Ans Opublikowano 31 Stycznia 2014 Opublikowano 31 Stycznia 2014 sie z cb radiem jeździ pamiętam jak kumplowi wlepili 100zl za 48kmh na 40! było gdzies na forum nawet ja jeżdżę na CB codziennie ale się zagadałem i tak wyszło Ja jeden jedyny raz wyłączyłem CB bo przeszkadzało mi w rozmowie przez tel. Walnął mnie nieoznakowany, panowie policjanci pytają sie " nie slyszal Pan jak do Pana na CB krzyczą, że jedziemy za Panem?" a ja odpowiedziałem najlepiej jak mogłem "nie słyszałem bo rozmawiałem przez telefon" zrobili zblizenie na filmie i było widać Patrząc na Ese Winczaka sam mam dziwne myśli czy to nie już czas żeby przesiąść się na jakieś S?
SebaMC Opublikowano 31 Stycznia 2014 Opublikowano 31 Stycznia 2014 sie z cb radiem jeździ pamiętam jak kumplowi wlepili 100zl za 48kmh na 40! było gdzies na forum nawet ja jeżdżę na CB codziennie ale się zagadałem i tak wyszło Ja jeden jedyny raz wyłączyłem CB bo przeszkadzało mi w rozmowie przez tel. Walnął mnie nieoznakowany, panowie policjanci pytają sie " nie slyszal Pan jak do Pana na CB krzyczą, że jedziemy za Panem?" a ja odpowiedziałem najlepiej jak mogłem "nie słyszałem bo rozmawiałem przez telefon" zrobili zblizenie na filmie i było widać Haha, rozwaliłeś mnie można powiedzieć, że 'dobrze' się wytłumaczyłeś ale ja miałem podobnie jak wyprzedzałem nieoznakowany na zakazie, dogonili mnie i się pytają czemu wyprzedzałem, a ja im na to "z fatrem hamulce testujemy bo coś dziwnie hamują" sorry za offtop
mej2dej Opublikowano 31 Stycznia 2014 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Pamiętam jeszcze kilka lat temu jak ekscytowałem się fałósemkami... zawsze odprowadzałem je wzrokiem jak gdzieś się przetaczała obok mnie. Ah...te V-ki piękny dźwięk Super bolid (torpeda) Przeglądam post i jak widzę zamieszczony film z ruszaniem z miejsca i komputer wskazujący na postoju 20,3 l/km no ale przecież to nie jest silnik 1.0 taka bestyjka musi swoje spalić. Gratuluje pięknego samochodu
Plebansk8 Opublikowano 1 Lutego 2014 Opublikowano 1 Lutego 2014 siema Paweł i jak w końcu rozumie założyłeś klocki DS Performance ? Tacze Zimmerman gladkie czy perforowane ? Mi też już klocki się skończyły i planuje kupić stąd: (chyba wklejałeś już tutaj podobny link?) Klocki Hamulcowe Ferodo DS Performance - AUDI - S4 - 4.2 - 2003-2008 - OŚ PRZEDNIA | brakes.pl Zastanwiam się czy te klocki pasować będą do moich obecnych tarcz, czy raczej lepiej działają z perforowanymi...
Dev Opublikowano 1 Lutego 2014 Opublikowano 1 Lutego 2014 Wszystko jedno na jakie tarcze zalozysz DSy
winczako Opublikowano 1 Lutego 2014 Autor Opublikowano 1 Lutego 2014 tak zmienilem wlasnei na te + tarcze perforowane Otta Z. . Jak masz znizki to np w intercars tez są. . Dev wie wszystko o hamulcach jakby co .
Wandej Opublikowano 1 Lutego 2014 Opublikowano 1 Lutego 2014 Jak chcesz ds'y wal na pw:wink: Wysyłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 2
Plebansk8 Opublikowano 2 Lutego 2014 Opublikowano 2 Lutego 2014 kurka za późno, zamówiłem na brakes.pl z wysylka ok 490 zł, ale nastepnym razem bede pamietał !
