Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Większe tylne hamulce do B5 (nie S4 mała niespoodzianka dla posiadaczy aut z quattro)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
....wpierw je spróbuje zregenerować

chetnie Ci w tzm pomoge :decayed:

Opublikowano

w sumie :D zobacze jak bedzie wygladac sytuacja, jesli nie bedzie mi sie spieszyc to moze zwroce sie do ciebie :) zestawy de regeneracji mam juz od pol roku jezdzące w schowku

---------- Post dopisany at 20:14 ---------- Poprzedni post napisany at 20:12 ----------

a linka od s4 łopatologicznie bedzie tej samej dlugosci bo tarcze sa tej samej prawie srednicy co w normalnej a4 i nic nie dadzą ;] tylko od RS jak dev napisał jeśli już, ale ja bym sie nie bawił w wymiane linek jeśli nie są podrdzewiałe

Opublikowano

Mam mętlik w glowie.....to może szukać czegoś....np.300 mm do tyłu skoro jest to do dłubnięcia....zamiast 269

Opublikowano

policz sobie koszt, pomysł z tarczami 280x13 to koszt około 160zł za obydwie nowe tarcze + 80zł nowe klocki + troche wolnego czasu na ogarnięcie linki ręcznego i adapterów

koszt kompletnych zacisków z b7 na tył z nowymi tarczami 288/300mm i klockami to już sporo większy wydatek, średnica będzie niewiele większa ale wyjdzie to wszystko drożej z 4x przynajmniej niż pomysł numer 1 :} a hamowanie i tak się polepszy w obydwu przypadkach i tak, i i tak bedzie to wystarczająca "wydajność hamowania" jesli chodzi o tylną oś

nie piszę o osłonach bo i tak trzeba je bedzie zmienić na jakieś wieksze

Opublikowano
a co masz kminic ?

tarcza pasuje P&P, ta sama wysokosc

Audi RS6 C5 335x22 mm tarcze hamulcowe tył (3095119331) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

musisz rozwiercic otwory w tylnej zwrotnicy na jarzmo do 12 mm

bo w oryginale jest 10, no i linka

to ze pasuje to wiem,z przodu jedynie uszy jazma trzeba podszlifowac zeby wsadzic tarcze z rs6 c5 ktore sa o wiele tansze.... ps.skonczyl moj stuff?

Opublikowano
  • Autor

juz dawno, ale sie nie dopytujesz to sie nie odzywam :decayed:

na kiedy mam dostarczyc ?

Opublikowano
juz dawno, ale sie nie dopytujesz to sie nie odzywam :decayed:

na kiedy mam dostarczyc ?

kiedy ci pasuje:decayed::decayed:,a jest jakas sport tarcza na 269mm czy tylko gladkie...bo do s4 256 ciezko nawierta znalezc

Opublikowano

a nasze zaciski obsłużą tarczę 300/12? może wystarczy odpowiedni adapter?

Opublikowano
  • Autor

mówimy tutaj o tylnym hamulcu z S4 B6/7 300/22/36.6 mm

nie ma sensu zakładac małego zacisku i klocka na ta tarczę

Opublikowano

mówimy tutaj o tylnym hamulcu z S4 B6/7 300/22/36.6 mm

nie ma sensu zakładac małego zacisku i klocka na ta tarczę

ok, czyli do 288/12 lub 300/12, szukać zacisków z B6/7 + podkładka pod jarzmo, right?

Opublikowano
  • Autor

W b6/7 nie bylo tarczy 300/12

Opublikowano
W b6/7 nie bylo tarczy 300/12

to co jest potrzebne do montażu tarczy 300/12??

Opublikowano

jaką grubość mają uszy montażowe w zwrotnicy, na jarzmo z tyłu? bo jeśli mają powiedzmy równie 10mm to wystarczyłby prostu adapter bez żadnych wgłębień o grubości tych 10mm, podkładke po 1 sztuce na śrube pod jarzma ok2mm grubości i tyle, wtedy 300x12mm idealnie by się ułożyło i było by fajną alternatywą, tarcza DF4848, bo 10mm+2mm to by było właśnie ta różnica 12mm w głębokości tarczy względem ori tarczy

Opublikowano
Mam mętlik w glowie.....to może szukać czegoś....np.300 mm do tyłu skoro jest to do dłubnięcia....zamiast 269

A dopiero, co gadal, ze nie bedzie juz inwestowal :facepalm::facepalm:

:decayed:

Opublikowano

A dopiero, co gadal, ze nie bedzie juz inwestowal :facepalm::facepalm:

:decayed:

i tak mam tył do wymiany więc przy jednej robocie się zmieni :wink:

Opublikowano

Nie mogę przeboleć ,że z tyłu mam tarczo-piastę i nic nie mogę zdziałać :kwasny: bo już napewno bym coś wrzucił większego .

Opublikowano

no w sumie kicha miec 320-345mm przod i 245mm tyl

Opublikowano
no w sumie kicha miec 320-345mm przod i 245mm tyl

Spoko spoko....niewielki procent ludzi na forum ma 312 na przodzie i to już jest sukces keśli chodzi o zmiane słabej serii na coś efektywniejszego :wink:

Opublikowano

na mnie ta zmiana nie zrobila prawie w ogole wrazenia :) moze mam kiepskie opony dlatego ale mimo wszystko po glowe chodzą mi ciagle adaptery i zaciski 4tłoki od Bosxtera pod jakas tarcze co się schowa w 16 cali np. 320mm, do tego na tył 288 lub 300mm, przewody w oplocie i bedzie git

Opublikowano
na mnie ta zmiana nie zrobila prawie w ogole wrazenia :) moze mam kiepskie opony dlatego ale mimo wszystko po glowe chodzą mi ciagle adaptery i zaciski 4tłoki od Bosxtera pod jakas tarcze co się schowa w 16 cali np. 320mm, do tego na tył 88 lub 300mm, przewody w oplocie i bedzie git

przy przejściu z 288->312 mała różnica była...zdecydowanie się zmieniło przy 312->321 z s4 ,teraz wpadnie 345 ,a na tył 269 ;)