Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam Avanta B6 z fabrycznie zamontowanym RNS-E. Czy to normalne, że przód gra "mocniej" niż tył razem z wooferem ?? Przecież tył idzie przez wzmacniacz chyba Hermann, wiec dwa tylne głośniki i sub powinny co najmniej dorównać przednim, tymczasem gdy bawię się faderem to przód jest wyraźnie mocniejszy, a tył płaski ... jestem z opola i w okolicy nie ma dobrych speców od tego typu kwestii :(

Opublikowano

A jak siedzisz z tyłu to tył nadal źle gra?

U mnie jest tak samo że przód gra troszkę lepiej dlatego mam z tyłu dodatkowo wzmacniacz i skrzynie , wszystko razem pięknie gra

---------- Post dopisany at 14:20 ---------- Poprzedni post napisany at 14:20 ----------

A jak siedzisz z tyłu to tył nadal źle gra?

U mnie jest tak samo że przód gra troszkę lepiej dlatego mam z tyłu dodatkowo wzmacniacz i skrzynie , wszystko razem pięknie gra

Opublikowano

Może masz źle zakodowanego RNSa?

Opublikowano

RNS w aucie jest od nowości.

Bez wzgledu czy siedze z tylu czy z przodu słyszę wyraźną różnicę.

---------- Post dopisany at 17:41 ---------- Poprzedni post napisany at 17:41 ----------

RNS w aucie jest od nowości.

Bez wzgledu czy siedze z tylu czy z przodu słyszę wyraźną różnicę.

Opublikowano

U mnie znowu przerywa część głośników, nie łączy czasami jakby coś, czasami wskakuje stereo ale na chwilę...

Może paprochy mi coś spiepszyli jak tuner TV zakładali.

Opublikowano
Mam Avanta B6 z fabrycznie zamontowanym RNS-E. Czy to normalne, że przód gra "mocniej" niż tył razem z wooferem ?? Przecież tył idzie przez wzmacniacz chyba Hermann, wiec dwa tylne głośniki i sub powinny co najmniej dorównać przednim, tymczasem gdy bawię się faderem to przód jest wyraźnie mocniejszy, a tył płaski ... jestem z opola i w okolicy nie ma dobrych speców od tego typu kwestii :(

tak to już jest , zakładaj wzmaka bose to odczujesz różnice:wink:

Opublikowano

czyli wychodzi na to, ze ten typ tak ma ??

---------- Post dopisany at 00:06 ---------- Poprzedni post napisany at 00:06 ----------

czyli wychodzi na to, ze ten typ tak ma ??

Opublikowano

U mnie w sedanie mam wrażenie że jest to samo - przód gra lepiej. Próbowałem zmieniać ustawienia Vagiem ale zero efektu.

Opublikowano

Jak by nie fis to już dawno wrócił bym do nie ori radia.

A tak pozostaje tylko szukać wzmaka bosse może to pomoże.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Opublikowano

wszystko jest ok.... tył powinien grać ciszej i niczego VAGIEM nie zmienicie... według zasad audiofila tył jest tylko delikatnym dopełnieniem przodu.... najważniejsza jest przednia scena muzyczna... Możecie to porównać mniej więcej np. do sali kinowej - z przodu gra głośno a głośniki które są na wysokości każdego rzędu siedzeń są dopełnieniem przedniej sceny muzycznej i słychać w nich tylko niektóre efekty dźwiękowe.

Opublikowano

z tylu sa zazwyczaj wiekszej srednicy glosniki to powinny grac glosniej gdy podkrecisz tyl , jak masz na rowno ustawione to powinien przod lepiej byc slyszalny bo przednie masz blizej , i przewaznie sopraniki sa z przodu a z tylu nie ma, niemoze byc tak ze np na tyl rzucisz 80% i bedzie ciszej grac , nie spotklalem sie jeszcze zeby bylo ze tyl gra slabiutko nawet jak na tyle siedzisz , tyl jest dopelnieniem przodu zgodze sie z tym ale od tego fader jest ze mozna go podkrecic i przez to slyszysz jakby muzyka grala z srodka auta a nie z przednich drzwi , nie jestem jakims fachowcem w tym temacie ale z zawsze mam ustawione 70% na tyl i przez to muze slychac tak jakby z centrum a nie ze tylko przod gra a tyl ledwno brzeczy, samochod to nie sala kinowa wedlug mnie gdzie ogladasz film i dzwiek ma byc slyszalny z przodu gdzie sie dzieje akcja , w samochodach producenci chca uzyskac brzmienie przestrzenne zebys sie poczul jakbys byl w centrum ,duzo wyzszych modeli radyjek ma systemy przestrzennego dzwieku dlatego nie do konca sie zgodze z tym ze masz slyszec tylko przod , osobiscie nie lubie jak tylko slysze przod, mam czuc sie jakbym byl w centrum ,dlatego zawsze montuje mocniejsze glosniki na tyl , sopran jest lepiej slyszalny gdy masz z przodu ale na tyl dodatkowo tez montuje sopraniki .

jak masz mozliwosc to sprawdz jakiej mocy masz glosniki, z tylu powinny byc wiekszej lub przynajmniej wiekszej srednicy, moze tylne juz padaja i slabiej graja ,

Opublikowano

no tak tył powinien byc słabszy, ale niestety u niektórych np. u mnie mam RNS-D DX i tył gra fatalnie nie słychać sopranu w tylnych głośnikach w ogóle tył istnieje dopiero jak fader dam na ostro na tył.

I co z takim czymś można zrobić, jeszcze Vagiem nie próbowałem(bo nie mogę znaleść wątku gdzie zmienić jak możecie to dajcie) ale coś jest na rzeczyz tymi ustawieniami dodam że radio mam ori