wieczniepytajac Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Wczoraj jadac prosta droga przy predkosci 140-150 km/h i przy wietrze, czulem jak mi lekko auto znosilo raz w prawo raz w lewo, ze musialem delikatnie kierownica krecic, a raczej poruszac, raz w jedna, raz w druga strone...z ciekawosci jadac inna droga tez prosto przy predkosci 100km/h puscilem kierownice i auto jechalo prosto, czy to normalne , czy mam sie obawiac ze cos jest nie tak ? Dodac musze, ze wczesniej jedzilem puntem, ktore jest mniejszym autem i w sumie 140-150km/h racze nim nie osiagalem, czy to mozliwe ze musze sie przestawic na to auto ? Czy moze pomimo duzego czy srednie wiatru, auto powinno sunac jak po szynach ?
Kshyhu87 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Tez tak mam wydaje mi się, że to wina silnego wiatru, ale chętnie poczytam opinie innych
sokal Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Boczne podmuchy wiatru sa niebezpieczne, nie raz zdarzalo mi sie jechac w takich warunkach roznymi samochodami i czasem trzeba bylo mocno kierownice trzymac
sebul Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Ja jak czasem puntem jade to przy 100km/h wydaje mi sie ze mi zaraz auto porwie
wieczniepytajac Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2012 To mnie troche uspokoiliscie, bo bylem na gemoetrii i mi posutawiali ladnie zbieznosc, wiec skoro jest zbieznosc to chyba z zawiecha wszystko ok ?
skrab Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 kolego tak jest chyba u wszystkich także sie nie przejmuj takim problemem
wujek_kamil Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Normalka przy wietrze - spróbuj 2XX pojechać - wtedyjest wesoło dopiero. Mi tylni zderzak przy tej prędkości lekko naderwało z zaczepów/slizgów
wieczniepytajac Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2012 No to mnie troche uspokoiliscie Bo juz myslalem ze cos nie tak jest.
YOGI3000 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Oczywiście mowa o pustej przestrzeni gdzie nie ma drzew tylko wielkie pole. W lesie takich wiatrów nie ma.
mlodyy Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Normalnie zachowanie samochodu , przejedz sie przy wietrznej pogodzie jakimś busem to zobaczysz co to znaczy bujanie heheh
Skyliner89 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Ja tak miałem jak jechałem autostradą A4 jak były te silne wiatry w stronę Katowic i też musiałem lekko kręcić kierownicą. Także wszystko jest ok .
ksiadz99 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 fajnie się pustym Sprinterem Maxem jeździ w takich warunkach
wesz82 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 To normalne jak wiatr zapitala prawie tak jak Ty. Najgorzej jak wyjeżdza sie np z lasu a tu boczny wiatr.
Mateo1373 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Ostatnio jak mi dmuchnęło przy 160 na obwodnicy Słupska to też musiałem się posiłować z kierą.
Pandzior Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Najgorsze są te chwile, gdzie na ekspresówkach, zaczynają, lub kończą się ekrany, potrafi wtedy ładnie dmuchnąć i bujnąć autem.
tomash77 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Silny podmuch wiatru potrafi przewrócić busa, np tuż po wyjeździe z lasu. Boczne podmuchy wiatru są niebezpieczne. W sobotę jechał przede mną młody chłopak VW Bora, lecieliśmy tak sporo powyżej 100 km/h, po wyjeździe na otwartą przestrzeń wiatr zepchnął go na lewy pas, dobrze ze droga była bardzo szeroka i nic nie jechało z przeciwka. W innym przypadku by pisali: "samochód z niewiadomych przyczyn zjechał na przeciwny pas ruchu...."
Rekomendowane odpowiedzi