czaki22 Opublikowano 7 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 niestety to nie wtyczka prubowałem na rozne sposoby[br]Dopisany: 07 Luty 2010, 21:46_________________________________________________mała przygoda z SE http://usenet.elektroda.pl/index413282.html jutro sprawdze na innych telefonach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT_24 Opublikowano 7 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 co do rozpiski to nie ma nic na ten temat, moduł F, soft w telefonie najnowszy probowałem z innymi telefonami efekt ten sam, w glosnikach cisza, nieslychac wogole jak numer jest wybierany czy polaczenie jest wykonywane czy po nawiazaniu polaczenia, w glosnikach dalej cisza, kodowania rozne przerozne mozliwosci z sds bez sds nawet takie ktore nie powinny byc zastosowane w mojej konfiguracji ja jestem bdb slyszalny przez mikrofon z zestawu, telefon łaczy sie z BT bez problemu, BT z RNS tez , RNS pokazuje przychodzace wychodzace i wybierane a takze liste z sim i z telefonu wiec dziala ok. , moze jakis wiecej sugesti ?? zebym mogl posprawdzac wszelkie mozliwosci To był mój problem: http://www.a4-klub.pl/smf/odp_b6_avf_telefon_a_rnse_brak_glosu_w_glosnikach-t72508.0.html;msg802353#msg802353 A rozwiązanieem była wizyta u "kobra7" http://www.hobotserwis.pl/news.php i wymiana przelotek łączących RNS-E Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekg Opublikowano 8 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 Połączenie odbierasz wtedy na telefonie. Na wyświetlaczu FIS pojawia się nr który do Ciebie dzwoni i czas połączenia. Moduł D spokojnie wystarczy. Dzięki. A czy bez rns jest możliwość żeby FIS wyświetlił nie tyle numer co zidentyfikował dzwoniącego z listy kontaktów telefonu? Chodzi mi o to, czy mając bt podpięte pod concerta potrzebny byłby moduł o pełnej funkcjonalności czy wogóle nie ma na to szans? Druga sprawa to czy np. Nokia 6300 dobrze daje się sparować z ori modułem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaki22 Opublikowano 9 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 oczywiście ze wyświetli, umnie po problemie, źle wpiete piny :gwizdanie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekg Opublikowano 9 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 oczywiście ze wyświetli, umnie po problemie, źle wpiete piny :gwizdanie: Ok wyświetli kontakt ale tylko z lepsiejszym modułem, tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaki22 Opublikowano 9 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 nawet D wyświetli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekg Opublikowano 9 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 Zaraz będziecie mieli mnie dość z tymi dziecinnymi pytaniami. No ale jakoś nigdzie nie znalazłem co dokładnie kryje się pod pojęciem podstawowych funkcji modułu bt . Zamontowanie tego to jedno a teraz przynajmniej mnie podoba się ori uchwyt na telefon zamontowany do konsoli środkowej ( przy schowku pasażera) Z tego co wiem to to tego uchwytu montujemy adaptery pod konkretny telefon... np w moim przypadku http://cgi.ebay.pl/Audi-Handy-Adapter-Nokia-6300-Handyschale-Ladeschale-FQ_W0QQitemZ390153927651QQcmdZViewItemQQptZFreisprechanlagen?hash=item5ad6fc7be3 Powiedzcie mi , bo kiedyś już pytałem odnośnie ori telefonu ale nikt nie był w stanie mi odpowiedzieć do czego jest podłączony ten adaptor, przypusczam że jakiś moduł telefonu? jakoś to jest spięte z radiem? Interesują mnie szczegóły tak aby móc oszacować koszty niezbędnych elementów do rezanka. Rozumiem, że działać to będzie tak samo jak wersja z bt tyle że po kablu ale dodatkowo dba o zasilanie