Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Montaż wskaźnika doładowania na słupku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ale chyba nie przed turbina tylko za, bo na jednym ze zdjecu w tym temacie ktos wkrecil króciec w jakis plastik.....

przed ... :shocked:

on jest w "jakimś plastiku" i jest za turbiną :decayed:

Opublikowano

Znajdź sobie jakiś odpowiedni element z tego układu i wkręcaj króciec :)

Silnik 2.5 TDI

2933b6ac7d6a3050.jpg

Silnik 1.9 TDI

d2103ace972d1d56.jpg

Opublikowano
  • Autor

zakładając ten wątek nie przypuszczałem że ludzie mogą mieć tak wielkie problemy z montażem takiego małego wskaźnika :polew::kox:

Opublikowano

zakładając ten wątek nie przypuszczałem że ludzie mogą mieć tak wielkie problemy z montażem takiego małego wskaźnika :polew::kox:

A ja sie zastanawiam na ktorym slupku montowac lewym czy prawym :polew:
Opublikowano

A ja sie zastanawiam na ktorym slupku montowac lewym czy prawym :polew:

przednim czy tylnym ? :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

ja zamontowałem pod maską........

Opublikowano

ja zamontowałem pod maską........

my to wiemy nie masz się czym chwalić, nawet nie wiesz ale mamy zrobioną fotkę :naughty: tylko kufa nie mogę jej znaleźć :wallbash:
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy mam pytanie . Czy u was rowniez ta wskazowka tak drzy i brzeczy :kwasny: kur...ca mnie bierze .wskaznik mam ten sam co seba1-2 .Ale chyba jakis kupowaty ten wskaznik gdy jade i mam na wskazniku 1.3bara dodam gazu samochod przyspiesza a na zegarze spada cisnienie np.do 0.9 bara :angry: jakas lipa :sick3:

Opublikowano

Koledzy mam pytanie . Czy u was rowniez ta wskazowka tak drzy i brzeczy :kwasny: kur...ca mnie bierze .wskaznik mam ten sam co seba1-2 .Ale chyba jakis kupowaty ten wskaznik gdy jade i mam na wskazniku 1.3bara dodam gazu samochod przyspiesza a na zegarze spada cisnienie np.do 0.9 bara :angry: jakas lipa :sick3:

Wskaźnik prawdopodobnie jest sprawny! Problem który opisujesz mówi że coś nie tak wpiąłeś się w układ! Używałeś załączonego trójnika? tam jest taki zaworek, który powinien być "skierowany" na wyjście wskaźnika

:kox:

Jeśli chodzi o spadek Ciśnienia... to mam to samo co ty z tym że mi Ciśnienie idzie na 1.1 Bara i ustatkuje się na 0.8 Bara przy stałej prędkości! Dzieję się tak bo działa Ci zawór N75 Który nie pozwala na przeładowanie Turbiny - jeśli jest inaczej to Proszę o poprawę :)

:evil:

Opublikowano

Wskaźnik prawdopodobnie jest sprawny! Problem który opisujesz mówi że coś nie tak wpiąłeś się w układ! Używałeś załączonego trójnika? tam jest taki zaworek, który powinien być "skierowany" na wyjście wskaźnika

:kox:

Ja sie podlaczylem za pomoca krucca do ukladu ,a nie za pomoca trojnika bo umnie nie bylo zadnego wezyka . Ogolnie denerwuje mnie to drzenie i brzeczenie tej wskazowki :angry:

[br]Dopisany: 28 Styczeń 2009, 03:31_________________________________________________Nie moglem spac wiec poszedlem dlubac i faktycznie puscilem powietrze przez trojnik jeden otwor zaslepilem i w wskazowka przestala wibrowac :good: teraz ide spac :kox: dzieki :hi:

Opublikowano

Nie moglem spac wiec poszedlem dlubac i faktycznie puscilem powietrze przez trojnik jeden otwor zaslepilem i w wskazowka przestala wibrowac :good: teraz ide spac :kox: dzieki :hi:

bo nie wiem czy zauważyliście w trójniku jest metalowa wstawka spełnia rolę redukcji po to żeby wskazówka płynniej pracowała,

co do ciśnienia to w momencie przyśpieszania rośnie ono do wartości maksymalnej ale gdy auto osiągnie zadaną prędkość spada.

Opublikowano

A jak wyglada zachowanie wskazowki na postoju podczas gazowania . Bo umnie gdy stoje podczs dodania gazu nie chetnie wedruje do gory nawet przy 3 , 4 tys . A wczasie jazdy zachowuje sie calkiem inaczej plynnie sie wychyla do 1.5 bara. Przy delikatnym dodaniu gazu :mysli:

Opublikowano

w moim przypadku na postoju wskazówka śmiga, lecz trzeba gazować auto na "sucho" - tego akurat nie lubię

Opublikowano

A jak wyglada zachowanie wskazowki na postoju podczas gazowania . Bo umnie gdy stoje podczs dodania gazu nie chetnie wedruje do gory nawet przy 3 , 4 tys . A wczasie jazdy zachowuje sie calkiem inaczej plynnie sie wychyla do 1.5 bara. Przy delikatnym dodaniu gazu :mysli:

i tak ma być

wskazania powinny byc odczytywane pod obciązeniem

Opublikowano

No wlasnie ja tez nie lubie jego katowac na postoju . Ale troche mnie to zastanawia dlaczego na postoju ta wskazowka niechodzi tak jak w czasie jazdy :mysli:[br]Dopisany: 28 Styczeń 2009, 18:55_________________________________________________

i tak ma być

No to super :good: bo juz wyslalem dzisiaj meila do sprzedawcy o wymiane wskaznika :kox: dzieki :hi:
Opublikowano

i tak ma być

dokładnie tak

ja bardzo nie gazowałem (bo nie lubię) ale na postoju też wskazówka za bardzo nie reaguje

Opublikowano

A ja wystrugalem cos takiego :

abae2d9008a3a93emed.jpg

:naughty:

Opublikowano

A ja wystrugalem cos takiego :

abae2d9008a3a93emed.jpg

:naughty:

nie daje po "oczach" podczas jazdy w nocy????

Opublikowano
  • Autor

zrób fotkę w dzień, chciałbym zobaczyć jak są przymocowane :naughty: