wrclaguna Opublikowano 1 Listopada 2018 Autor Opublikowano 1 Listopada 2018 W dniu 31.10.2018 o 14:07, Mettenoos napisał: niestety nie @wrclaguna w long coding nie przyjmuje mi kodowania Seatbelt Warning inactive , po każdej próbie kodowania i SAVE i tak wraca stare kodowanie, czy to norma w poliftach? chinczyk tak czasem ma......
Gość Opublikowano 1 Listopada 2018 Opublikowano 1 Listopada 2018 @wrclaguna nie ma co spychać na chińczyka bo oryginał też nie chce
Dev Opublikowano 1 Listopada 2018 Opublikowano 1 Listopada 2018 Panowie, idzie przeróbka przodu z przedlifta na polift przedlift nie miał skretych lamp a lampy które sa z polifta sa juz skrętne co jest potrzebne i jak to wsio zaadaptowac ?
lycha340 Opublikowano 1 Listopada 2018 Opublikowano 1 Listopada 2018 2 godziny temu, Pelo31 napisał: Działają w zwykłych tez To może nie wszystkie sterowniki to obsługują.
Pelo31 Opublikowano 1 Listopada 2018 Opublikowano 1 Listopada 2018 19 minut temu, lycha340 napisał: To może nie wszystkie sterowniki to obsługują.
lycha340 Opublikowano 1 Listopada 2018 Opublikowano 1 Listopada 2018 20 minut temu, Pelo31 napisał: Dokładnie tak wszystko zrobiłem, kodowanie przyjęte a światła nie migają.
wrclaguna Opublikowano 2 Listopada 2018 Autor Opublikowano 2 Listopada 2018 15 godzin temu, Mettenoos napisał: @wrclaguna nie ma co spychać na chińczyka bo oryginał też nie chce To cos zle robisz
Gość Opublikowano 2 Listopada 2018 Opublikowano 2 Listopada 2018 2 godziny temu, wrclaguna napisał: To cos zle robisz Tu nie można czegoś źle robić
Lukasz_N Opublikowano 4 Listopada 2018 Opublikowano 4 Listopada 2018 Musisz naprawdę mocno zaheblowac. U siebie też myślałem że nie działa dopóki nie wcisnalem tak ,że aż auto dęba stanęło.
luk330 Opublikowano 6 Listopada 2018 Opublikowano 6 Listopada 2018 W dniu 1.11.2018 o 22:09, lycha340 napisał: Dokładnie tak wszystko zrobiłem, kodowanie przyjęte a światła nie migają. Prędkość musi być powyżej 60 albo 65km/h tak jak do migania awaryjnych w czasie gwałtownego hamowania. Musisz bardzo mocno depnąć nagle na pedał hamulca, żeby od razu ABS zaczął Cię kopać w stopę
lycha340 Opublikowano 6 Listopada 2018 Opublikowano 6 Listopada 2018 2 godziny temu, luk330 napisał: Prędkość musi być powyżej 60 albo 65km/h tak jak do migania awaryjnych w czasie gwałtownego hamowania. Musisz bardzo mocno depnąć nagle na pedał hamulca, żeby od razu ABS zaczął Cię kopać w stopę Sprawdziłem przed chwilą z 80 do 0 ,hamowanie na max i nic . Wszystko zakodowane jak należy. Może jednak nie wszystkie sterowniki to obsługują a na dodatek uwaliłem kabel przez nieuwagę nie wyłączyłem internetu .
ira2 Opublikowano 7 Listopada 2018 Opublikowano 7 Listopada 2018 witam nie mogę znaleść a na pewno było na forum jak zmienić komunikaty na wyświetlaczu FIS na polski auto polift, na pewno było to we wskaźnikach i adaptacjach....
luk330 Opublikowano 7 Listopada 2018 Opublikowano 7 Listopada 2018 16 godzin temu, lycha340 napisał: Sprawdziłem przed chwilą z 80 do 0 ,hamowanie na max i nic . Wszystko zakodowane jak należy. Może jednak nie wszystkie sterowniki to obsługują a na dodatek uwaliłem kabel przez nieuwagę nie wyłączyłem internetu . Zakoduje u siebie i zobaczę czy działa (awaryjne przy awaryjnym hamowaniu włączyłem i działają).
Krzy0 Opublikowano 7 Listopada 2018 Opublikowano 7 Listopada 2018 14 godzin temu, ira2 napisał: witam nie mogę znaleść a na pewno było na forum jak zmienić komunikaty na wyświetlaczu FIS na polski auto polift, na pewno było to we wskaźnikach i adaptacjach.... Na Polski w zegarach samemu to zrobisz jak masz mmi 3g+
bodas Opublikowano 16 Listopada 2018 Opublikowano 16 Listopada 2018 Potraficie wyłączyć w kodowaniu/adaptacjach diagnozę spalonych żarówek? Znalazłem sposób do wyłączenia diagnozy świateł cofania, ale nic poza tym. Pomoże ktoś?
pilKOZAK Opublikowano 17 Listopada 2018 Opublikowano 17 Listopada 2018 23 godziny temu, bodas napisał: Potraficie wyłączyć w kodowaniu/adaptacjach diagnozę spalonych żarówek? Znalazłem sposób do wyłączenia diagnozy świateł cofania, ale nic poza tym. Pomoże ktoś? Jeżeli chcemy aby po włożeniu jakiejś inne żarówki niż dedykowanej np. LED komputer nie rozłączał nam jej i nie wyświetlał błędu to po prostu dezaktywujemy diagnozę lamp adres 09-Centr. Zesp. Elektr., 07-kodowanie - domyślnie jest ustawiony sterownik bordnetz następnie klikamy w kodowanie długie Bajt 2 i zaznaczamy "ptaszka" w bit 2 czyli Diagnoza lamp typu "zimnego" wychodzimy po przez ESC i zatwierdzamy kodowanie
Gość Opublikowano 17 Listopada 2018 Opublikowano 17 Listopada 2018 ale to wyłącza tylko zimną diagnozę czyli sprawdzanie po włączeniu zapłonu bez włączania żarówki a nie diagnozę w ogóle, diagnoza "na ciepło" będzie nadal aktywna. Wyłączenie zimnej powoduje jedynie, to że po włączeniu zapłonu żarówka/led nie będzie powodować efektu stroboskopu.
bodas Opublikowano 18 Listopada 2018 Opublikowano 18 Listopada 2018 W dniu 17.11.2018 o 14:35, wrclaguna napisał: A ktore zarowki ? przednie halogeny, lampki rejestracji, kierunki, znalazłem sposób tylko na światła lampy cofania.
Kodzak33 Opublikowano 23 Listopada 2018 Opublikowano 23 Listopada 2018 W dniu 17.11.2018 o 18:40, pilKOZAK napisał: Jeżeli chcemy aby po włożeniu jakiejś inne żarówki niż dedykowanej np. LED komputer nie rozłączał nam jej i nie wyświetlał błędu to po prostu dezaktywujemy diagnozę lamp adres 09-Centr. Zesp. Elektr., 07-kodowanie - domyślnie jest ustawiony sterownik bordnetz następnie klikamy w kodowanie długie Bajt 2 i zaznaczamy "ptaszka" w bit 2 czyli Diagnoza lamp typu "zimnego" wychodzimy po przez ESC i zatwierdzamy kodowanie Chciałem to zrobić i u mnie nic nie ma w bajcie 2, chyba że w binary zmienić?
Rekomendowane odpowiedzi