Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Da sie założyć lpg do 1.8T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak w temacie

Opublikowano

Da się.

Opublikowano

I to będzie turbo na podwójnym gazie :polew::polew:

Opublikowano

kolega chce oszczędnie jeżdzić a wy się tu nabijacie.Da się założyć więc zakładaj i tanio jeżdzij

Opublikowano

Pewnie że się da ale nie szukaj oszczędności na tym. Niech tu ktoś napiszę jakie podzespoły włożyć do 1.8T żeby latało bezproblemowo.

Opublikowano

ja mam u siebie w 1.8t gazik juz 4 lata i spisuje sie super. srednio w trasie do stowki 8 litrow wezmie a jak wiecej to zalerzy czy rowno sie leci czy nie to i do 13 zlapie.

ja mam kompa kme diego 3g reduktor(parownik) silver kme listwa regfast jakas tam butla i elektro zawor malo wazne. ustawione ze 35 ladnie przechodzi z pb na lpg zero odczucia spadku mocy powiedzial bym ze nawet na gazie idzie lepiej. wazne zeby filterki zmieniac co 10 tysi km oczywiscie ;p i czasem na benzynce sobie polatac. od czasu do czasu wlac do baku cos do czyszczenia wtryskow i tak dalej a bedziesz zadowolony. no najwazniejsze musza byc dobrzy gazownicy i dobrze wyregulowany osprzet.

Opublikowano
  • Autor

dziekuje bardzo za odpowiedz

Opublikowano

Dla mnie 1.8 T z gazem to tak ja cinkłoczento w holenderskim gazie

Opublikowano

1.8T to jeden z silników które super współpracują z sekwencyjną instalacją gazową.W grę wchodzą tylko sprawdzone instalacje na sprawdzonych podzespołach.Ja osobiście polecam BRC.

Opublikowano

U mnie w 1.8 t siedzi BRC sequent 24, gorąco polecam. Podstawa to ogarnięty gazownik, bez tego najlepsza instalacja jest do...

Opublikowano

W temacie chodzi chyba o 1.8 T B7 i tu jest problem ja mam w B5 i śmiga bez problemu

Opublikowano

Witam też mam gaz i bez problemu jeździ.Tu do turbo nie oszczędzać na podzespołach odpowiedni przekrój rurki zasilającej reduktor odpowiedni reduktor do mocy z zapasem i dobre wtryskiwacze, później regulacja na sondy długoterminowe i krótkoterminowe jak dobry gazownik to ogarnie to bez problemu

Opublikowano
W temacie chodzi chyba o 1.8 T B7 i tu jest problem ja mam w B5 i śmiga bez problemu

Mowa chyba o 1.8T BFB a nie o jakmś TFSI :whistling: więc nie rozumie w czym tu może być problem.

Opublikowano

mam B6 1.8T BFB w instalacja Prins , po usunieciu wszelkich zaniedbań po poprzednim włascicielu śmigam jak dziki ...

nie rozumiem tylko tekstów typu " Dla mnie 1.8 T z gazem to tak ja cinkłoczento w holenderskim gazie " - ubolewam

Opublikowano
Dla mnie 1.8 T z gazem to tak ja cinkłoczento w holenderskim gazie

Czemu takie wypowiedzi nie są oznaczane jako offtop? Co to wnosi do tematu?

Bo dla mnie a4 1.9tdi to jak ursus z klimatyzacją.

Jeśli nie jest to TFSI zakładaj BRCka - śmigaj i oszczędzaj.

• 1 rok później...
Opublikowano

1.8t to silnik bardzo dobrze znoszący lpg

Opublikowano

Zakładaj i się nie zastanawiaj.Im dłużej jeździsz na pb to więcej tracisz.

Polecam też Staga 300isa2, reduktor AC r01 oraz wtryski hany zielone.

U mnie ponad 180KM i wszystko daje rade

W mieście 12l, na trasie 10l LPG

Tapatalk