Nosb Opublikowano 13 Maja 2008 Opublikowano 13 Maja 2008 No wiec Dla tych co jeszcze nie wiedza autko bylo z silnikiem 1,8T po dosc znacznych modach . Pompowane bylo 1,5 bara czas 0-200 ~ 21-22 sekund. Mialo sprezarke k16/24 , zrobiony wydech 2,5" , wieksze wtryskiwacze , duzy FMIC , wzmocniony docisk. Zamiast grzebac bardziej w tym 1,8T (kute korby, tloki , wieksze turbo --> wiekszy lag ) zdecydowalem sie na swapa na 2,7T. Po samym sofcie bedzie wiecej niz bylo a do tego swap nie dosc ze mnie nic nie kosztowal to udalo sie zarobic na nim Kupilem dawce rozbite S4 w fajnym stanie i przelozylem doslownie wszystko z rozbitka do mojej. Temat jest dlugi i mozna czytac jak sie komus nudzi Sa tam zawarte w sumie wszystkie info odkad je mam oraz w linku nizej zaraz po zakupie w sierpniu 2007 : http://www.a4-klub.pl/smf/b5_aeb_moje_niemrawe_malenstwo_kilka_nowszych_fot_str_1_d-t15389.0.html Takze troche juz ze mna przeszla łachudra Nie udalo sie zrobic jej jak na razie sensownej sesji w setupie na ten sezon Modyfikacje mechaniczne silnika: 1,8T : -Kapitalny remont silnika -sprezarka k16/24 + kolektor pod nia -wtryskiwacze bosch green giants -homemade big fmic --> http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t63127.0.html -uklad wydechowy z kwasowki 2,5" na dwoch przelotowych tlumikach -wzmocniony docisk sprzegla -zmodyfikowany uklad dolotowy : homemade inlet pipe + stozek gabkowy ITG -zawor DV mocniejszy od TT Tak smigalo : 2,7T : Jak na razie praktycznie seria 265 ps / 400 nm . -odetkany lekko wydech : wybite precaty czyli zrobil sie ladny DP 3" duze katy wywalone i zastapione rurkami , dalej uklad pozostaly z 1,8T czyli rura 2,5" na dwoch przelotowych + dwie seryje koncowki ze zwyklego tlumika -dolot filtr stozkowy gabkowy ITG Mechaniczne inne : -zawieszenie gwintowane H&R -hamulce z przodu 345 mm z zaciskami 6-cio tloczkowymi z Porsche Cayenne -fabryczna rozporka/wzmocnienie kielichow gornych na mocowaniach z A6 Modyfikacje wizualne Byle tego troche W aucie byly dwa zestawy lamp bixenon , 4 rozne grille , zderzak S4 i RS4 , tylni po drugim lifcie i S4 , lampy po drugim lifcie oraz ledy , progi pomysl wlasny na plastikach od omegi B Tylnia klapa byla wygladzona przedlift teraz siedzi poliftowa.Ciemne szyby , we wnetrzu bylo kilka roznych licznikow Polift , S4 polift S4 zwykly ...Kilka rodzaji skor , zwykle , kubly rozne kolory Konkretnie na ta chwile : Nadwozie : -przednie lampy 2-gi lift z wmontowana soczewka bixenon + malowanie na czarny mat , ksenony 8000k + postojowki biale led -tylnie lampy LED ala 2-gi lift -tylnia klapa 2-gi lift z usunietym zamkiem, rejestracja podswietlana bialymi led -tylni zderzak S4 przedlift -grill przedni RS4 z czarna matowa ramka -zderzak przedni ORI RS4 dopasowany pod A4 -progi omega B , skrocone i dopasowane pod A4 -przyciemnione szyby -felgi 19" RH Ah Turbo do porsche , rozstaw 5x130 --> dystanse zmieniajace rozstaw Szerokosc 8,5 " opony 225/35R19. Na felgach ori kapsle i wentylki od porsche - taki detal -koncowki tlumika 2x seryjna wypolerowana koncowka z 1,6 - 1,8 Wnetrze : -Licznik S4 -kierownica S4 -elektryczne , bezowe fotele Recaro + podlokietnik -3 dodatkowe wskazniki w nawiewie -tunel srodkowy 2-gi lift na radio dwa din -ciemna podsufitka ala welur/alcantara nie wiem co to tapicer nakleil wszystkie czarne plastiki z S4 Audio : - Pioneer F900BT z navi - wzmacniacz pod przednie ( na razie seryjne) glosniki RF Power 300 ... 