telefonu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siemian Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 dodam od siebie: z moich doświadczeń wynika że nokia E52 jest W PEŁNI KOMPATYBILNA zarówno z modułem H i Q. Czyli działa wszystko tak jak Madbara w drugim przypadku. Co do wyciszania wentylatora to następuje on u mnie tylko wtedy kiedy dmuchawa jest nastawiona tylko na "kratki środkowe" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaki22 Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 d wyswietla przy se c902 na fisie i rnsie na tym konczy sie funkcjonalnosc modulu D ja mam F tyeraz i mam odebrane , nieodbrane , wybierane, i pelan ksiazke z sim i z telefonu, wsyztsko działa jak nalezy, nie mam kierownicy multi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barrowiec1 Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 wreszcie po miesiącu prób i błędów udało się zamontować cały komplet tzn BT, RNS-E i MFSW. Nie obyło się oczywiście bez problemów... Powiedzcie prosze czy 2 kabelki do lutowania które wychodzą z BT wkładamy pod piny 1 i 6 czy pod 7 i 12. Są to kabelki od tel +/- i chyba powinny iść pod 7 i 12(wtedy słyszę normalnie telefon w głośnikach) ale mikrofon nie dziala !!! a jest podłączony w BT 11 i 12 więc jest ok, ale ni słychu... druga sprawa to czy za każdym razem ładuje się wam książka do RNS-a, u mnie ostatnie nr dość szybko wskakują a później czasami książka wogóle się nie załaduje albo trwa to wiekami... Dodam że mam moduł N, tel. Omnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaro Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Po przeczytaniu wiekszosci tego co jest napisane w watku, mam nastepujace pytania i problemy. Mam zaistalowany modul "D". Telefon normalnie sie laczy, dziala sds tzn wybieranie glosowe. Problem w tym ze wiem ze ten modul powinien odczytac ksiazke adresowa z mojego iPhona a tego nie robi. Na Fis otrzymuje komunikat - NO ENTRIES. Wiem ze ta sprawa byla przerabiana kilka razy ale ktos moze ma sposob na iPhone. W Pt bede mial jeszcze Nokie N73 wiec zobacze czy cos sie zmieni. Druga sprawa - probowalem dzisiaj uzywajac komend glosowych zapamietac wpis do modulu. Tzn. "Store entry" podajemy dwukrotnie nazwe nastepnie podajemy numer i jak wszystko jest ok mowimy "store" Wszystko poki co OK. Problem w tym ze jak wywoluje te nazwe to nic sie nie dzieje - modul powtarza te nazwe i tyle. Wiekszy problem zaczal sie gdy zapamietalem kolejne dwa wpisy. Teraz wymawiajac jeden z nich (są ich w sumie teraz 3) modul powtarza wszystkie zapamietane nazwy poczynajac od pierwszej. Mam zapisane: Oskar, Łukasz, Ania. Mówie np. "Ania" a modul powtarza "Oskar, Łukasz, Ania" i nic sie nie dzieje. Probowalem to wykasowac uzywajac opcji "Delate entry" ale otrzymuje odpowiedz "No Function" - choc w "Help" wyswietla sie ta opcja. Mozna jakos to wypieprzyc z jego pamieci. Jakis sprytny reset ? Albo jak to zapamietac zeby bylo OK. Trzecia ostatnia rzecz - Jak zrobic aby wybieram komende glosowa zmniejszala sie moc dmuchawy nawiewu. U mnie nawet jak jest ustawiona na max nic sie nie dzieje. Rozumiem ze taka opcja jest tylko w modelu "Q" ? Czekam na sugestie. Z góry dzieki DO Madbar Nie do konca jest prawda ze w modelu D nie pokazuje sie ikonka zasiegu oraz ikonka BT - u mnie są obie. Jak widac co modul to inne zachowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madbar Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Po przeczytaniu wiekszosci tego co jest napisane w watku, mam nastepujace pytania i problemy. Mam zaistalowany modul "D". Telefon normalnie sie laczy, dziala sds tzn wybieranie glosowe. Problem w tym ze wiem ze ten modul powinien odczytac ksiazke adresowa z mojego iPhona a tego nie robi. Na Fis