Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Upgrade hamulców w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie z innej beczki czy zaciski z a3 8p 3.2 (345/310)  podejdę do A4 B6? Czy lepiej nie kombinować i znaleźć zestaw z S4 B6?

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Wyświetleń 1,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
35 minut temu, damian_jmj napisał:

Pytanie z innej beczki czy zaciski z a3 8p 3.2 (345/310)  podejdę do A4 B6? Czy lepiej nie kombinować i znaleźć zestaw z S4 B6?

przednie zaciski podejda ale potrzebujesz nowe przewody metalowe i uchwyty do nich (mam na zamiane jak chcesz)

tył nie podejdzie

Opublikowano
W dniu 7.12.2017 o 22:22, Dev napisał:

Mam dwa kompletne zestawy 300/22mm na tył z S4 B6/7

Ktoś chętny ?

DEv masz 300 na tył może, bez tego zestawu awaryjnego co trzymasz? :) Tył mi się kończy, więc dobry czas na przejście jak nie to będe musiał wskoczyć na 288.

Opublikowano
3 godziny temu, mikrus36 napisał:

DEv masz 300 na tył może, bez tego zestawu awaryjnego co trzymasz? :) Tył mi się kończy, więc dobry czas na przejście jak nie to będe musiał wskoczyć na 288.

nie mam

Opublikowano

Cześć wszystkim. Niedlugo skoncza mi sie klocki i tarcze tyl. Chcialbym wymienic hamulce na większe (obecnie standardowe). Pytanie: czy bezpieczne byloby najpierw wrzucenie na tyl 288 majac na przodzie także 288? (Przod wymienilbym z czasem na 320; obecnie mam praktycznie nowe tarcze i klocki).

Z gory dziekuje za odpowiedz!

Opublikowano
Godzinę temu, Big Lebowski napisał:

Cześć wszystkim. Niedlugo skoncza mi sie klocki i tarcze tyl. Chcialbym wymienic hamulce na większe (obecnie standardowe). Pytanie: czy bezpieczne byloby najpierw wrzucenie na tyl 288 majac na przodzie także 288? (Przod wymienilbym z czasem na 320; obecnie mam praktycznie nowe tarcze i klocki).

będzie lipa

Opublikowano
Naprawdę, nikt nie potrafi udzielić odpowiedzi na moje pytania? [emoji33]

Przód bym obstawił , że bez problemu ... tył może jakiś dystans pod jarzmo pewnie wpadnie podobnie jak w b5 ;) ... pytanie tylko jak gruby.
Opublikowano

Ale to jak założysz zacisk i jarzmo to sam dojdziesz ...7-10 mm ?

Opublikowano

Hamulce na tarcze 312mm, zacisk prawy przód, urwany odpowietrznik, da się coś z tym zrobić ? Ktoś zna wymiary odpowietrznika ? Są jakieś zestawy naprawcze ?

Opublikowano
W dniu 19.04.2018 o 06:34, Big Lebowski napisał:

Potwierdzam co napisał Dev, jest lipa. W trakcie zmiany miałem okazję jeździć tak kilka dni zanim zmieniłem przód. 

Opublikowano
2 godziny temu, roball napisał:

Hamulce na tarcze 312mm, zacisk prawy przód, urwany odpowietrznik, da się coś z tym zrobić ? Ktoś zna wymiary odpowietrznika ? Są jakieś zestawy naprawcze ?

Daj sobie spokoj z zestawem naprawczym te zaciski sa tanie jak barszcz.

Opublikowano

Dzięki Dev za pomoc i poświęcony czas. Hamulce działają.

Opublikowano
28 minut temu, wesz82 napisał:

Daj sobie spokoj z zestawem naprawczym te zaciski sa tanie jak barszcz.

no faktycznie szrota można kupić za <50zł, ale do tego na wstępie zestaw naprawczy za drugie tyle i nowy odpowietrznik. Czyli 100zł i trochę roboty własnej lub 170 zł i regenerowany. To nie jest tanio jak barszcz, czyba, że chcesz mi sprzedać w cenie barszczu ;)

Jaki jest wymiar tego odpowietrznika ?

Opublikowano

Ty masz b5 czy b6?

Opublikowano
6 godzin temu, roball napisał:

no faktycznie szrota można kupić za <50zł, ale do tego na wstępie zestaw naprawczy za drugie tyle i nowy odpowietrznik. Czyli 100zł i trochę roboty własnej lub 170 zł i regenerowany. To nie jest tanio jak barszcz, czyba, że chcesz mi sprzedać w cenie barszczu ;)

Jaki jest wymiar tego odpowietrznika ?

Za 50zł masz zestawy naprawcze na oba zaciski i odpowietrzniki.  Po za tym te zaciski są bardzo rzadko zapieczone itp. Przewaliłem pewnie ze 100kpl i nawet jeden się nie trafił żeby stał tłok

Opublikowano
6 minut temu, Wandej napisał:

Za 50zł masz zestawy naprawcze na oba zaciski i odpowietrzniki.  Po za tym te zaciski są bardzo rzadko zapieczone itp. Przewaliłem pewnie ze 100kpl i nawet jeden się nie trafił żeby stał tłok

Dokładnie.

Za śmieszna kasę kupi zacisk,przełoży i znów będzie normalnie;)

Opublikowano

Panowie, a może ktoś z tu obecnych chciałby sprzedać mi zacisk przedni prawy 312mm ? ;) Mam b6. Pozdrawiam 

Opublikowano

Jak dla mnie bezsensu czekac.

Zacisk w b6 jest w smiesznej kasie ale Tobie bardzo zalezy na to by kupic z forum..

Chcesz dzwon do Deva on pewnie ma gdzies w kieszeni taki zacisk a jak nie ma to doradzi z czego szukac...

Tutaj masz 2 min szukania..

http://allegro.pl/zacisk-prawy-przod-audi-a4-b6-3-0-quattro-2002-i6916710500.html

Opublikowano
7 godzin temu, wesz82 napisał:

Jak dla mnie bezsensu czekac.

Zacisk w b6 jest w smiesznej kasie ale Tobie bardzo zalezy na to by kupic z forum..

Chcesz dzwon do Deva on pewnie ma gdzies w kieszeni taki zacisk a jak nie ma to doradzi z czego szukac...

Tutaj masz 2 min szukania..

http://allegro.pl/zacisk-prawy-przod-audi-a4-b6-3-0-quattro-2002-i6916710500.html

I do tego 312tki

Opublikowano

Jaka średnicę tłoczka mają zaciski pod tarcze 288 na tyl? 41mm ?