Seba_E007 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Witam wszystkich serdecznie Po sześciu latach jazdy A3 przyszła pora na jej większą siostrę w wersji B8 z wymarzonym napędem quattro A4 AVANT 2.0 TDI CAHA QUATTRO S-LINE SPORTPAKET PLUS Dane i wyposażenie: - silnik 2.0TDI CAHA (170PS) - napęd quattro - kolor: czarny metallic -s-line sportpaket plus: > trójramienna multifunkcyjna kierownica s-line > gałka dźwigni zmiany biegów s-line > sportowe półszkórzane fotele z el. regulacją s-line > listwy ze szczotkowanego aluminium > zawieszenie -30 mm s-line > felgi z oponami 245/40R18 > listwy progowe s-line - białe przeszycia skór - navi MMI 2G - czujnik zmierzchu i deszczu - kolorowy FIS - bluetooth - zmieniarka na 6 płyt - climatronic 3-strefowy - podgrzewane siedzenia - 4x elektryczne szyby - listwy szyb i relingi chrom - skórzane podłokietniki - system parkowania przód-tył - czarna podsufitka - elektryczna klapa bagażnika - coming/leaving home - itd. Szybkie mody po zakupie: - przyciemnione szyby - ori nakładki na końcówki wydechu Plany - po ostatnich autach stwierdziłem, że z tym będzie inaczej i pozostanie maksymalnie ori więc zobaczymy co z tego będzie, raczej będą to drobiazgi ciemne foto wnętrza niestety rozmyte bo nie miałem ze sobą statywu :/
MARCIN607 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 piękna sztuka :slina::slina: świetne foty
dziadek Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 fajna furka - szkoda że bez ledów, ale i tak robi robotę
peter22 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 fura super tylko te lampy:kwasny: to powinien byc twój pierwszy mod dzwon do wrclaguny i sie umawiaj na wymiane i bedzie juz wszystko jak trzeba:kox:
janiekj Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 piękności... tylko lampki do zmiany:)
ohm Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 cholera, taki wypas i bez leda? ktoś świrniety to konfigurowal w salonie! a fura przepiekna
jaguś Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 witamy piękna sztuka gratulacje zakupu
kondi30 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Gratulacje, dobre wyposażenie:thumbup1: i niestety kolor forda T Nie było nakładek na końcówki wydechu w pełnym s-line:eusathink:
jedrekx Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Kondi, ale to przecież nie jest pełen S-line, tylko wewnętrzny ładna sztuka tylko te lampy inwestuj w nie i w S-line exterieur i będzie malinka
Seba_E007 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Gratulacje, dobre wyposażenie:thumbup1: i niestety kolor forda T Nie było nakładek na końcówki wydechu w pełnym s-line:eusathink: To pytanie czy stwierdzenie? :> Z tego co wyczytałem na niemieckich stronach sportpaket plus zawierał to co wymieniłem, nakładki na końcówki wydechu sam wrzuciłem. Co do koloru jak zwykle kwestia gustu i potrzeb. Jak dla mnie jedyny słuszny, miałem czarną A3 8L i fakt kolor wymagający w utrzymaniu ale coś za coś To A3 siostry, które jej modziłem, kolorek fakt sympatyczny ale szybko mi się opatrzył: Jak wspomniałem auto ma być maksymalnie seryjne, dyskretne i eleganckie Chociaż znając życie pewnie z czasem s-line na zewnątrz zagości ale myślę, że nie zaburzy to moich założeń Pierwszym krokiem już niedługo będzie soft...
jaguś Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 sebastian fajna felga na tej a3 jaki producent i parametry ?
