Opublikowano 24 Marca 20188 l Nie ma z tym problemu. Dzięki za info. W 1 poście poczytałem że trzeba z S4 linkę stosować bo ori za krótka będzie. Wysłane z Huawei mate 10 pro
Opublikowano 25 Marca 20188 l W dniu 24.03.2018 o 08:52, Dev napisał: będą pasować 320tki ale trzeba mieć do tego przewody i dwa czujniki zużycia klocka tył nie pasi To czyli najlepiej bedzie kupic z b7 lub c6 zwby byly p&p? Tylko jak z jarzmami beda pasowac pod b7?
Opublikowano 25 Marca 20188 l 2 godziny temu, dominik1114 napisał: Tylko jak z jarzmami beda pasowac pod b7? będą
Opublikowano 25 Marca 20188 l ...im więcej czytam i pytam,tym mniej wiem. Koledzy doradźcie,jakie tarcze kupić(345mm),już miałem pewniaka,ale dowiedziałem się,że zimmermann'y lubią się krzywić i dodatkowo piszczeć...może brembo,brat ma takie 345tki w golfie 6 gti i póki co,nie narzeka. Kolejna kwestia kupić gładkie,czy nawiercane/nacinane,klocki zwykłe,czy ceramiczne,auto nie będzie służyło,jako rally car,ale z racji swojej wagi i mocy będę potrzebował skutecznych hamulców. Dev,może doradzisz co kupić,jaki zestaw tarcz będzie odpowiedni,jakie klocki? Edytowane 25 Marca 20188 l przez isidur
Opublikowano 25 Marca 20188 l 44 minuty temu, isidur napisał: ...im więcej czytam i pytam,tym mniej wiem. Koledzy doradźcie,jakie tarcze kupić(345mm),już miałem pewniaka,ale dowiedziałem się,że zimmermann'y lubią się krzywić i dodatkowo piszczeć...może brembo,brat ma takie 345tki w golfie 6 gti i póki co,nie narzeka. Kolejna kwestia kupić gładkie,czy nawiercane/nacinane,klocki zwykłe,czy ceramiczne,auto nie będzie służyło,jako rally car,ale z racji swojej wagi i mocy będę potrzebował skutecznych hamulców. Dev,może doradzisz co kupić,jaki zestaw tarcz będzie odpowiedni,jakie klocki? nie cuduj i nie słuchaj garażowych szamanów, kup to co sprawdzone tarcze Zimmermanna i klocki Ferodo Czy Premier czy DS to już zostawiam Tobie A to czy będą piszczeć czy nie to tylko kwestia montażu. Edytowane 25 Marca 20188 l przez Dev
Opublikowano 25 Marca 20188 l W jednej mam zimmer... w drugiej brembo klocki ferrodo nic się nie pokrzywiło ani nie piszczyWysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 25 Marca 20188 l Czy dobrze mi się wydaje, ze po zmianie hamulców na 320/288 koła w moim audi bardziej schowały się do środka ? Przedtem były na równi z nadkolem, hmm, czyżby trzeba było teraz dystanse ?
Opublikowano 25 Marca 20188 l ...i taką odpowiedź lubię,dzięki i pozdro. Panowie,czy te gumowe tuleje(te wymienne) prowadnic zacisku systemu ate należy smarować,czy też mają pozostać suche? Edytowane 26 Marca 20188 l przez isidur
Opublikowano 28 Marca 20188 l Oploty do hebli z S4 są takie same jak do zwykłych z A4? Dev chyba rozmawiałem z tobą o tym, ale wywiało mi z głowy i wolę się upewnić przed kupnem
Opublikowano 28 Marca 20188 l Autor 30 minut temu, niwet napisał: Oploty do hebli z S4 są takie same jak do zwykłych z A4? Dev chyba rozmawiałem z tobą o tym, ale wywiało mi z głowy i wolę się upewnić przed kupnem To samo
Opublikowano 30 Marca 20188 l W dniu Fri Mar 16 2018 o 12:03, staniek napisał: Od a6 c6 pasuje jarzmo i chyba od S4 b8, tu i tu od hebla 330. Tyle,że tam są śruby M12 i trzeba rozwiercić zwrotnicę, albo kombinować z toczonymi śrubami Jest jakiś inny pomysł żeby nie rozwiercać zwrotnicy? Nie zabardzo wiem jak miały by być te śruby ztoczone, może jakieś szpilki utwardzane i nakrętka?
Opublikowano 30 Marca 20188 l Z tymi toczonymi śrubami to nie precyzyjnie napisałem, trzeba by zrobić szpilki tak jak piszesz. Ktoś pisał,że można użyć helicoil do naprawy uszkodzonych gwintów i też się to sprawdza. Ja bym rozwiercił zwrotnicę pod śrubę M12
Opublikowano 30 Marca 20188 l ja mam helicoile, trzyma się mega, helicoil bardzo ciasno wchodzi, zużyłem chyba 5 sztuk na ostatni otwór bo nie chciało się do końca wkręcić potrzebne m12->m10x1,5 + śruby m10x1,5x60
Opublikowano 30 Marca 20188 l A ja biore dobrą wiertarke, wiertło fi-11 a następnie fi12-cie i całe 5 minut roboty
Opublikowano 30 Marca 20188 l Dzieki Panowie Pod taką felgę 17cali wejdzie ten zestaw 330 i jak z osłonami ... Z A6?
Opublikowano 30 Marca 20188 l Sprężyna pewnie będzie ocierać (piszę o zestawie na zacisku S4), trzeba dać sprężynę od zacisku pod 288 i będzie spoko.
Opublikowano 31 Marca 20188 l S4 mam teraz i nic nie obciera. Na 16tce obcierala sprężyna o ciężarki. Linka chyba będzie musiała być z s4 czy Ori jakoś wyrobi?
Opublikowano 31 Marca 20188 l Co do linek to mądrzejsi muszą Ci podpowiedzieć bo osobiście nie mam i nie miałem 330 na tyle. Prawdopodobnie będą za krótkie. Możesz podpytać @afroo. On min ma taki set w swojej b7.