Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ceny paliwa marzec 2026

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W Italii za 1L Pb=1,77€ wczoraj zaplacilem. :huh:

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Wyświetleń 314,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

W 2007 cena za baryłkę ropy na światowym rynku była rekordowa na poziomie 145 dolarów , a na stacjach cena za litr wynosiła 3,60zł. Dziś cena baryłki schodzi poniżej 80 dolarów a na stacjach z łaską 4,99zł za litr. Dymają nas na każdym kroku. Jeśli ropa na rynkach światowych drożeje to już na drugi dzień na stacjach jest podwyżka, a jeśli tanieje to mają jeszcze starych droższych zapasów paliwa na 3 miesiące.

Opublikowano

To tak jak z kredytami... jak stopa procentowa zwrasta.. to za kilka dni przychodzi list ze zmianą oprocentowania...

A jeżeli maleje to jest cisza... Kiedyś pytałem pana dlaczego nic nie przychodzi to opowiedział że mają ileś tam.. (3 m-c ?) na odnoszenie się do zmian :huh:

Czyli jak stopy spadają, to wykorzystują do maxa stare oprocentowanie przed zmianami..

A to że na paliwach dymają nas każdym podatkiem i akcyzą to już swoją drogą... :kwasny:

Z drugiej strony rządzący mogliby troszkę zejść z cłami aby ropa była po 4zł

Edytowane przez cabanmat

Opublikowano

nie da sie.... vat, cło, akzyca zdaje sie przez unie narzucone. kurs $ i cena za baryłke ma znaczenie... co nie zmienia faktu, ze ponizej 5zł tankowalem ostatni raz ponad 3 lata temu... szkoda ze w wawie ceny 20gr wyzsze niz pozostala czesc kraju :(

Opublikowano

Swego czasu kupowałem paliwo na Litwie w dużych ilościach, codziennie średnio po ok 70-75 centów euro

Akcyza na beczke 30.000 l jakieś 35.000 zł, do tego VAT i z okolic 90.000 zł za beczke na Litwie auto wyjeżdżając za bramę urzędu celnego jadąc do klienta było warte w okolicach 160.000 z wcale nie duża marzą

Dodatkowo od października sie usralo jak wprowadzili odpowiedzialność od vatu, ze jak Ty nie zapłacisz a ja Tobie sprzedaje, to ja zapłacę za Ciebie- no bzdura, ale jak to mówią taki mamy klimat.

Poza tym wiecie, ze paliwo to największe machloje, bo to ogromna kasa

Każda beczka to żyła złota zaczynając od kierowcy a kończąc na firmie kupującej

Wracając do tematu u mnie na shelu 1,28 euro

Opublikowano

Cieszcie się w NL 95 - 1.58€(wcześniej 1.68)

diesel 1,28€ (wcześniej 1,37)

Niestety NL ma najdroższe paliwa w europie :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Tylko że w NL zarobki 2k euro, a w Polsce 2k zł, więc jak płacą za pełny bak to za dużo gotówki im z portfela nie uleci.

Chłopie za 2k nie było by Cię stać na kupowanie paliwa do audika :wink:

Poza tym trzeba płacić podatek drogowy i tak przykładowo za audi 230€ kwartalnie :facepalm:

Jak żyć w tej strasznej Holandii, jak żyć :grin::wink:

Opublikowano

Sandomierz Lotos Ropka 4.99 :)

Opublikowano

Niestety NL ma najdroższe paliwa w europie :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Tylko że w NL zarobki 2k euro, a w Polsce 2k zł, więc jak płacą za pełny bak to za dużo gotówki im z portfela nie uleci.

Chłopie za 2k nie było by Cię stać na kupowanie paliwa do audika :wink:

Poza tym trzeba płacić podatek drogowy i tak przykładowo za audi 230€ kwartalnie :facepalm:

Jak żyć w tej strasznej Holandii, jak żyć :grin::wink:

Normalnie :wink: więcej zarabiać, albo wynająć chatę na turkowie i jeść mrożonki z Lidla :grin:

A tak na poważnie żeby utrzymać benzyniaka takiego jak 2 litrowe audi, żyć jak człowiek i jeszcze kilka grosików odłożyć to naprawdę 2k to nie jest za dużo

Opublikowano

Ale w NL 2k E to normalna wypłata i jesteś w stanie "...utrzymać benzyniaka takiego jak 2 litrowe audi, żyć jak człowiek i jeszcze kilka grosików odłożyć..."
a w PL to 2k zł to normalna wypłata i jesteś w stanie pomarzyć o takim 2 litrowym benzyniaku, o życiu jak człowiek i o odłożeniu kilku grosików.

Teraz na temat, u mnie we wsi zmowa cenowa i jak zwykle najdroższe w Polsce 5,11zł ON
Całe szczęście ja z ich usług nie korzystam :)

Opublikowano

Tyle że właśnie... Niemiec ma 10€na godzine a paliwo ma po 1,5€.

A u nas minimalna 5,50zł na godzine i po tyle mamy paliwo..

Opublikowano

Dobry byłby kompromis zarabiać w Niemczech lub Holandii a tracić i żyć w Polsce

Opublikowano

Ja tak mam. :decayed:

PS. A w jakim regionie siedzisz ???

Edytowane przez Fido

Opublikowano

10€ na godzinę? no chyba mówisz o zasiłku dla bezrobotnych :)

Opublikowano

No chyba nie;)

Irlandia ma drożej :) ON 1,43€ przed a teraz 1,37€

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Edytowane przez Andrzej07

Opublikowano

3 dni pracy takiego "bezrobotnego" i masz opłacone 3 miesiące (90 dni) podatku drogowego - sugerowałeś, że jest dużym wydatkiem - żartowniś z Ciebie :naughty:

Opublikowano

3 dni pracy takiego "bezrobotnego" i masz opłacone 3 miesiące (90 dni) podatku drogowego - sugerowałeś, że jest dużym wydatkiem - żartowniś z Ciebie :naughty:

W przypadku benzyniaka nie jest tragicznie ale gdy masz diesla wtedy stawka x2 oczywiście nie zapominaj jeszcze o ubezpieczeniu które też jest 250€ kwartalnie. pozbieraj to wszystko do kupy to zobaczysz czy żartuję :)

Opublikowano

U mnie w mieście ON w okolicy 5zł w zależności od stacji PB 95 lekko powyżej 5zł natomiast 60km dalej w okolicach Kaliningradu kupowałem ropę po 2.55zł benzyna była 5groszy droższa, a LPG ok 1.6zł

Opublikowano

Jadac ostatnio po jakies auto gdzies na stacji przewinelo mi sie ON po 4.99,dawno nie widzialem czworki z przodu przy cenie paliwa.

Moj kraj taki piekny :D

Opublikowano

czwartek 23.10 - Poznań - BP - ON 4,88

czwartek 30.10 - Sanok - BP - ON 5,15, Orlen - 5,10

piatek 31.10 - Poznań - BP - ON 4,89

akurat była trasa Poznań - Sanok - Poznań więc stąd ceny

Opublikowano

to tylko w sączu tak drogo?najtaniej tankowałem on po 5.05 zł. :kwasny: