PEDROS Opublikowano 25 Maja 2008 Opublikowano 25 Maja 2008 Witam. Mam problem z turbosprężarką, czy ktoś może mi polecić jakiś dobry zakład regenerujący turbo z okolic ŁODZI lub ŁOWICZA?
spetsnaz Opublikowano 25 Maja 2008 Opublikowano 25 Maja 2008 Witam. Mam problem z turbosprężarką, czy ktoś może mi polecić jakiś dobry zakład regenerujący turbo z okolic ŁODZI lub ŁOWICZA? Jeżeli chodzi o regenerację, to nie szukaj zakładu kierując się lokalizacją. Co to za problem, że chcesz wymieniać turbo?
jarko Opublikowano 25 Maja 2008 Opublikowano 25 Maja 2008 A nie wolisz kupić turbiny już po regeneracji z jakiegoś dobrego zakładu :?:
PEDROS Opublikowano 28 Maja 2008 Autor Opublikowano 28 Maja 2008 turbo daje za małe ciśnienie z tego co sie oriętuje powinna dawać 0,89 bar a moja po czipie żadko dobija do 0,8 bar (a w programie jest ustawiona na 1,1 bara). nie wyje nie przerzuza oleju ale koła kompensacyjne mogą być już zurzyte Wolałbym zrobiC swoją bo będę wiedział co było wymieniane i powinienem na wszystko dostać gwarancje.
dark79 Opublikowano 29 Maja 2008 Opublikowano 29 Maja 2008 lepiej zrob porzadne logi dynamiczne i statyczne a nie od razu turbine do regeneracji - dzial diagnostyka sie klania
sokolnh Opublikowano 29 Maja 2008 Opublikowano 29 Maja 2008 dokładnie, zrób logi mozliwe że turbo jest dobre a trzeba tylko wyregulowac sztange turbiny, co jest dosc częsta przypadłością w 1z/ahu http://www.a4-klub.pl/smf/b5_1z_doprowadzenia_cisnienia_doladowania_do_normy-t30627.0.html
PEDROS Opublikowano 29 Maja 2008 Autor Opublikowano 29 Maja 2008 Niestety ja nawet skróciłem sztange ma maxa ale i wtedy nie było idealnie (przy wysokich obrotach było prawie dobrze za to brakowało ciśnienia od niskich obrotów) i pojawił się jeszcze problem że przy gwałtownym otwarciu gazu przechodził w tryb awaryjny więc musiałem sztange ''wypośrodkować''. Auto jest zczipowane na 120 KM ma moc brakuje mu jednak momentu ;( chce to naprawić bo szkoda mi zainwestowanej kasy. Wiem że w zakładzie robią oględziny i weryfikują co jest do wymiany a co nie wiec jeśli koła będą dobre to znaczy że to nie to. A wtedy to chyba wystawie tego paździocha na ALLEGRO
slaweq Opublikowano 29 Maja 2008 Opublikowano 29 Maja 2008 Pedros powtórze za kolegami wyżej... zrób porzadne logi bo po tym co piszesz to nie mozna wnioskowac na 100% ze to turbina.
PEDROS Opublikowano 30 Maja 2008 Autor Opublikowano 30 Maja 2008 Więc poszukam kogoś w okolicy kto zrobiłby mi logi ale dalej czekam na sugestie co do tematu. (Czy logi ostatecznie wyjaśnią kwestie?) Zauważyłem jeszcze że im bardziej dogżany silnik tym mniej daje turbo
slaweq Opublikowano 30 Maja 2008 Opublikowano 30 Maja 2008 dalej czekam na sugestie co do tematu. Firma Trans-Turbo w Mielcu regeneruje turbiny. tel. 609 478 033 Kilka osób z Forum robiło u nich turbine (ja rowniez) takze polecam. Nie jest to co prawda z Twojego regionu, ale mozesz wysłać przesyłką kurierską a oni odeślą. Gwarancja 6 miesiecy bez limitu kilometrów.
harylog Opublikowano 30 Maja 2008 Opublikowano 30 Maja 2008 co do mielieckiego zakładu, również polecam.
lukaszek13ns Opublikowano 10 Czerwca 2008 Opublikowano 10 Czerwca 2008 Dokladnie tez na temat tego zakladu slyszalem jak najbardziej pozytywne opinie.
Hal Opublikowano 11 Czerwca 2008 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Jeli nie zakład w Mielcu to "Zakłady Lotnicze" w Świdniku
PEDROS Opublikowano 16 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2008 Jak ją oddam do świdnika to może w końcu to autko zacznie latać! :>
Rekomendowane odpowiedzi