emay Opublikowano 14 Marca 2013 Opublikowano 14 Marca 2013 Vario szefie doradź proszę specyfik. Chce zrobić na biało felgi i chciałem zapytać ile to orientacyjnie trzeba kupić tego plastidip aby to pokryło te oto felgi: Poradź proszę ewentualny produkt Dzięki.
siemasz007 Opublikowano 14 Marca 2013 Opublikowano 14 Marca 2013 Ile kosztuje pistolet do malowania tym cudem ? Zastanawiam się nad pomalowaniem felg wzór RS4 B5 w rozmiarze 18 na czarny mat, wystarczyłaby litrowa puszka ?
variocustoms Opublikowano 14 Marca 2013 Opublikowano 14 Marca 2013 2 litry na jedne i na drugie Dostępne u mnie Jak jest kompresor to pistolet HVLP z dyszą 2-2,1 Jak nie ma kompresora to Bosh 105e cena ok 750-850 w zależności od sklepu Vario Customs - zmiana koloru auta powłokami Plastidip - dystrybutor felg ROTIFORM
klucha11 Opublikowano 17 Marca 2013 Opublikowano 17 Marca 2013 witam. ile dipa na grill b7? i czym to wyczuscic przed malowaniem?
variocustoms Opublikowano 17 Marca 2013 Opublikowano 17 Marca 2013 Puszka starczy. Zmywacz silikonu do odtłuszczenia Vario Customs - zmiana koloru auta powłokami Plastidip - dystrybutor felg ROTIFORM
Ksiadz Opublikowano 18 Marca 2013 Opublikowano 18 Marca 2013 Doberek! Ile Wam doświadczonym, zajmuje pomalowanie całego auta, wraz z przygotowaniem? Czyli oklejenie czego trzeba i dipowanie? ---------- Post dopisany at 19:08 ---------- Poprzedni post napisany at 11:26 ---------- Panowie, co zrobić jak się za dużo psiknie, zaciek zrobi?
Ksiadz Opublikowano 18 Marca 2013 Opublikowano 18 Marca 2013 Hmmm ---------- Post dopisany at 20:15 ---------- Poprzedni post napisany at 19:17 ---------- Dzięks za pomoc ;-) Anyway. Przygotowania: A tak po pierwszej warstwie: I po kilku kolejnych: Niestety, 7.5 litra nie starczyło. Jutro jadę po kolejną piątkę ;-P
Młody Opublikowano 18 Marca 2013 Opublikowano 18 Marca 2013 Taki fajny czerwony kolor miałeś to robisz srakę
Ksiadz Opublikowano 18 Marca 2013 Opublikowano 18 Marca 2013 Taki fajny czerwony kolor miałeś to robisz srakę Kwestia gustu, a o ile mi wiadomo, o tym się nie dyskutuje ;-P Poza tym, moja poprzednia była czerwona, więc trzeba było zmienić.
Chuck Norris Opublikowano 18 Marca 2013 Opublikowano 18 Marca 2013 Super Prosze Księdza , na Twoim miejscu wyciągnąłbym migacze, a nie oklejał . Pochwal się obowiązkowo efektem końcowym .
Ksiadz Opublikowano 18 Marca 2013 Opublikowano 18 Marca 2013 Na szybko jeszcze ---------- Post dopisany at 23:44 ---------- Poprzedni post napisany at 23:43 ---------- Prawe drzwi mi się ulały, właśnie nie wiem czy zrywać całe czy coś da radę zrobić z tym, jakoś naprawić.
-RamzeS- Opublikowano 18 Marca 2013 Opublikowano 18 Marca 2013 no no jestem pod wrażeniem czekam na efekt końcowy
Ksiadz Opublikowano 18 Marca 2013 Opublikowano 18 Marca 2013 No i w domu. Ja jestem wkurzony na tą prawą strone. Kuźwa, gdyby nie to by było w miarę dobrze. Muszę z rana pojechać 60 mil po dipa bo mi zabrakło. Mieszałem mniej więcej 50-50 dip i toulen, więc nie wiem czy do końca właściwie. Wydaje mi się jakby był za bardzo rozrzedzony. Inna sprawa, że średnio ten BOSCH się sprawuje, albo ja. W sumie to moje pierwsze boje z dipem ;-P Ustawiłem BOSCHA, nawiew na minimum i na pistolecie, przycisk też na minimum. Zobaczym jutro po poprawkach ;-)
MarianekZg Opublikowano 19 Marca 2013 Opublikowano 19 Marca 2013 http://img.tapatalk.com/d/13/03/19/7avepu7a.jpg efekt końcowy może być :kox:
junior_tdi Opublikowano 19 Marca 2013 Opublikowano 19 Marca 2013 Taki fajny czerwony kolor miałeś to robisz srakę wiem wiem, o gustach się nie dyskutuje ale rzeczywiście na pierwszy rzut oka sraczka, proszę Księdza mam nadzieję że w pełnym słoneczku zaprezentuje się lepiej
mercedres Opublikowano 19 Marca 2013 Opublikowano 19 Marca 2013 To ja mam pytanie z innej beczki:decayed: Czy PlastiDipa albo PlastiLaka mozna potem malowac zwyklym lakierem w spray?
variocustoms Opublikowano 19 Marca 2013 Opublikowano 19 Marca 2013 możesz pomalować ale później usunięcie tego jest możliwe tylko gumówką ze szczotką, jaki sens malowania zwykłym lakierem? lepiej glossifier kupić, masz połysk i lekko utwardzoną powłokę ale nadal jest to PlastiDip
mercedres Opublikowano 19 Marca 2013 Opublikowano 19 Marca 2013 Nosze sie z zamiarem malowania felg ale tylko spray wchodzi w gre w moim wypadku, poprostu nie mam innych warunkow... Myslalem zeby wybrac cos z palety blaze ale cena puszki przeraza, a 2 nie wiem czy pomaluje 4 18'...
Rekomendowane odpowiedzi