Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Montaż wskaźnika doładowania na słupku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dokładnie...

Jaki masz wskaźnik, ten standardowy Autogauge ? Jeśli tak to powinien sięgnąć.

tak , ten standardowy i ni ch***j nie sięga. może w dobie kryzysu obcięli metraż :decayed:

Może musisz pokombinować przejście do kabiny bo ja go miałem aż nad to albo faktycznie kryzys :kox:

kupie w sklepie akwariowym :kox: wężyk tej samej średnicy i gitara , przecież tam nie ma takiego strasznego ciśnienia :good:[br]Dopisany: 27 Sierpień 2009, 07:15_________________________________________________ten przewód z zółto-czerwoną strzałką jest od DV ???

Opublikowano

ten przewód z zółto-czerwoną strzałką jest od DV ???

tak :wink4:
Opublikowano

ten przewód z zółto-czerwoną strzałką jest od DV ???

tak :wink4:

on jest u mnie założony bez żadnej objemki , bardzo łatwo można go ściągnąć , tak chyba nie powinno być , prawda ??? :decayed:

Opublikowano

Ja dalem wszedzie objemeczki na kazdy wezyk w ukladzie dolotowym z tym ze u mnie jest troszke wyzsze cisnienie ;) Jak leciutko wchodzi daj objemke przeciez nie zaszkodzi. BTW : wydaje mi sie ze nie powinno byc roznicy czy w regulatorb czy w DV . U mnie mam wwiertke w kolektorze i mam swiety spokoj bo sie nie zastanawiam co i jak tylko wiem ze mi pokazuje cisnienie w kolektorze

Opublikowano

Ja dalem wszedzie objemeczki na kazdy wezyk w ukladzie dolotowym z tym ze u mnie jest troszke wyzsze cisnienie ;) Jak leciutko wchodzi daj objemke przeciez nie zaszkodzi. BTW : wydaje mi sie ze nie powinno byc roznicy czy w regulatorb czy w DV . U mnie mam wwiertke w kolektorze i mam swiety spokoj bo sie nie zastanawiam co i jak tylko wiem ze mi pokazuje cisnienie w kolektorze

wiem ,że nie zaszkodzi ale poprzedni właściciel powinien teoretycznie o tym pomyśleć

chyba nie ucieka cisnienie tamtedy , co ????

Opublikowano

BTW : wydaje mi sie ze nie powinno byc roznicy czy w regulatorb czy w DV .

No niby tak ale gdzieś była dyskusja na forum i wyszło na to, że dla świętego spokoju wpinać się w DV

Opublikowano

BTW : wydaje mi sie ze nie powinno byc roznicy czy w regulatorb czy w DV .

No niby tak ale gdzieś była dyskusja na forum i wyszło na to, że dla świętego spokoju wpinać się w DV

trzeba bedzie dla świetego spokoju tak zrobić

Opublikowano

Panowie mam pytanie z tych raczej dziwnych :decayed: Jaką średnicę zewnętrzną ma oryginalny wężyk który dodają do wskaźnik AG? Może być tak pi razy drzwi.

Opublikowano

Panowie mam pytanie z tych raczej dziwnych :decayed: Jaką średnicę zewnętrzną ma oryginalny wężyk który dodają do wskaźnik AG? Może być tak pi razy drzwi.

przed chwilą mierzone 5,5-6,0mm

Opublikowano

Bóg zapłać dobry człowieku.

Opublikowano

wydaje mi sie ze nie powinno byc roznicy czy w regulatorb czy w DV . U mnie mam wwiertke w kolektorze i mam swiety spokoj bo sie nie zastanawiam co i jak tylko wiem ze mi pokazuje cisnienie w kolektorze

a czy to ,że wpiąłem sie w regulator a nie w DV mogło byc przyczyną szarpnięć auta na 2/3/4 biegu przy przyśpieszaniu z niskich obrotów ??? coś takiego u mnie wyszło , wkurwiłem sie niemiłosiernie. wczoraj odpiąłem całkowicie wskaźnik i problem zniknął.

Opublikowano

Moskal

Wepnij sie w ten zolto-czerwony ale nie kupuj jakiegos badziewnego wezyka bo sie rozlatuja. na re5ect.pl sa po 10zl za metr samco wiec nie jest duza kasa. i wszystko obejmami lacz bo lubia spadac. pokaz fote jak u siebie zalozyles wskaznik

Opublikowano

Moskal

Wepnij sie w ten zolto-czerwony ale nie kupuj jakiegos badziewnego wezyka bo sie rozlatuja. na re5ect.pl sa po 10zl za metr samco wiec nie jest duza kasa. i wszystko obejmami lacz bo lubia spadac. pokaz fote jak u siebie zalozyles wskaznik

juz zamówiłem samco. :good:

w niedziele zobaczysz wskaźnik :tongue4:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mysle ze moze :) trzeba bylo uderzyc do gaziarzy :) tam maja krocce do montazu podcisnien itp ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy mi się dobrze wydaje ze jest to przed turbo troszkę ciężko z tego zdjęcia wywnioskować. jak tak to źle musisz go wpiąć za turbo.

Opublikowano

jest gdzies jakies foto gdzie sie wpiac wezykiem w AJM?

Pozwolę sobi podpiąć się do tematu i zapytać, czy ktoś rezał już wskaźnik w APU...?

Opublikowano

jest gdzies jakies foto gdzie sie wpiac wezykiem w AJM?

Tobie wysyłałem pw

ale wkleję i tu :wink4: będzie dla innych

głównie to chodzi żeby wpiąć się jak najbliżej kolektora dolotowego, najłatwiej wpiąć się w rurę plastikową idącą od tzw "gumowego s" do EGR_a

db0bf04b6531cf43.jpg

ja wpiąłem się w miejscu oznaczonym czerwona strzałką

b8990278a670abcd.jpg

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Tutaj wkoncu udalo mi sie skonczyc slupek pod wskaznik.. jeszcze tylko do obicia go oddam i pewnie zamontuje hehe :evil: wykonany troche badziewiarsko no ale nie jest najgorzej, przynajmniej mi sie tak wydaje :polew: :polew:

na forum jakis koleś niedawno ogłaszał sie z flokowaniem , to byłoby chyba rozsądniejsze :good:

proszzzzz

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t97892.0.html;highlight=flokowanie

30 pln więc chyba nie opłaca sie obijać :good:

Opublikowano

mowiac obijanie mialem na mysli flokowanie hehe :evil:

to wysławiaj sie fachowo

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

a kto mi powie gdzie wpiąć trójnik w AJL-u (ECU, kolektor, jakaś inna rureczka?) wskaźnik do mnie leci i chciałbym być przygotowany na jego przybycie :D najlepiej jakby jakaś fotka była...