Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Większe tylne hamulce do B5 (nie S4 mała niespoodzianka dla posiadaczy aut z quattro)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dev, a może podpasować od innego dłuższego auta po prostu linke? np A6 C5, trzeba by było porównać obydwie w ręku

Opublikowano
  • Autor

nie mam pojecia czy od A6 będzie pasowac, nigdy nie przymierzałem

na pewno od RS4 B5 będzie pasowac :decayed:

Opublikowano

a no właśnie, zapomniałem o rsce ;]

---------- Post dopisany at 22:59 ---------- Poprzedni post napisany at 22:56 ----------

1812mm ma od rski - 80zł ATE

od C5 Q 1925mm - 105zł ATE

---------- Post dopisany at 23:03 ---------- Poprzedni post napisany at 22:59 ----------

ale wedlug etki jest inaczej

A4 w q ma 1775mm

a RS4 1850mm

Opublikowano
  • Autor

trzeba sprawdzic jeszcze mocowania

Opublikowano

podejrzewam ze mocowania w rs4 i a4 beda jednakowe.. bo niby czym wiecej mialy by sie roznic? tylko koncem ze wzgledu na wyzsze jarzmo

Opublikowano
  • Autor

no i osłony

Opublikowano
inna jest wysokosc tarczy, wieć sie nie przydadzą

jarzma wykorzystasz, bo te same, co do zacisków to nie pamietam

ale chyba wystraczy przełożyc mocowanie od ręcznego i powinno zagdakać

Dzisiaj porównywałem jarzma i zaciski z audi TT 256/22 ale taki zestaw trochę się różni od S4. W TT jest inne odsadzenie na jarzmie a w zacisku oprócz mniejszego tłockza ( 38mm zamiast 43mm ) trzeba zakładać dłuższe przewody hamulcowe ponieważ w innym miejscu jest gniazdo. Takżezestaw od TT 256/22 nie podejdzie p&p do B5 quattro

Opublikowano

dev czyżbyś pisał o zestawie który leży u mnie w garażu ? Komplet pochodzi z A6 2.5Q 180PS AKE 2000. Jeśli tak to jest do sprzedania za śmieszne pieniążki

Hamulce zaciski Quattro 255mm Audi A6 A4 VW Passat (3116356430) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Opublikowano

czy nie wystarczy znaleźć tylko jarzma od A6, a zacisk i klocki pozostają od B5?

Opublikowano
  • Autor

Jezeli chodzi o rozmiar 255/10 mm to tak.

Opublikowano

Wczoraj natknąłem się na pewne forum , auto na pewno z grupy VAG , ale nie pamiętam które.

I tam goście dość mocno rezali w hamulcach : dorabiane adaptery przód, tył , ....spawanie jarzma z 288 na 312.

Ale jeden patent mnie zainteresował . Otóż dopasowali na tył tarczopiastę od jakiegoś auta , następnie z tej tarczopiasty robili jakby samą piastę z łożyskami , natomiast na tą już "piastę" zakładali inną dużą tarczę jaką chcesz. Do tego dorobienie adaptera i po sprawie.

Tak się zastanawiam , czy nie da się w naszych ośkach zrobić takiego patentu? Przerobić na piastę zwykłą tarczę jaką mamy w ośce?

Tak wiem , że ta niby piasta odsunie tarczę i zacisk bardziej w felgę , ale jednak może bez dystansów to by weszło ?

Co myślicie o takim rezaniu?

Opublikowano
  • Autor

Druciarstwo, nie ma pewnosci czy będzie wszystko ok

I czy sie cos nie wysypie

Opublikowano

No właśnie Tomku, tak trochę to druciarsko wyglądało :decayed:

I tak sobie myślę , gdybym u siebie miał takie patenty to przy każdym hamowaniu bym myślał czy aby ten Adapterek wytrzyma :decayed:

Opublikowano

tymczasem w porutgalii w osce taki hebel wyrezali.. 320mm

IMG_4514_zpsc0981312.jpg

IMG_4520_zps74f2c6d9.jpg

Przeróbka w piascie i adapter

---------- Post dopisany at 10:15 ---------- Poprzedni post napisany at 10:04 ----------

W USA jeszcze popularny jest kit z S4 B7 300mm

Big Brake Kit, B5 & C5 Rear, 300mm - 034Motorsport | Performance Parts for Audi, Porsche, and Volkswagen

---------- Post dopisany at 10:22 ---------- Poprzedni post napisany at 10:15 ----------

330 na przód

quattroworld.com Forums: allroad cheap Brembo BBK (Big Brake Kit) DIY....

Opublikowano

tyl na tej samej zasadzie co 280x13, tylko ze w osce jeszcze piasta do przekombinowania dochodzi, ciekawe jak z linkami jakie wsadzili, a to 320mm na tyl to bez sensu chyba na osi nie-napedzanej

a na przod juz wole swoja koncepcje 334mm przynajmniej pasuje pod stare zwrotnice B5:)

Opublikowano

Czemu bez sensu na osi nie napedzanej ???...zawsze to hebel skuteczniejszy jest ...tak mi się wydaje...:whistling:

Opublikowano

Ale nie aż taki, te tarcze kosztują krocie, założę się ze przy takich 300mm kosztujących 3 razy mniej nie odczulby roznicy, a na osi tylnej i na takich i na takich koło staje już dęba

Opublikowano

OT i ładnie zza ramion alu wygląda....:wink:....przynajmniej wiadomo ,że samochód z tyłu ma tarcze bo można by przypuszczać ,że są bębny :decayed:

Takie dystanse pod 300 na tył tylko do ściągnięcia z usa są ?

Opublikowano

samemu mozna latwo zrobic albo dac do jakiegos tokarza, sa bardzo proste bo rozsaw otworow sie nie zmienia, wystarczy odsadzenie jarzma o 22.5mm wzgledem mocowania starego w zwrotnicy

Opublikowano

Jakaś wymiarówka ,wzór ....:naughty: