Wihajster Opublikowano 20 Marca 2018 Opublikowano 20 Marca 2018 6 minut temu, Rafaello19944 napisał: Czy da się zakodować tak aby razem z DRL włączały się tylne światła? tak. W tym temacie masz opisane
simens_123 Opublikowano 24 Marca 2018 Opublikowano 24 Marca 2018 (edytowane) Jak przeprogramować żeby auto nie gasło jak otwiera się drzwi? (wersja po lifcie) Edytowane 24 Marca 2018 przez simens_123
ostry-90 Opublikowano 25 Marca 2018 Opublikowano 25 Marca 2018 Panowie, pomocy! Przeszukałem pół internetu i żadna metoda nie działa w moim przypadku... Jak wykodować sprawdzanie żarówek? Mam zamienniki kierunkowskazów, w przyszłości chcę dorzucić żarówkę wsteczną LED i serio rozkładam już ręce z tym problemem... 1
Rox29 Opublikowano 27 Marca 2018 Opublikowano 27 Marca 2018 W dniu 20.03.2018 o 18:45, Rafaello19944 napisał: Czy da się zakodować tak aby razem z DRL włączały się tylne światła? MCE 09 - Kodowanie - Long Coding Helper - Bajt 2 - Bit 7
Kodzak33 Opublikowano 31 Marca 2018 Opublikowano 31 Marca 2018 Potrzebuje info jak zakodować wzmaka od banga w mmi 2g high. Ktoś pomoże?
wrclaguna Opublikowano 31 Marca 2018 Autor Opublikowano 31 Marca 2018 6 godzin temu, Kodzak33 napisał: Potrzebuje info jak zakodować wzmaka od banga w mmi 2g high. Ktoś pomoże? Tzn napisz co dokładniej chcesz zrobic sama wymiana ? czy przejście z SOUND System na Banga ?
Kodzak33 Opublikowano 31 Marca 2018 Opublikowano 31 Marca 2018 Teraz, wrclaguna napisał: Tzn napisz co dokładniej chcesz zrobic sama wymiana ? czy przejście z SOUND System na Banga ? Mam Sound system w 2g high dołożyłem głośniki banga brakujące oraz resztę zmieniłem na banga i chciałem zamienić jej wzmaka na tego z banga. Pytanie czy kostki będą p&p i co i gdzie zakodować?
wrclaguna Opublikowano 31 Marca 2018 Autor Opublikowano 31 Marca 2018 7 godzin temu, Kodzak33 napisał: Potrzebuje info jak zakodować wzmaka od banga w mmi 2g high. Ktoś pomoże? Tzn napisz co dokładniej chcesz zrobic sama wymiana ? czy przejście z SOUND System na Banga ?
wrclaguna Opublikowano 31 Marca 2018 Autor Opublikowano 31 Marca 2018 1 minutę temu, Kodzak33 napisał: Mam Sound system w 2g high dołożyłem głośniki banga brakujące oraz resztę zmieniłem na banga i chciałem zamienić jej wzmaka na tego z banga. Pytanie czy kostki będą p&p i co i gdzie zakodować? Jak zmieniałes tak to nic nie kodujesz Musisz zmienic okablowanie wg schematówu pod BANGA
Kodzak33 Opublikowano 31 Marca 2018 Opublikowano 31 Marca 2018 1 minutę temu, wrclaguna napisał: Tzn napisz co dokładniej chcesz zrobic sama wymiana ? czy przejście z SOUND System na Banga ? Sama wymianą wzmaka z Sound system na tego od banga z 2g
Kodzak33 Opublikowano 31 Marca 2018 Opublikowano 31 Marca 2018 Ogólnie chce kupić wzmaka od banga i podłączyć za tego z Sound system. Wrc możesz podesłać schemat , to trzeba w tej dużej kostce piny zamienić?
wrclaguna Opublikowano 31 Marca 2018 Autor Opublikowano 31 Marca 2018 tu masz poszukajhttps://workshop-manuals.com/audi/ 1
iwadrian Opublikowano 31 Marca 2018 Opublikowano 31 Marca 2018 Czytałem kiedyś w tym wątku (nie mogę znaleźć teraz) o możliwości zakodowania tylnych zwykłych lamp w przedlifcie, sedan, tak aby światła stop zapalały się również w klapie. Jak jest wtedy z działaniem przeciwmgielnych? Jak moglibyście podrzucić kodowanie albo skierować do odpowiedniego posta, byłbym wdzięczny.
