Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Upgrade hamulców w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pomoz zielony w tym . wiem ze chyba osłon brakuje ale to tam moge dokupic 

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Wyświetleń 1,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

tarcze i klocki zakłada sie nowe i tylko nowe

szukaj uzywanych zacisków i tylnych osłon, przednich osłon sie nie rusza

Opublikowano

@Dev a Ty już nic nie masz w ofercie? :D Pamiętam, że miałeś całe komplety na SWAP na sprzedaż... pytanie w jakiej cenie :D 

Opublikowano

mam

Opublikowano
51 minut temu, Dev napisał(a):

mam

I nic nie gadasz że masz:D 

Nie wstydz sie jesli cos posiadasz  napisz co i ile 

Edytowane przez neo82

Opublikowano

Zadzwoń jutro 693 45 66 99 

Opublikowano
W dniu 16.10.2023 o 02:26, Bajergdynia napisał(a):

Panowie. Z czego poskładać coś "męskiego" na  przodu..... felga 20"......... 360 i więcej... nawet 400?

Jest tylko jeden warunek żadnych dystansów pod tarcze czy felgi.

Do B7 przód 390mm na 6-tłoku a tył 326mm na zacisku T5/S4:przebiegly:

Zawartość dodana 5 minuty później
W dniu 14.10.2023 o 21:16, Dev napisał(a):

Takie tam z wczoraj, ściągacz tego rozmiaru  nie dał rady, dopiero 5 minutowe nap....anie 5 kg młotem odkleiło tarcze od piasty :facepalm:

20231013_140209.jpg

OEm tarcza. Długo tam siedziała:kox:

Opublikowano

jo, tarcza od nowosci, auto z ori przebiegiem 136000km

auto marynarza :decayed: a zona nie ma prawka

Opublikowano

Witam.

A4 b7 1,6ALZ  tylne tarcze mam do wymiany. Czy jest sens w nie dużych pieniądzach poprawić chociaż trochę hamowanie w tym aucie poprzez zmianę tarczy i klocków na tyle?. Co kupić i jaki koszt. Kupiłbym wszystko co potrzeba i dał mechanikowi by założył.

Jakby ktoś napisał co byłbym bardzo wdzięczny.

Opublikowano

Jaki masz budżet?

Opublikowano

2000zł

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie chce wykonać swapa w swojej b7 1.8T obecnie 312/255 (oryginał) plus przewody w stalowym oplocie hela. Chciałbym dać 320/288 jaki zestaw mogę wrzucić żeby pasował p&p pod te przewody i resztę ? Tak żeby kupić same zaciski jarzma tarcze ewentualnie osłony? Z jakiego innego modelu pasują lub czy można kupić jakiś zestaw Brembo powiedzmy co by pasował pod te przewody ? Pozdrawiam. 

Opublikowano

szukaj z 2.0tfsi lub 3.0 tdi

Opublikowano

Dzięki za info tylko powiedz mi są jakieś różnice między 2.0 tfsi czy 3.0 tdi czy jest to samo ? I drugie pytanko czy mówimy o b7 czy b8 też podchodzi ? 

Opublikowano
6 godzin temu, Darecki8 napisał(a):

Dzięki za info tylko powiedz mi są jakieś różnice między 2.0 tfsi czy 3.0 tdi czy jest to samo ? I drugie pytanko czy mówimy o b7 czy b8 też podchodzi ? 

Nie ma różnicy ,mowa o b7

Opublikowano
16 godzin temu, Darecki8 napisał(a):

Panowie chce wykonać swapa w swojej b7 1.8T obecnie 312/255 (oryginał) plus przewody w stalowym oplocie hela. Chciałbym dać 320/288 jaki zestaw mogę wrzucić żeby pasował p&p pod te przewody i resztę ? Tak żeby kupić same zaciski jarzma tarcze ewentualnie osłony? Z jakiego innego modelu pasują lub czy można kupić jakiś zestaw Brembo powiedzmy co by pasował pod te przewody ? Pozdrawiam. 

Ale szukasz samych hamulców, czy hamulców z tarczami i klockami? Bo w tym budżecie to nawet dostaniesz 345/300 z S4, ale chyba na zacisku z T5 bo S4 jarzma to białe kruki.

Opublikowano

4 minut temu, Langista napisał(a):

Ale szukasz samych hamulców, czy hamulców z tarczami i klockami? Bo w tym budżecie to nawet dostaniesz 345/300 z S4, ale chyba na zacisku z T5 bo S4 jarzma to białe kruki.

Szukam całych hamulców klocki tarcze zaciski jarzma i osłony tył. Z tego co wiem osłony przód mogą zostać pod 320. I już będę szukał od 2.0 tfsi jakiś z Brembo. Tylko zastanawiam się czy brać jakieś nacinane/nawiercane czy zwykłe ? I rozumiem, że jarzma itd wszystko pasuje p&p ? Bo nie chce się zdziwić przy montażu ? żeby mi autko nie stało całego dnia i nie czekało na części. 

Opublikowano

To w tej cenie najlepiej weź 320/288 od @Dev Co do Brembo ja bym z tej firmy ani tarcz, ani klocków nie brał, taka moja własna opinia..

Opublikowano
28 minut temu, Langista napisał(a):

To w tej cenie najlepiej weź 320/288 od @Dev Co do Brembo ja bym z tej firmy ani tarcz, ani klocków nie brał, taka moja własna opinia..

Dlaczego nie polecasz Brembo ? Skąd to przeświadczenie się pojawiło ? I co polecasz w takim razie jeśli chodzi o jakiś produkt porządny z wyżej półki ? 

Opublikowano
25 minut temu, Darecki8 napisał(a):

Dlaczego nie polecasz Brembo ? Skąd to przeświadczenie się pojawiło ? I co polecasz w takim razie jeśli chodzi o jakiś produkt porządny z wyżej półki ? 

Bierz ori zestaw jak kolega wyżej napisał, ja mam 320/288  tarcze oz i klocki ferodo,wszystko działa jak należy, teraz braciakowi na przód wrzucałem 320 zaciski i do tego tarcze i klocki oz bo jakiś problem był z dostępczościa do ferodo