Dev Opublikowano 2 Lutego 2014 Opublikowano 2 Lutego 2014 cena nie jest najgorsza, nie ma co sie przejmować
winczako Opublikowano 27 Lutego 2014 Autor Opublikowano 27 Lutego 2014 Lampy od Gwertego zamontowane . Pikna soczewka B8 robi robotę . Snop światła o wiele szerszy niż B6 ;-). Dzięki! ---------- Post dopisany 27-02-2014 at 20:03 ---------- Poprzedni post napisany 11-02-2014 at 17:34 ---------- No dobra, trochę czasu minęło, to opisze co tam się narobiło. Na początku zimy jakiś koleś wymusił mi pierwszeństwo po przeróbkach na "nowym" moście. Jechałem b. wolno, z żoną w ciąży, wymusił najpierw jeden, to zacząłem trąbić, mrugać "fleszami" bixów, zwolniłem i odwróciłem głowę w stronę wymuszającego machając palcem i puszczając w jego stronę jakąś tam wiązankę.... i w tym momencie kolejny wjechał mi prosto przed samochód. Nie wpadłbym na to, żeby wjechać nawet mając pierwszeństwo pod samochód który mruga długimi i namiętnie trąbi....no ale co tam:/. Uderzenie było bardzo słabiutkie, droga hamowania może z 1 metr (więc uciec to nie było jak). Na piertwszy rzut oka podrapany zderzak, zdarta tablica rejestracyjna, pękniety chrom dolnego grilla. Czyli generalnie NIC. Potem okazało się, że mocowanie dolne lampy, jakieś plastyki drobne itp. Człowieka krew zalewa w takich momentach... skaczesz, dbasz i pielęgnujesz jak dzieciaka, a tu ci jeden z drugim nie spojrzy na znak i d*pa... Wewnątrz wszystko zostało naprawione, został do zrobienia zderzak z zewn. Ale to po zimie. z miejsca zdarzenia. Zaplątało mi się foto z kreatora.. Podmieniłem swoje bixy na Gwertego bixy z soczewką B8, więc cacy teraz widać (światła mijania): EDIT: pierwszy raz wrzucalem foty tym serwisem i juz widze po tych 3 ostatnich, ze trzeba zmniejszac pierwotnie rozdzielczosc, bo serwis nie robi downsizingu do rozmiaru ekranu jak robił imageshack.... który sobie zaczął życzyć kase ;/.
HiRide Opublikowano 28 Lutego 2014 Opublikowano 28 Lutego 2014 Lampy od Gwertego zamontowane . Pikna soczewka B8 robi robotę . Snop światła o wiele szerszy niż B6 ;-). Dzięki!---------- Post dopisany 27-02-2014 at 20:03 ---------- Poprzedni post napisany 11-02-2014 at 17:34 ---------- No dobra, trochę czasu minęło, to opisze co tam się narobiło. Na początku zimy jakiś koleś wymusił mi pierwszeństwo po przeróbkach na "nowym" moście. Jechałem b. wolno, z żoną w ciąży, wymusił najpierw jeden, to zacząłem trąbić, mrugać "fleszami" bixów, zwolniłem i odwróciłem głowę w stronę wymuszającego machając palcem i puszczając w jego stronę jakąś tam wiązankę.... i w tym momencie kolejny wjechał mi prosto przed samochód. Nie wpadłbym na to, żeby wjechać nawet mając pierwszeństwo pod samochód który mruga długimi i namiętnie trąbi....no ale co tam:/. Uderzenie było bardzo słabiutkie, droga hamowania może z 1 metr (więc uciec to nie było jak). Na piertwszy rzut oka podrapany zderzak, zdarta tablica rejestracyjna, pękniety chrom dolnego grilla. Czyli generalnie NIC. Potem okazało się, że mocowanie dolne lampy, jakieś plastyki drobne itp. Człowieka krew zalewa w takich momentach... skaczesz, dbasz i pielęgnujesz jak dzieciaka, a tu ci jeden z drugim nie spojrzy na znak i d*pa... Wewnątrz wszystko zostało naprawione, został do zrobienia zderzak z zewn. Ale to po zimie. http://s6.ifotos.pl/mini/popr1jpg_ehqxrha.jpg http://s4.ifotos.pl/mini/popr2jpg_ehqxrhq.jpg http://s6.ifotos.pl/mini/popr3jpg_ehqxrrp.jpg z miejsca zdarzenia. Zaplątało