Kodzak33 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 W dniu 31.03.2018 o 15:58, iwadrian napisał: Czytałem kiedyś w tym wątku (nie mogę znaleźć teraz) o możliwości zakodowania tylnych zwykłych lamp w przedlifcie, sedan, tak aby światła stop zapalały się również w klapie. Jak jest wtedy z działaniem przeciwmgielnych? Jak moglibyście podrzucić kodowanie albo skierować do odpowiedniego posta, byłbym wdzięczny. Także jestem zainteresowany.
luk330 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 W dniu 31.03.2018 o 15:58, iwadrian napisał: Czytałem kiedyś w tym wątku (nie mogę znaleźć teraz) o możliwości zakodowania tylnych zwykłych lamp w przedlifcie, sedan, tak aby światła stop zapalały się również w klapie. Jak jest wtedy z działaniem przeciwmgielnych? Jak moglibyście podrzucić kodowanie albo skierować do odpowiedniego posta, byłbym wdzięczny. Na tym forum gdzieś czytałem, że po to ciągnie się dodatkowy kabel jak dokłada się ledy w miejsce fabrycznych żarówkowych. Ale nie mam pojęcia czy to prawda jakby dało się tak zakodować to też bym to sobie zakodował chętnie.
iwadrian Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 38 minut temu, luk330 napisał: Na tym forum gdzieś czytałem, że po to ciągnie się dodatkowy kabel jak dokłada się ledy w miejsce fabrycznych żarówkowych. Ale nie mam pojęcia czy to prawda jakby dało się tak zakodować to też bym to sobie zakodował chętnie. Przy zwykłych lampach wystarczy ponoć tylko zakodować aby przeciwmgielne działały jako stop ale nie jestem pewien. Dlatego zadałem pytanie.
luk330 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Ostatnio na FISie wyświetlił mi się stan poziomu oleju (chyba wcześniej maskę podnosiłem jak silnik był ciepły). Czy kombinował ktoś czy da się zmienić warunki wyświetlania się tego poziomu oleju na FIS? Na przykład uwarunkować to tylko na przykład długością postoju od ostatniego wyłączenia silnika? Ewentualnie w jakim sterowniku tego szukać?
lobot84 Opublikowano 2 Maja 2018 Opublikowano 2 Maja 2018 (edytowane) W dniu 18.06.2012 o 10:04, wrclaguna napisał: 18. Włącz automatyczną funkcję wspomagania wzniesień "lite" działa tylko na niektórych modułach abs - patrz poniższy link[03 - Hamulce ABS] [Dostęp bezpieczeństwa - 16] (Podaj kod przedstawiony przez program)[Kodowanie - 07] -> Pomocnik długiego kodowania -> Bajt 1Bit 6 ustawiony na 1, aby włączyć wspomaganie wznoszenia. Grzegorz, możesz podesłać opis/link na których modułach działa? Ciekawostka (może nie znana dla wielu): VCDS zapisuje logi ze wszystkich kodowań, więc gdyby komuś coś poszło nie tak i nie zapisał sobie pierwotnej wersji to zajrzyjcie do pliku excela "CodngLog.CSV" znajdującego się w "C:\Ross-Tech\VCDS\Debug" Oryginalne lub tez poprawne kodowanie znajdziemy także w pliku tekstowym tworzonym podczas auto skanu który zapisywany jest w "C:\Ross-Tech\VCDS\Scans" Logi ze zmian adaptacji VCDS zapisuje w pliku excela "AdpLog.CSV" który znajduje się w folderze "C:\Ross-Tech\VCDS\Debug" Edytowane 2 Maja 2018 przez lobot84
Kodzak33 Opublikowano 3 Maja 2018 Opublikowano 3 Maja 2018 7 godzin temu, lobot84 napisał: Grzegorz, możesz podesłać opis/link na których modułach działa? Ciekawostka (może nie znana dla wielu): VCDS zapisuje logi ze wszystkich kodowań, więc gdyby komuś coś poszło nie tak i nie zapisał sobie pierwotnej wersji to zajrzyjcie do pliku excela "CodngLog.CSV" znajdującego się w "C:\Ross-Tech\VCDS\Debug" Oryginalne lub tez poprawne kodowanie znajdziemy także w pliku tekstowym tworzonym podczas auto skanu który zapisywany jest w "C:\Ross-Tech\VCDS\Scans" Logi ze zmian adaptacji VCDS zapisuje w pliku excela "AdpLog.CSV" który znajduje się w folderze "C:\Ross-Tech\VCDS\Debug" Jak działa ta funkcja wspomagania wzniesień lite ? Na czym polega?
inhosik Opublikowano 7 Maja 2018 Opublikowano 7 Maja 2018 W dniu 3.05.2018 o 06:52, Kodzak33 napisał: Jak działa ta funkcja wspomagania wzniesień lite ? Na czym polega? To jest system AHA
Rekomendowane odpowiedzi