300 W RMS Swietny stary i udany wzmacniacz - pod suby : Vibe blackbox bass 5 1500RMS - suby : 2x 15" Mutant mt1507xxx Wala jak zle Obudowa cos kolo 100 litrow niecalych na glosnik , strojenie na 35 hz, wynik uzyskany w zeszlycm roku na slabszym wzmaku ( jbl 1201.1 ) to 141,6 db przy 42 hz Ten szarpie je zdecydowanie mocniej -aku w bagazniku , grube kable ( przeszlo 50mm ) -podwojnie wygluszona tylnia klapa Filmik na JBL : Na vibe jeszcze nie nagrywalem nic Poprzedni setup audio : Generalnie preferuje cisnienie a nie jakosc SWAP na 2,7T AGB : Gada Plany: -Progi S4 SĄ -halogeny w koncu kupic -kilka zaprawek i polerka calego auta -tylnie heble 300mm SĄ -kilka poprawek w srodku : ramka na radyjko , listwy ogarnac , skonczyc panele drzwiowe pod 2x16cm + wstegi na szerokie i wysokie pasmo fostexa bo czekaja i sie kurza -zamontowac FMIC ( lezy i czeka ) JEST - soft 300/500 Tymczasowo na wakacje Potem w miare mozliwosci $ 400 + JEST (soft ) -wydech zmieniam : bedzie twin 2,25" na 4 maluch tlumikach (albo dwoch ) JEST Tak wyglada teraz : Uploaded with ImageShack.us Tak rok temu : Tak dwa lata temu : Tak 3 lata temu ( swiezo po zakupie ) No i foto zbierane :
marcin j Opublikowano 13 Maja 2008 Opublikowano 13 Maja 2008 Jak na autko do latania po wsi to..... koksik, :th: jakiś wykres mocy masz??? Aż się boje zapytać ,co za progi chcesz wsadzić???
wesz82 Opublikowano 13 Maja 2008 Opublikowano 13 Maja 2008 troszke sie nameczyles i efekcik jest ladny!tak jak mowisz sciema ale z deka a powiedz ile kapitalka cie wyniosla???pzdr
Nosb Opublikowano 13 Maja 2008 Autor Opublikowano 13 Maja 2008 W Quattro problem z hamownią... Pozatym mieszkam po 160 km do najblizszej hamowni w warszawie czy KRK z 4x4. I nigdy mi jakos nie moze wyjsc Ale zamiata zdrowo Jak turbina zacznie pompowac Progi od bmw M3 Szpoko szpoko powinny sie spodobac Kapitalka hmmm... jakies 2500 zl ? Nie oszczedzalem ale i wiekszosc sam robiłem Cuber dzieki :th:
marcin j Opublikowano 13 Maja 2008 Opublikowano 13 Maja 2008 Progi od bmw M3 Szpoko szpoko powinny sie spodobac Dalej się obawiam , czemu nie celujesz od s4? Ładnie by się komponowały z całością , bez zbędnej rzeźby.
Nosb Opublikowano 13 Maja 2008 Autor Opublikowano 13 Maja 2008 Bo te juz mam Tez będą sie ładnie kompnowaly Będą oryginalniejsze Tylko musi mnie złapac wena zeby je dopasowac Ps : nie są z laminatu
poziek Opublikowano 14 Maja 2008 Opublikowano 14 Maja 2008 Ja powiem więcej. Ta lalunia jest w TOP 5 klubowych autek B5 :th:
miron78 Opublikowano 14 Maja 2008 Opublikowano 14 Maja 2008 nono naprawdę jedna z ładniejszych ( troszke mi moją byłą przypomina ) ale wykresik bym chetnie zobaczył - pomyśl jeszcze nad grilem S4 - pozatym kozak :th:
Nowak_zg Opublikowano 14 Maja 2008 Opublikowano 14 Maja 2008 ile masz gleby ok. na tych fotkach ? jaki jest koszt gwintu h&R ? jak mozesz odp na priv bo za***iście lezy na ziemi :th: ps. chcesz sprzedac progi od s4 ?
moskal Opublikowano 14 Maja 2008 Opublikowano 14 Maja 2008 Nosb :th: śliczności , naprawde. moim zdaniem jedyny minus to drzewno , ale poza tym to :th: jaka gleba ????
jocker01 Opublikowano 14 Maja 2008 Opublikowano 14 Maja 2008 Czesc, no gratuluje, auto jak ta lala szacuneczek. Kolor zajefajny. Najbardziej podobaja mi sie foteliki, szkoda ze biale (kremowe) Pozdrawiam Jocker01
Przemo 78 Opublikowano 14 Maja 2008 Opublikowano 14 Maja 2008 Na wypasie ladnie lezy na glebie, musisz miec ladne drogi we wsi
Iverson Opublikowano 14 Maja 2008 Opublikowano 14 Maja 2008 wyślij foty do Sokolnha bo On coś z kalendarzem będzie rzeźbił-pięknie to dziadostwo wygląda...
