jarekbukowski1 Opublikowano 13 Lutego Udostępnij Opublikowano 13 Lutego (edytowane) 2 godziny temu, Dev napisał(a): a jakie masz auto ? A4 B7 Klocek musi być od tego zacisku czyli od Q5 8R Brembo Tarcza od Q5 ma 52,1mm wysokości. W A4 46,5mm. W A4 B7 występowały tarcze hamulcowe 320mm i po twojej odpowiedzi spodziewam się że właśnie tarcze od A4 potrzebuję by to pasowało. Proszę tylko o podpowiedzi by na darmo nie wydawać kasy Edytowane 13 Lutego przez jarekbukowski1 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 13 Lutego Udostępnij Opublikowano 13 Lutego no z B7 ma byc tarcza, do tego potrzebujesz jeszcze tylne elastyczne przewody z Q5 musisz tez przelutowac wtyczki w klockach zeby pasowały do Twojego auta jakie masz parametry felgi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekbukowski1 Opublikowano 14 Lutego Udostępnij Opublikowano 14 Lutego Felgi mam 18” 38et 8J szerokości Myślę że zacisk nie będzie ocierał o ramiona. Najwyżej dystans przyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 14 Lutego Udostępnij Opublikowano 14 Lutego Wejdzie bez problemu, ale jak masz 18" koła to bym wrzucał 345 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniell14 Opublikowano 14 Lutego Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 21 godzin temu, Dev napisał(a): no z B7 ma byc tarcza, do tego potrzebujesz jeszcze tylne elastyczne przewody z Q5 musisz tez przelutowac wtyczki w klockach zeby pasowały do Twojego auta jakie masz parametry felgi ? Przewody tylne od Q5 będą pasować do zacisków 8r brembo z każdej wersji silnikowej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekbukowski1 Opublikowano 14 Lutego Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 1 godzinę temu, Dev napisał(a): Wejdzie bez problemu, ale jak masz 18" koła to bym wrzucał 345 Fajnie by było. Tylko że zaciski pod 320mm od Q5 udało mi się kupić za grosze, tarcze i tak mam już do wymiany. Więc małym budżetem chociaż trochę polepszę hamulec Co jak co, dziękuję ci bardzo za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekbukowski1 Opublikowano 14 Lutego Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 1 godzinę temu, Daniell14 napisał(a): Przewody tylne od Q5 będą pasować do zacisków 8r brembo z każdej wersji silnikowej ? Wydaje mi się że nie ma znaczenia wersja silnikowa. Musi być od zacisków brembo Tu masz oryginalny nr. tego przewodu: 8R0611707A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniell14 Opublikowano 14 Lutego Udostępnij Opublikowano 14 Lutego Godzinę temu, jarekbukowski1 napisał(a): Wydaje mi się że nie ma znaczenia wersja silnikowa. Musi być od zacisków brembo Tu masz oryginalny nr. tego przewodu: 8R0611707A Okej, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniell14 Opublikowano 14 Lutego Udostępnij Opublikowano 14 Lutego W dniu 13.02.2024 o 23:50, Dev napisał(a): no z B7 ma byc tarcza, do tego potrzebujesz jeszcze tylne elastyczne przewody z Q5 musisz tez przelutowac wtyczki w klockach zeby pasowały do Twojego auta jakie masz parametry felgi ? Może wiesz jeszcze jakie tarcze kotwiczne przy zaciskach 8r brembo 345mm ? Z modelu S4 będą pasować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 14 Lutego Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 9 minut temu, Daniell14 napisał(a): Może wiesz jeszcze jakie tarcze kotwiczne przy zaciskach 8r brembo 345mm ? Z modelu S4 będą pasować ? W audi nie ma tarcz kotwicznych tylko osłony tarcz hamulcowych. Tak, osłony z S4 B6/7 pasują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniell14 Opublikowano 14 Lutego Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 11 minut temu, Dev napisał(a): W audi nie ma tarcz kotwicznych tylko osłony tarcz hamulcowych. Tak, osłony z S4 B6/7 pasują Zamienniki osłon tarcz np. z febi pasują bez problemu czy muszą być Ori ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 15 Lutego Udostępnij Opublikowano 15 Lutego Jak jest zamiennik to czemu nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniell14 Opublikowano 15 Lutego Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2 godziny temu, Dev napisał(a): Jak jest zamiennik to czemu nie Okej dzięki. Kompletuję jeszcze hamulce tył i chce taki zestaw : zaciski S4 b7 , jarzma RS6 C5 ( sfrezowane o 3mm ) ,tarcza S4 b8 330mm i pytanie czy tarcze trzeba koniecznie toczyć na 324mm czy wejdzie 330 tylko będzie większy rant ? I przewód hamulcowy będzie pasował ten co jest ? Zaciski, osłony tarcz mam już z s4 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 15 Lutego Udostępnij Opublikowano 15 Lutego Trzeba toczyć na 325 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wandej Opublikowano 15 Lutego Udostępnij Opublikowano 15 Lutego (edytowane) 4 godziny temu, Daniell14 napisał(a): Okej dzięki. Kompletuję jeszcze hamulce tył i chce taki zestaw : zaciski S4 b7 , jarzma RS6 C5 ( sfrezowane o 3mm ) ,tarcza S4 b8 330mm i pytanie czy tarcze trzeba koniecznie toczyć na 324mm czy wejdzie 330 tylko będzie większy rant ? I przewód hamulcowy będzie pasował ten co jest ? Zaciski, osłony tarcz mam już z s4 . Chyba pisałeś na olx do mnie. Jest opcja żeby nie toczyć tarcze. Kupujesz tarcze od RS4. 2400zł/szt Edytowane 15 Lutego przez Wandej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniell14 Opublikowano 15 Lutego Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 1 godzinę temu, Wandej napisał(a): Chyba pisałeś na olx do mnie. Jest opcja żeby nie toczyć tarcze. Kupujesz tarcze od RS4. 2400zł/szt Tak ,chciałem się upewnić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kurdex12 Opublikowano 16 Lutego Udostępnij Opublikowano 16 Lutego Hej Przy zmianie hamulców trzeba coś zmieniać w sterowniku ABS? Wcześniej tarcze 288 teraz 375 Wiem że podobno powinno się to zrobić A jeśli nie da się tak dużych zakodować to jakie mogę maksymalnie i jak to zrobić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 16 Lutego Udostępnij Opublikowano 16 Lutego (edytowane) Jak Ci sterownik na to pozwoli to przekoduj na RS4 Edytowane 16 Lutego przez Dev Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kurdex12 Opublikowano 16 Lutego Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2 godziny temu, Dev napisał(a): Jak Ci sterownik na to pozwoli to przekoduj na RS4 Mógłbym jakieś wskazówki jak to zrobić? Posiadam vcds tylko kwestia instrukcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 17 Lutego Udostępnij Opublikowano 17 Lutego najpierw zapisz swoje kodowanie potem dostep upowazniony nastepnie w podpowiedziach masz kodowania tam nie ma zadnej filozofii 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi