Opublikowano 22 Marca 20197 l 11 godzin temu, Dev napisał: Jak to z czego ? Wytarlo klocek do tego stopnia że przeleciał przez jarzmo Odrzuciłem ta opcje bo nie mogłem zrozumieć jak można tak hamulce zaniedbac.....
Opublikowano 22 Marca 20197 l 5 godzin temu, Patryk94 napisał: Napisz do rsDziadek on robi takie zestawy, profi ogarniete, zaraz kolejne pytanie dasz o blache osłonowa. a ty zaraz dasz kolejny bez sensowny komentarz i jakoś zyjesz. na b5 batalionie rozpisalem wszystko do b5 i jakoś miliona pytan juz nie było ale nie, lepiej napaćkać 350 stron bo po co zrobić jednen konkretny spis.
Opublikowano 22 Marca 20197 l 16 godzin temu, Dev napisał: jak tego nie przetoczysz to ch...wo bedzie wyglądac oj tam zaraz ch...owo... ja tak mam i jakoś strasznie się w oczy nie rzuca... a przynajmniej duży rant na tarczy będziee, to klocek nie wypadnie jak się zetrze
Opublikowano 24 Marca 20197 l Witam.putanko mam ! wiem że przednie zaciski od a6c6 pasują do a4b6 ,ale czy tarcze 320mm od a6c5 podejdą do tych zacisków ??? z góry dzięki za pomoc.
Opublikowano 24 Marca 20197 l Dev jaśniej proszę bo nie kumam !? wysokość to 320 mm,może o grubość ci chodziło .bo wiem że były różne!
Opublikowano 24 Marca 20197 l 26 minut temu, jaro36 napisał: Dev jaśniej proszę bo nie kumam !? wysokość to 320 mm,może o grubość ci chodziło .bo wiem że były różne! Wysokość 1. 46.5mm 2. 52.4 mm
Opublikowano 24 Marca 20197 l Godzinę temu, jaro36 napisał: wysokość to 320 mm,może o grubość ci chodziło .bo wiem że były różne! 320 mm to średnica tarczy... Wysokość to parametr "D" na schemacie poniżej:
Opublikowano 24 Marca 20197 l 7 minut temu, daniok napisał: 320 mm to średnica tarczy... Wysokość to parametr "D" na schemacie poniżej: Nie ta tarcza
Opublikowano 24 Marca 20197 l 7 minut temu, Dev napisał: Nie ta tarcza Chciałem tylko pokazać różnicę między średnicą a wysokością tarczy, rysunek był poglądowy...
Opublikowano 24 Marca 20197 l dzięki ,czyli finalnie do zacisków z A6C6 tarcza o wysokości 46.5 mm !!
Opublikowano 26 Marca 20197 l Siema Pany taka tylko informacja dla tych,którzy myślą nad założeniem hebli z S4 wraz z tylnymi zwrotnicami.Wizualnie jak się na to patrzy to myślisz sobie fajnie mam wszystko tylko to złożyć i tu jesteś w błędzie.Po pierwsze będzie problem z wyjęciem czujników od ABS chyba,że ktoś to już wyjmował,po drugie trzeba kupić nowe śruby pod zwrotnice z S4(są aluminiowe)a śruba to M10x1.25x60 dostępne są w ASO,po trzecie trzeba też linki z S4 bo są dłuższe o 2,8cm od tego co macie. Piszę o tym bo jestem w trakcie wymiany na taki właśnie komplet i może się to komuś przyda,oczywiście będę jeszcze informował o przebiegu swapu z 320/288 A4 B7 quattro na S4 345/300. C.D.N
Opublikowano 26 Marca 20197 l 3 minuty temu, Hołowczyc20 napisał: Siema Pany taka tylko informacja dla tych,którzy myślą nad założeniem hebli z S4 wraz z tylnymi zwrotnicami.Wizualnie jak się na to patrzy to myślisz sobie fajnie mam wszystko tylko to złożyć i tu jesteś w błędzie.Po pierwsze będzie problem z wyjęciem czujników od ABS chyba,że ktoś to już wyjmował,po drugie trzeba kupić nowe śruby pod zwrotnice z S4(są aluminiowe)a śruba to M10x1.25x60 dostępne są w ASO,po trzecie trzeba też linki z S4 bo są dłuższe o 2,8cm od tego co macie. Piszę o tym bo jestem w trakcie wymiany na taki właśnie komplet i może się to komuś przyda,oczywiście będę jeszcze informował o przebiegu swapu z 320/288 A4 B7 quattro na S4 345/300. C.D.N a do czego Ci tylne zwrotnice z S4 ? chyba tylko po to żeby załozyc eSowe osłony
Opublikowano 26 Marca 20197 l Autor 24 minuty temu, Hołowczyc20 napisał: Siema Pany taka tylko informacja dla tych,którzy myślą nad założeniem hebli z S4 wraz z tylnymi zwrotnicami.Wizualnie jak się na to patrzy to myślisz sobie fajnie mam wszystko tylko to złożyć i tu jesteś w błędzie.Po pierwsze będzie problem z wyjęciem czujników od ABS chyba,że ktoś to już wyjmował,po drugie trzeba kupić nowe śruby pod zwrotnice z S4(są aluminiowe)a śruba to M10x1.25x60 dostępne są w ASO,po trzecie trzeba też linki z S4 bo są dłuższe o 2,8cm od tego co macie. Piszę o tym bo jestem w trakcie wymiany na taki właśnie komplet i może się to komuś przyda,oczywiście będę jeszcze informował o przebiegu swapu z 320/288 A4 B7 quattro na S4 345/300. C.D.N Panie to teraz pojechałeś linki pasują nawet do hebli z RS4, wystarczy zdjąć z jednego mocowania..
Opublikowano 27 Marca 20197 l 9 godzin temu, Dev napisał: a do czego Ci tylne zwrotnice z S4 ? Mniejsza masa nieresorowana. Ale nie miałem dwóch w rękach, nie wiem jak duża jest różnica masy
Opublikowano 27 Marca 20197 l Heble 330 (czy jak kto woli 325 po tokarce). Pytanie brzmi jakie jest oznaczenie jarzm z C6 i zacisków z T5? Ewentualnie może być rozmiar seryjnych tarcz z jakimi były montowane. Czy może w T5 jest tylko jeden rodzaj tylnych? Trochę o tym czytałem ale nie znalazłem konkretnych oznaczeń.
Opublikowano 27 Marca 20197 l Tarcze S4 B8 330mm Jarzma A6 C6 3.0tdi polift Klocki a6 c6 FDB1655 Zaciski tyl VW T5