Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Akwarium

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I dobre podłoże też jest ważne :-) ja już mam dość walki z roślinami dlatego jestem w trakcie zmiany biotopu na malawi :-)

Opublikowano

A ja wlozylem kubelek wlasnej roboty i akwa mi tak zaroslo ze rosliny musze wywalac:decayed: taka sytuacja

Mialem juz rozne akwaria i nigdy nie roslo nic a teraz.....

Zaraz po zalozeniu

DSC_0004.jpg

i na chwile obecna

DSC_0158.jpg

Opublikowano
masz już dosyć burczenia ? Mam taki sam :decayed:

nie tylko mam roślinne i mi zalega

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Chce ktos 4 dorosle zdrowe molinezje? 2 zwykle czarne i dwie ksiezycowe? Uwielbiaja seks bez zabezpieczen....:naughty:

Opublikowano

panowie chyba jest noworoczna awaria... :thumbdown: powiedzcie mi czy to pleśniawka czy rybia ospa

IMAG0062.jpg

IMAG0067.jpg

oddzieliłem 3 sztuki jedna jest w całości w tych parchach a dwie pozostałe mają po jednej czy dwie. Zrobiłem im w słoiku napowietrzanie, temperaturę zwiększam do 28-30 stopni. Zastanawiam się czy walić je solą czy poczekać do jutra i kupić ichtio.

Reszta obsady jest zdrowa. Mam nadzieję że tak zostanie. Ostatnio nowe sztuki wpuszczałem ponad miesiąc temu i do tej pory była cisza więc co sie stało że się zesrało? Wczoraj czyściłem akwa odmulałem dno, płukałem filtry i podmieniałem wodę. Może się przeziębiły ?

IMAG0068.jpg

Opublikowano

jakisz czas temu mialem podobnie z platkami....

pomoglo CMF:wink:

Opublikowano

dokładnie spróbuj CMF jaka masz temperature w akwa spróbuj podnieś tak powiedzmy do 29-30 stopni na 4-5 dni

Opublikowano

Podniosłem temp dla odseparowanych ryb. Zrobiłem im mieszankę z soli i kropki znikają

Wysyłane z mojego HTC Desire S za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

U mnie pomoglo, wode w akwa podnioslem do ok 30 stopni. Wszystkie rybyki sie wyleczyly. Plywaja do dzis:hi:

Opublikowano

Za chwilę reszta obsady także będzie chora , więc radzę od razu o 3-4oC podnieść temp. w akwarium ( w miarę powoli ) plus dobre napowietrzanie , szczególnie w nocy.

W zoologicznym bez problemu dostaniesz różnego rodzaju leki na ospę rybią ( Ichtioftirioza ) , po leczeniu kilka podmian wody , płukanie wkładów filtra i najlepiej zapodanie jakichś bakterii nitryfikacyjnych ( w początkowym stadium wystarczy podnieść temp. bez ładowania jakiejś chemii ) :wink:

Bardzo częsta i w miarę prosta do wyleczenia choroba ryb

Opublikowano

temperatura poszła w górę z 25 do 28`C. filtry wypłukane. Napowietrzanie mam całą dobę odpalone czy to z kurtyny czy z głowicy. Te 3 sztuki które odseparowałem nie mają już kropek tylko zastanawiam się ile je jeszcze trzymać osobno ? czy podmienić im wodę i poczekac jeszcze parę dni czy wpuścić je do głównego zbiornika niech pływają w wodzie z innymi? Dzień przed tym jak zauważyłem te kropki podmieniałem 1/3 zbiornika i odmulałem dno może tego syfu co poniósł się z roślin się nażarły ? Filtry oba też wtedy czyściłem.

Opublikowano

Karmisz żywym pokarmem ?

Przyniosłeś jakieś nowe ryby/rośliny ostatnio ?

Opublikowano

Te gupiki były nowe. Trochę ponad miesiąc u mnie sa. Karmie tropicalem vitality color, spirulina super forte i supervitem z tropicala. Wszystko na zmiane. Ostatnio do diety dodalem red mico z tropicala. Rośliny od moskala mam już ponad rok cały czas te same

---------- Post dopisany at 00:27 ---------- Poprzedni post napisany at 00:23 ----------

Aha do roślin stosuje carbo planta gainer co dwa dni i potas dwa razy w tygodniu jeśli to ma znaczenie

Opublikowano

temerature weź ustaw na około 30 stopni i trzymaj tak przez 5 dni aha silnie napowietrzaj i dokładnie umyj filtry nawet w wodzie kranowej do tego później naładuj bakterii nitryfikacyjnych.

P.S gdybyś miał nadmiar roślin to chętnie bym przygarnął jakieś trawki czy coś :decayed:

Opublikowano

Chce ktoś dużego heńka, odbiór w LSW osobisty, czekam do jutra.

Opublikowano

witam:D moje akwarium(filmik stary, teraz wszystko zarosło:))

Opublikowano

O jejku to tu taki temat nawet. Z wielkim sentymentem wspominam to piękne hobby. Chyba czas powrócić.

krewecia.jpg

DSC00836.jpg

akwarium.jpg

Opublikowano

klasa :oklasky::oklasky::oklasky::oklasky::oklasky:

Opublikowano

Wiele pracy głównie mnie to kosztowało, za czasów szkolnych półśrodkami. Cały czas chodzi mi po głowie myśl powrotu do tego zajęcia. Trzeba wygenerować środki i walczyć na porządnych materiałach.

Opublikowano

Mistrzostwo. Kiedyś jak będę robił restart to wale kratkę pod co2 na ziemię i robię holederskie