otrzymuje komunikat - NO ENTRIES. Wiem ze ta sprawa byla przerabiana kilka razy ale ktos moze ma sposob na iPhone. W Pt bede mial jeszcze Nokie N73 wiec zobacze czy cos sie zmieni. Sprawdzalem 3 rozne marki telefonow: Nokie 50 i 51 i jakas 8.... ; Motorole i SE i w zadnym "D" nie wczytywal ksiazki z telefonu. Tylko z karty SIM. W koncu "D" ma tylko "basic functionality", wiec nie dziwilem sie i wymienilem go jak tylko sie dalo na wyzszy. Co do iPhona to nie mam pojecia, ale iPhone to w ogole dziwolag( bardzo uzyteczny i sam bym chcial go miec, ale tak jak z Macintoshem, wszystko na opak) Druga sprawa - probowalem dzisiaj uzywajac komend glosowych zapamietac wpis do modulu. Tzn. "Store entry" podajemy dwukrotnie nazwe nastepnie podajemy numer i jak wszystko jest ok mowimy "store" Wszystko poki co OK. Problem w tym ze jak wywoluje te nazwe to nic sie nie dzieje - modul powtarza te nazwe i tyle. Wiekszy problem zaczal sie gdy zapamietalem kolejne dwa wpisy. Teraz wymawiajac jeden z nich (są ich w sumie teraz 3) modul powtarza wszystkie zapamietane nazwy poczynajac od pierwszej. Mam zapisane: Oskar, Łukasz, Ania. Mówie np. "Ania" a modul powtarza "Oskar, Łukasz, Ania" i nic sie nie dzieje. Probowalem to wykasowac uzywajac opcji "Delate entry" ale otrzymuje odpowiedz "No Function" - choc w "Help" wyswietla sie ta opcja. Mozna jakos to wypieprzyc z jego pamieci. Jakis sprytny reset ? Albo jak to zapamietac zeby bylo OK. Sekwencja wybierania glosowego jest nastepujaca: 1. Wciskasz PTT na kierownicy 2. Czekasz na sygnal 3. Wypowiadasz komende " Select name" 4. Czekasz na odzew BT i potem podajesz nazwe glosowa. 5. BT powtarza wybrana nazwe 6. Zaraz potem wypowiadasz jeszcze jedna komende: "Dial" albo "Dial number"( przy wiekszych szumach na zewnatrz moj BT czasem odczytuje pierwsza jako "Cancel" ) 7. BT mowi "The number is being dialed" i dzwoni. Wykasowac wszystkie wpisy mozesz komendą : "Delete Phonebook". A w ogóle to w moim BT nie ma komend z uzyciem slowa "entry". Jest "Select name", "Store name", "Delete name" ale nie ma niz z entry. A tak w ogole, to komendy glosowe w moim "D" tez nie dzialaly najlepiej. W "H" jest ok. Trzecia ostatnia rzecz - Jak zrobic aby wybieram komende glosowa zmniejszala sie moc dmuchawy nawiewu. U mnie nawet jak jest ustawiona na max nic sie nie dzieje. Rozumiem ze taka opcja jest tylko w modelu "Q" ? Dmuchawa ogranicza swoja predkosc tylko jak jest ustawiony nawiew na te podswietlane kratki w desce. A przy nawiewie na szybe i nogi to nie. I ta funkcja istnieje juz w "H". Nie musi byc "Q", ale nie wiem czy jest w "D". I pisal juz o tym Bart-S w tym watku, Ja potwierdzilem i jeszcze Siemian, tez to napisal. A co do ikonek, to tylko sie cieszyc :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malik Opublikowano 18 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Sprawdzalem 3 rozne marki telefonow: Nokie 50 i 51 i jakas 8.... ; Motorole i SE i w zadnym "D" nie wczytywal ksiazki z telefonu. Tylko z karty SIM. W koncu "D" ma tylko "basic functionality", wiec nie dziwilem sie i wymienilem go jak tylko sie dalo na wyzszy. Co do iPhona to nie mam pojecia, ale iPhone to w ogole dziwolag( bardzo uzyteczny i sam bym chcial go miec, ale tak jak z Macintoshem, wszystko na opak) U mnie z modułem Q iPhone działał bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barrowiec1 Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Sprawdzalem 3 rozne marki telefonow: Nokie 50 i 51 i jakas 8.... ; Motorole i SE i w zadnym "D" nie wczytywal ksiazki z telefonu. Tylko z karty SIM. W koncu "D" ma tylko "basic functionality", wiec nie dziwilem sie i wymienilem go jak tylko sie dalo na wyzszy. Co do iPhona to nie mam pojecia, ale iPhone to w ogole dziwolag( bardzo uzyteczny i sam bym chcial go miec, ale tak jak z Macintoshem, wszystko na opak) U mnie z modułem Q iPhone działał bez problemu. Wszystko ładnie i cudownie ale ja mam modul N ! i pupa teraz już nic nie wczytuje... po chwili ladowania jest NO ENTRIES na FISie jedyne co jest to ostatnio dzwonione nr... