trepek Opublikowano 27 Listopada 2013 Autor Opublikowano 27 Listopada 2013 Pokazuj swoje b5 Gostek ;-) ---------- Post dopisany 27-11-2013 at 23:14 ---------- Poprzedni post napisany 17-09-2013 at 21:18 ---------- Niedługo kolejne zdjęcia. Powoli ogarniam samochód. Ostatnio wymieniłem rozrząd z pompą wody, olej (valvoline maxlife 5w-40), filtry. Aktualnie regeneruję tylne zaciski, w sobotę chcę założyć wskaźnik doładowania i może w końcu grill poliftowy... No i do ASO się wybieram po parę pierdułek. Na nic nie mam czasu:kwasny:
sokal Opublikowano 28 Listopada 2013 Opublikowano 28 Listopada 2013 Działaj działaj Ale spokojnie, to nie wyścigi I tak wiele kasy, czasu i wysiłku wkładasz w to autko
trepek Opublikowano 28 Listopada 2013 Autor Opublikowano 28 Listopada 2013 Ano, dlube sobie powoli :-) Cos zawsze do przodu. Glowa pelna pomyslow, checi rowniez. Czasu jedynie brakuje. Trafilem na zadbany egzemplarz bez dzwona to szkoda byloby go zmarnowac. Coraz mniej juz B5'tek ze zdrowa buda, ktorych przodu samochodu nie trzymaja sie na trytytkach Jak tak licze... w swoim samochodzie juz chyba 10 razy przod zdejmowalem. BTW. Wczoraj wyczyscilem tylne zeliwne zaciski na sreberko i pomalowalem na czarno (tak jak przod), oslony metalowe tarcz rowniez wyczyscilem, odtluscilem i podklad zapodalem. Dzisiaj poleca w kolor. W jednym zacisku do wymiany cylinderek oraz seger. Nowe uszczelki wleca a wszystko bedzie przesmarowane jak trzeba. Tarcze oddaje do przetoczenia na tokarce i pozniej zmierze ich grubosc, czy miesci sie w granicach zalecanych przez producenta.
sokal Opublikowano 28 Listopada 2013 Opublikowano 28 Listopada 2013 Gdzie w okolicy można przetoczyć tarcze? Moim tylnym przydałby się mały szlif bo nie wyglądają za ciekawie (złapało je trochę jak auto stało gdy się bawiłem z zawiasem i maglem nie mając zbyt wiele czasu), a w sumie nowe były i szkoda mi teraz wszystko znowu wymieniać
trepek Opublikowano 28 Listopada 2013 Autor Opublikowano 28 Listopada 2013 W Olkuszu, kolo Smerfow jest czlowiek, co tanio przetacza (i tez tanio a pewnie glowice planuje). Za planowanie glowicy w innym samochodzie, z 3 lata temu powiedzial 50zl...
sokal Opublikowano 28 Listopada 2013 Opublikowano 28 Listopada 2013 Jakbyś gdzieś przy okazji jakiś namiar na niego znalazł to możesz podrzucić
trepek Opublikowano 28 Listopada 2013 Autor Opublikowano 28 Listopada 2013 Ostatnimi czasy za wiele czasu nie miałem na prace przy samochodzie. Ale nie znaczy to, że nic nie robiłem/doprowadzałem do ładu. Wziąłem się za rozrząd wraz z pompą wody. Dodatkowo starałem się uszczelnić wszystkie wycieki (sączenia) płynu chłodzącego oraz paliwa. Jednak jeszcze jeden pozostał i muszę ASO odwiedzić po oringa za 8zł... Nowe oleum do silnika (oraz wiadomo, komplet filtrów: powietrza, pyłkowy, oleju, paliwa): Kilka zdjęć z regeneracji tylnich zacisków: Co do regeneracji tylnich zacisków to... praktycznie nie miałem hamulcy z tyłu! Wszystko tak masakrycznie zapieczone. Rozebrałem całość jak leci, do gołej śrubki. Dwa zestawy gumek w tym jeden z cylinderkiem, pasta do tłoczków. Wszystko wyczyszczone i przesmarowane. Rdzy co nie miara... straciłem praktycznie całe włosy murzyna by żeliwo na zaciskach znowu srebrne było. Teraz przynajmniej zaczyna to działać. Ręczny ładnie odskakuje jak się w palcach poruszy dźwigięke zacisku, tłoczek się wysuwa i wraca. Tarcze przetoczone a ich grubość mieści się w wytycznych producenta. Zaraz mnie pewnie Devastation zdjedzie:grin: Jutro odpowietrzę wszystko po pracy. A w sobotę do ASO po parę pierdułek. Będą zdjęcia ;-) AAA! Zapomniałbym! Oto co mi dziewczyna zrobiła:naughty:
trepek Opublikowano 29 Listopada 2013 Autor Opublikowano 29 Listopada 2013 Wysrał się lewy zacisk Nawet metra nie ujechałem i fontanna jak mało.