lkowol Opublikowano 14 Maja 2008 Opublikowano 14 Maja 2008 Wypasiona ta Twoja B5 - taką bryczka to mozesz spokojnie zapuscic sie nawet do miasta Super kolorek, fajnie obniżony, a i felgi daja rady;) w srodku wypasik, a ta biała skóra tez robi niezły efekt :th: no i przede wszystkim - w sam raz na wiejskie bezdroża Tylko pogratulować
mroova81 Opublikowano 14 Maja 2008 Opublikowano 14 Maja 2008 Piszesz, że będziesz zmieniać lampy na poliftowe? Jakby co to może te obecne wraz z kierunkami ja bym od Ciebie łyknął. Daj znać na priv. (nie spieszy mi się). A lalunia ogólnie bardzo ładna, dobre koło i zawias robią swoje, ciekaw jestem tylko jak na wiejskich drogach z komfortem, bo u mnie w mieście na seryjnym coraz trudniej...
Nosb Opublikowano 14 Maja 2008 Autor Opublikowano 14 Maja 2008 Ale mi laleczke schwaliliscie Poziek cholercia ty to chyba wiesz co mówisz Dzieki miron78 z tym wykresikiem to pewnie kiedys dam rade Ja sie nia nie scigam jako tako ze 1/4 czy cos : ona ma słuzyc do przycierania niektórym cwaniakom nosa na swiatłach i frajdy z jazdy A pozatym kazdy wie ze są mocniejsze auta Co do grilla S4 - jesli juz to RS4 (S4 jest dosc "kanciasty" i wdg mnie postarza autko - dlatego zalozyłem poliftowy zeby odmłodniała ) Nowak_zg odpisze Ci wszystko na PW wieczorkiem albo rano ok ? Te całe wrazenia itp msc79 no to drewno wzbudza we mnie tez mieszane uczucia : niby pasuje do jasnej skóry i nadaje elegancji ale z drugiej strony jest zrobione autko wizualnie dosc agresywnie Mienia sie ktos na te alu ? Ewentualnie mysle jeszcze pomalowac drewienko na czarny mat albo wysoko polerowany czarny Ktos moze dysponuje fotami z takim wnetrzem ? jocker01 tutaj to akurat kwesia gustu A za kremową przemawia : jej oryginalnosc i kontrastowanie z ciemnym lakierem Jasna skóra to dosc ciezki temat : czarnych jest duuuzo i jasna wdg mnie lepiej pasuje do ciemnego autka Przemo 78 myslałem ze takie mam dopóki nie załozyłem tego zawiasu Ogólnie nikt przy zdrowych zmysłach nie jezdziłby tym na codzien przy naszym stanie dróg dobrze ze ja to autko traktuje lepiej niz swoja dzewczyne i mało je docieram Iverson byłoby miło jakby mi sie lala załapała Planuje sobie zrobic kilka fotek z jakąś niewiastą Jest gdzies moze na forum wątek podobny do Piekna i Vectra na VKP ? Wiece zdjecia naszych "laleczek" w parach lkowol no na miasto sie czasami wypuszcze w nocy zeby wstydu nie było mroova81 komfort ? Co to takiego ? no cóz : albo wygląd albo wygoda Wybrałem pierwsze co do lamp odpisze ci na PW . Dzieki wogóle panowie za ciepłe słowka zmobilizowalo mnie to do dalszej zabawy z laleczką Tak z rzeczy których nie widac na foto : mam zegarki zrobione na biało (jocker01 ty wiesz ) , spzet audio wdg mnie niezly (wiadomo ze to nie audiofilskie ale ... ) . Audiczka ma prawie pełne wyposazenie : klimatronik , elektryka 4 furtek , centralny , skóra , fis , spryski itd itp... Pamietajmy ze to lala z 95 roku
wustyle Opublikowano 14 Maja 2008 Opublikowano 14 Maja 2008 pierwszy sedan w B5, ktory podoba mi sie baaaaardzo :th:
Flyer Opublikowano 14 Maja 2008 Opublikowano 14 Maja 2008 Bardzo ladne B5, jedno z ladniejszych na tym forum. Ja bym poszedl w eliminacje chromow i wrzucil ladnego czarnego grilla od RSa (bez chromowanej obwodki, ale z chromowanym logo Audi) + zespolone czarne lampy... byle nie ringi
Krycha Opublikowano 14 Maja 2008 Opublikowano 14 Maja 2008 EE no do latania po wsi to ona się nadaje Cycu poka bagażnik! Zrobiłeś go wkońcu tak jak należy Nowe fele ładne choć te starsze brzydkie nie były :th:
Rekomendowane odpowiedzi