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaki22 Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 zwaguj go moze jest skonfigurowany, ja mam F i ładnie działa [br]Dopisany: 18 Luty 2010, 12:39_________________________________________________niewiem tylko jak zalokłada sie katalog ? moze jakies sugestie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaro Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 MADBAR - Dziękuje za odpowiedz ale chyba nie do konca uwaznie przeczytales moj post !! Wiem jak sie wybiera numer i jakie komendy się mowi - problem jest w tym ze zapamietalem wybierajac glosowo 3 kontakty i problem jest taki jak opisalem w poscie. Ponowie pytanie: "...Probowalem dzisiaj uzywajac komend glosowych zapamietac wpis do modulu. Tzn. "Store entry" lub "Store name" podajemy dwukrotnie nazwe nastepnie podajemy numer i jak wszystko jest ok mowimy "store" Wszystko poki co OK. Problem w tym ze jak wywoluje te nazwe to nic sie nie dzieje - modul powtarza te nazwe i tyle. Wiekszy problem zaczal sie gdy zapamietalem kolejne dwa wpisy. Teraz wymawiajac jeden z nich (są ich w sumie teraz 3) modul powtarza wszystkie zapamietane nazwy poczynajac od pierwszej. Mam zapisane: Oskar, Łukasz, Ania. Mówie np. "Ania" a modul powtarza "Oskar, Łukasz, Ania" i nic sie nie dzieje. Probowalem to wykasowac uzywajac opcji "Delate entry" ale otrzymuje odpowiedz "No Function" - choc w "Help" wyswietla sie ta opcja. Mozna jakos to wypieprzyc z jego pamieci. Jakis sprytny reset ? Albo jak to zapamietac zeby bylo OK." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barrowiec1 Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 zwaguj go moze jest skonfigurowany, ja mam F i ładnie działa [br] bylo wszystko ladnie skonfigurowane, wczesniej wyswietlalo sie ladnie i cudownie, tylko cos ostatnio fiksuje... moze cos nie styka?? dzisiaj sie jeszcze troszke pobawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borys182 Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Panowie przeczytalem caly ten watek (prawie 2godz ) Potrzebuje odpowiedzi tylko na dwa pytania. 1Czy ktos probowal sparowac nokie n97 z bt z tym porgramem od nokii lub bezposrednio? 2. Z tego co rozumiem diagnostyka bt leci po k-line. Ja mam w aucie can ale z komunikacja z vag po k-line. Zastanawiam sie nad modulem Q lub tym nowym AA ze wzgledu na telefon jaki chce podlaczyc i tu drugie pytanie. Czy ten nowy AA ma jeszcze diagnostyke po K-line bo to troche uciazliwe przekladac do innego auta zeby zakodowac jak np nowy hybrid TV tuner itd. Prosze o szybka odp bo chce zaczac licytowac :> dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaha Opublikowano 19 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 oskaro mi też gdy wypowiem samą nazwę zapisaną głosowo, to system recytuje wszystkie zapamiętane. Ale gdy poprzedzę ją komendą select name to wszystko działa jak ma być btw, nie wiem, ale u mnie komendy z entry słabo działają, używam name i nie store a save Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubers Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 mam na oku modul H tylko powiedzcie mi prosze czy bedzie dobrze dzialal z nokia n95 8gb ? czy trzeba cos nowszego ? _________________________________________________ nikt nie pomoze ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi