klaudik Opublikowano 15 Lipca 2012 Opublikowano 15 Lipca 2012 witam panowie mam troszke juz swoja skore brudna w mojej maszynie jest ona 2 kolorowa (valcona) jasny szary i ciemny szary i tu moje pytanko jakis dobry srodek do czyszczenia zeby zeszly wszystkie brudy z skory jaki polecacie najlepiej
oshizo Opublikowano 18 Lipca 2012 Opublikowano 18 Lipca 2012 Próbuj specyfików meguiars - są naprawdę dobre. Do czyszczenia skóry nie używałem ale do blachy, kokpitu owszem.
michwr Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 woda+ szare mydło a następnie mleczko sonaxa mydło umyje idealnie wszystko a mleczko dopieści resztę i nada miękkości skórze. zapach tez powróci. sam tak robię i efekt super. polecam sonax jest spoko i tani
przemciotorun Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 auto glym leather cleaner + szczoteczka do czyszczenia skory efekt lub tak jak ragga pisal gliptone np gt11 i gt12 czyszczenie + odrzywka/zabezpieczenie
pawelwor Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 A co myślicie o tym: Soft Clean - środek czyszczący z aplikatorem piany 125 ml COLOURLOCK - Sklep lederzentrum - środki do skór ?
Martinor Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Gliptone to bardzo dobry środek do czyszczenia... Polecam... Stosowałem...
emil82 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 woda+ szare mydło :facepalm: A co myślicie o tym: Soft Clean - środek czyszczący z aplikatorem piany 125 ml COLOURLOCK - Sklep lederzentrum - środki do skór ? ja używam środków z firmy Colourlock, super preparaty w dostępnej cenie. I niech ci nie przyjdzie do głowy czasem czyszczenie tapicerki skórzanej wodą, to tylko pogorszy. Woda powoduje późniejsze pękanie skóry. Zadzwoń na infolinie do Lederzentrum, bardzo miła obsługa, doradzą Ci co wybrać najlepiej, Pozdro!
przemciotorun Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 woda +szare mydlo bardzo dobrze usuwa brud/plamy ze skory problemem jest to ze sie slabo pieni przez co trzeba lac wiecej wody, zalezy tez jaka skore sie czysci.... ogolnie opinie sa podzielone... ale na forum Lederzentrum mozna znalesc sporo pozytywnych opini.... pozatym wiesz czemu przez wode skora peka?
gelo_leczna Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Ja również polecam Gliptone . Rewelka , i później ten zapach .... Jak nowa skórka
pawelwor Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Ciekawi mnie jedna sprawa.. Jak się pomaluje skórę farbą tonującą np. z Colourlock i zabezpieczy odpowiednim specyfikiem po malowaniu to jak wygląda późniejsza konserwacja?
emil82 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 woda +szare mydlo bardzo dobrze usuwa brud/plamy ze skory problemem jest to ze sie slabo pieni przez co trzeba lac wiecej wody, zalezy tez jaka skore sie czysci.... ogolnie opinie sa podzielone... ale na forum Lederzentrum mozna znalesc sporo pozytywnych opini.... pozatym wiesz czemu przez wode skora peka? "czyszcząc" tapicerkę wodą i szarym mydłem doprowadzisz do przemoczenia tegoż materiału i po późniejszym wysuszeniu taka tapicerka będzie po prostu wyglądała jeszcze gorzej niż wcześniej. Idąc takim tokiem myślenia możnaby wyjąć fotele i je Karcherem wyczyścić. Woda wysusza skórę, to pierwszy powód aby jej unikać, nawet jeżeli zaipregnujesz jakimś preparatem do skór to i tak musiałbyś to robić znacznie częściej niż normalnie jest to wymagane. Zwykle wystarczy 2x w roku wyczyścić i zakonserwować tapicerkę, raz przed porą letnią i raz przed porą zimową. Promienie słoneczne, wysokie i niskie temperatury mają negatywny wpływ na skórę. Pozdro!
przemciotorun Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 z tym karcheram to chyba Cie troche ponioslo.... z tego co napisales to czego bys nie zrobil ze skora to i tak sie zyebie
emil82 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Dropsone, to nie tak :-) jeżeli dbasz i regularnie konserwujesz, przynajmniej 2x w roku to tapicerka będzie ok (można robić częściej dla lepszego efektu). Te wszystkie środki do pielęgancji mają sporo składników, które pomagają chronić tapicerkę, np przed promieniami słonecznymi (utrata koloru). Jeżeli skóra jest konserwowana regularnie, odpowiednimi preparatami, to np zimą ma większą sprężystość i miękkość, co wydłuża jej kondycję. A z tym karcherem to taki sarkazm ,pozdro! ---------- Post dopisany at 16:38 ---------- Poprzedni post napisany at 16:34 ---------- Ciekawi mnie jedna sprawa.. Jak się pomaluje skórę farbą tonującą np. z Colourlock i zabezpieczy odpowiednim specyfikiem po malowaniu to jak wygląda późniejsza konserwacja? tak samo jak w przypadku normalnej tapicerki skórzanej
Kozathe1st Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Ja używałem dotychczas produktów firmy FLOWEY. Można powiedzieć że dawały radę. Będę musiał spróbować tego Gliptone.
twix_18 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Polecam ,,LUPI'' Balsam czyszczący i pielęgnujący skórę
Rekomendowane odpowiedzi