mi się foto z kreatora.. http://s6.ifotos.pl/mini/popr1jpg_ehqxxrw.jpg Podmieniłem na Gwertego bixy z soczewką B8, więc cacy teraz widać (światła mijania): http://s6.ifotos.pl/mini/201402271_ehqxrhn.jpg http://s4.ifotos.pl/mini/201402271_ehqxrhw.jpg http://s6.ifotos.pl/mini/201402271_ehqxrhs.jpg EDIT: pierwszy raz wrzucalem foty tym serwisem i juz widze po tych 3 ostatnich, ze trzeba zmniejszac pierwotnie rozdzielczosc, bo serwis nie robi downsizingu do rozmiaru ekranu jak robił imageshack.... który sobie zaczął życzyć kase ;/. dales czadu z tymi fotami wiazki swiatla -naswietlone ze łooo:wink: ale luz inaczej malo byloby widac
winczako Opublikowano 28 Lutego 2014 Autor Opublikowano 28 Lutego 2014 robione kalkulatorem (komorka) z reki. Wiec bez jakichs czasow dlugich. Naprawde dobrze widac ;-)
SebaMC Opublikowano 28 Lutego 2014 Opublikowano 28 Lutego 2014 Dobrze to świeci, uważam, że tego typu mod (dołożenie ori soczewki z Q7/B8) i xenonu to jeden z najlepszych modów, teraz dopiero widać co się dzieje na drodze w nocy Co do tej stłuczki, niby nic wielkiego ale faktycznie idzie się wkurzyć, ludzie jeżdżą jak barany nie patrząc na znaki i jeszcze mają pretensje do innych
winczako Opublikowano 20 Marca 2014 Autor Opublikowano 20 Marca 2014 kurde... panowie pomocy. Bo mam dość już moich postojówek... Przepalają się co pare kilometrów. Jakie jest ich oznaczenie i co kupic zeby rozwiazac temat raz a dobrze.....??
Arturoo Opublikowano 20 Marca 2014 Opublikowano 20 Marca 2014 Mi ledy postojowe zamiawial H4mm3R ...napisz do takiego usera ....szło to w kontenerze ze 3-4 tygodnie ale świecą tak ,że hej...warto było zapłacić kilka pln więcej...
Bieniek Opublikowano 20 Marca 2014 Opublikowano 20 Marca 2014 kurde... panowie pomocy. Bo mam dość już moich postojówek... Przepalają się co pare kilometrów. Jakie jest ich oznaczenie i co kupic zeby rozwiazac temat raz a dobrze.....?? Ja zamawiam u uzytkownika Tomnik. Koszt 18zl szt. Podobno rewelacja.
MARCIN607 Opublikowano 20 Marca 2014 Opublikowano 20 Marca 2014 Już się wystraszylem że motorszaden a tu tylko postojówka:-). Też będę brał od Tominika. Teraz mam jakiś alegrowe i jak się nie palą to błąd czasem walnie.
Flyer Opublikowano 20 Marca 2014 Opublikowano 20 Marca 2014 kurde... panowie pomocy. Bo mam dość już moich postojówek... Przepalają się co pare kilometrów. Jakie jest ich oznaczenie i co kupic zeby rozwiazac temat raz a dobrze.....?? Zmien gniazda z H6W na W5W, do kupienia w ASO za ok. 50PLN. W5W swieca duuuuuzo dluzej.
HiRide Opublikowano 20 Marca 2014 Opublikowano 20 Marca 2014 kurde... panowie pomocy. Bo mam dość już moich postojówek... Przepalają się co pare kilometrów. Jakie jest ich oznaczenie i co kupic zeby rozwiazac temat raz a dobrze.....?? Zmien gniazda z H6W na W5W, do kupienia w ASO za ok. 50PLN. W5W swieca duuuuuzo dluzej. zapewne masz na mysli trwalosc bo kolor Mozna zrobic taki myk....kupujemy w5w ledowe z diodami smd dookola najlepiej minimum 10 sztuk ale nie moga to byc diody wielo chipowe tylko kazda dioda z jednym zrodlem.Do tego kupic pasek led od a4 b8 z dziennych i takie diody wlutowac zamiast tych z postojowek w5w. Fakt ,ze troche zabawy jest ale nie ma bledu a barwa taka jak xenon:wink:
Flyer Opublikowano 20 Marca 2014 Opublikowano 20 Marca 2014 Mnie tam wali żółta barwa postojówek... nawet mi się podoba ten kontrast między xenonem, a postojówką
Rekomendowane odpowiedzi