 tys.  od wymiany kompletu na 320 na nowych tarczach ferodo pojawiło się bicie przy hamowaniu z dużych prędkości. .. Nie ukrywam, jest to strasznie wkur .... Zaciski po regeneracji, tarcze i klocki nowki, zestaw odpowiednio dotarty, a i tak poległ... Zastanawiam się czy to wina słabej jakości tych tarcz czy może czegoś innego. .. Co mogę zrobić w tej sytuacji poza ich wymiana ?  Reklamował ktoś tarcze w takim przypadku ?

Edytowane przez Onyks

Opublikowano
15 minut temu, Onyks napisał:

Po niecalych 10 tys.  od wymiany kompletu na 320 na nowych tarczach ferodo pojawiło się bicie przy hamowaniu z dużych prędkości. .. Nie ukrywam, jest to strasznie wkur .... Zaciski po regeneracji, tarcze i klocki nowki, zestaw odpowiednio dotarty, a i tak poległ... Zastanawiam się czy to wina słabej jakości tych tarcz czy może czegoś innego. .. Co mogę zrobić w tej sytuacji poza ich wymiana ?  Reklamował ktoś tarcze w takim przypadku ?

Jak wyglądały piasty przed montażem nowej tarczy ? czym je czysciles ?

Opublikowano

Czyszczone byly na błysk  wiertara z szczotka druciana ale dużo roboty przy tym nie bylo bo były w dobrym stanie.   Tarcze zakładał kolega z forum i zwracał duża uwagę właśnie na to by piasty byly porządnie wyczyszczone.   

Edytowane przez Onyks

Opublikowano

Moze jest bicie wlasnie na piascie???

Opublikowano

Na poprzednim zestawie tego nie było. . .Hamowal słabo ale nie bil . 

Opublikowano

Zmierz bicie mimo to..

Opublikowano
1 godzinę temu, Dev napisał:

Jak wyglądały piasty przed montażem nowej tarczy ? czym je czysciles ?

żeby nie tworzyć nowego wątku ,Dev guru od hamulców;) czy mógł byś podpowiedzieć czy osłony tylne pod 288 pasują z quattro do ośki? 

Opublikowano

Wyrecze kolege,nie pasują[emoji14]

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor
15 minut temu, junior555 napisał:

żeby nie tworzyć nowego wątku ,Dev guru od hamulców;) czy mógł byś podpowiedzieć czy osłony tylne pod 288 pasują z quattro do ośki? 

Już pytałeś na fb...

Opublikowano
14 minut temu, H4mm3R napisał:

Już pytałeś na fb...

tylko że dostałem już 3  odpowiedzi że pasują bo mają tylko większy otwór środkowy , i 2 że nie pasują więc mimo tylu odpowiedzi i tak nie wiem czy pasują więc nie chce kupować i po rozebraniu samochodu się wkurw.. ;), mam okazję kupić od Q bo do ośki nic nie ma i w tym problem.

Więc nie będę ryzykował, zamówię nówki z aso i będzie wiadomo że będą pasowały. Podziękował 

Edytowane przez junior555

Opublikowano

Pamiętaj , że to nie jest nie wiadomo jak dobry i wielki zestaw tylko zwykły zestaw hamulców ...., przegrzałeś może i tyle.
Opublikowano
11 godzin temu, junior555 napisał:

Jo