konus Opublikowano 29 Listopada 2013 Opublikowano 29 Listopada 2013 sprawdź czy nie podwinęło ci uszczelki na tłoczku. mi tak miesiąc po złożeniu przedniego zaczeło lać. rozebrałem założyłem nowe uszczelki już dobrze i jeździ czemu nie wolałeś kupić zacisków alu za marne grosze? oszczędziłbyś sobie roboty i kłopotu
trepek Opublikowano 29 Listopada 2013 Autor Opublikowano 29 Listopada 2013 Teraz chyba alu zakupię :-) Człowiek uczy się na własnych błędach... A puściło na dźwigience ręcznego, bo oś już wytyrana była.
slimaczek89rz Opublikowano 29 Listopada 2013 Opublikowano 29 Listopada 2013 Alu zaciski podchodzą bez problemu do przedlifta czy trzeba coś modzic? Wysłane z mojego HTC Vision
trepek Opublikowano 30 Listopada 2013 Autor Opublikowano 30 Listopada 2013 Pasuja, ponoc tylko gumowym elastycznym przewodem sie roznia i tyle.
f16mysliwiec Opublikowano 1 Grudnia 2013 Opublikowano 1 Grudnia 2013 mi tak samo puscil lewy tyl i wysylam do regeneracji do dev.... , a jesli chodzi o alu to neipolecają, jeszcze gorszy shit, a roznia się klockami i przewodami
trepek Opublikowano 4 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2013 Dzisiaj moze uda mi sie zakupic sprawny tylni zacisk... Ile kosztuje Cie regeneracja Damian?
trepek Opublikowano 4 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2013 100zl za szt Ale zregenerować da sie chyba tylko wtedy, jak ośka mechanizmu od ręcznego nie jest wytarta, tak? Bo u mnie zjedzona była cała... ---------- Post dopisany at 19:53 ---------- Poprzedni post napisany at 17:31 ---------- Przy wymianie rozrządu wymieniłem również termostat: Dzisiaj byłem po zacisk tylni lewy do swojego samochodu. Udało mi się kupić coś w bdb stanie, co działa jak należy:decayed: Przy okazji za flaszkę wyrwałem: Potem odwiedziłem ASO: Czyli: klapka akumulatora, zaślepki śrub górnej osłony silnika, oring kroćca między głowicą a wtryskiwaczami oraz simering mechanizmu wodzącego skrzyni biegów. A w wolnych chwilach sobie dłubię wskaźnik doładowania: Myślę, czy nie okleić go folią carbonową łącznie z białą dupką. Albo jakiś czarny półmat.
trepek Opublikowano 4 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2013 Ori osłony pod centralny z pilota.
kujawaPGN Opublikowano 5 Grudnia 2013 Opublikowano 5 Grudnia 2013 Tak z ciekawości ;] ile kosztuje w ASO termostat i zaślepki górnej osłony silnika?? Bo czasem podobno idzie wyrwać taniej niż w sklepie...
Rekomendowane odpowiedzi