Seba_E007 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2012 sebastian fajna felga na tej a3 jaki producent i parametry ? 3-częściowe RH Crossline 19", przód 8,5" tył 10" jak coś są na sprzedaż, na razie nie wystawiałem bo czekam na późną zimę przed sezonem
kondi30 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Kondi, ale to przecież nie jest pełen S-line, tylko wewnętrzny Tak, tak, zasugerowałem się opisem i na szybko pomyślałem, że jest to s-line wewnętrzny + exterieur Gratulacje, dobre wyposażenie:thumbup1: i niestety kolor forda T Nie było nakładek na końcówki wydechu w pełnym s-line:eusathink: To pytanie czy stwierdzenie? :> Z tego co wyczytałem na niemieckich stronach sportpaket plus zawierał to co wymieniłem, nakładki na końcówki wydechu sam wrzuciłem. Co do koloru jak zwykle kwestia gustu i potrzeb. Jak dla mnie jedyny słuszny, miałem czarną A3 8L i fakt kolor wymagający w utrzymaniu ale coś za coś Jeżeli chodzi o kolor ro była to oczywiście subiektywna opinia
Seba_E007 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Kondi, ale to przecież nie jest pełen S-line, tylko wewnętrzny No właśnie z tego co znalazłem to w tym pakiecie jest cały środek + felga + zawias
PABLO Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Jest kocur, tylko tak jak koledzy sensownie radzą, pierwszy mod w tym aucie to koniecznie ledy na przodzie to bo znak rozpoznawczy "nowych" audi. Porozmawiaj z Grześkiem wrclaguna to będziesz miał w dobrej kasie zapewne Sądzę że jak byś go odwiedził to od razu byś zrobił ledy na tył Reszta to niezły wypas zwłaszcza środeczek Seba jak odczucie w przesiadce
kondi30 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Kondi, ale to przecież nie jest pełen S-line, tylko wewnętrzny No właśnie z tego co znalazłem to w tym pakiecie jest cały środek + felga + zawias Tak jak już napisałem wyżej pomyślałem, że masz s-line wewnętrzny + zewnętrzny, dlatego wsomniałem o tych końcówkach, które oczywiście są w exterieur.
Seba_E007 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Jest kocur, tylko tak jak koledzy sensownie radzą, pierwszy mod w tym aucie to koniecznie ledy na przodzie to bo znak rozpoznawczy "nowych" audi. Porozmawiaj z Grześkiem wrclaguna to będziesz miał w dobrej kasie zapewne Sądzę że jak byś go odwiedził to od razu byś zrobił ledy na tył Reszta to niezły wypas zwłaszcza środeczek Seba jak odczucie w przesiadce Wiecie, może opowiem trochę historii Po tym jak dawno zarejestrowałem się na forum widać, że dawno wiedziałem, że będę miał A4 Wiedziałem, że musi być quattro i najpierw w planach była B7 z końca produkcji, B8 była marzeniem ale byłby to golas i bez q więc nie wchodziła w grę. Ale z czasem doszedłem do wnioski, że za tak duże pieniądze nie będę kupował auta, które jednak konstrukcyjnie sięga już sporo lat wstecz. Jednak nowa platforma z wysuniętą do przodu osią, poprawionym rozkładem mas i quattro 40/60 bardzo kusiły. Leciwa już A3 dobrze się sprawowała, czekałem więc i czekałem na odpowiedni moment. Przyszedł czas na silnik: 2.0TFSI odpadł ze względu na spalanie, które dla mnie byłoby za wysokie. Bardzo chciałem 3.0TDI i głównie na ten silnik się nastawiałem ale horrendalna akcyza sprawiła, że jednak sobie go odpuściłem a kombinować w tych tematach nie chciałem. Pozostał 2.0TDI 170PS i dłuuugie poszukiwanie w Niemczech auta. Szybko okazało się, że wcale nie szukając aut z niższej półki cenowej nie brakuje tam sztuk kombinowanych i z kręconym przebiegiem co wychodziło dopiero po sprawdzeniu VINu. Ceny więc cały czas rosły. Wymóg: 170PS + quattro + ksenon z czasem złagodziłem i nie rezygnując z q szukałem też ze zwykłymi reflektorami i 143PS. W końcu miałem kilka ładnych sztuk upatrzonych i oprócz tej wszystkie miały ksenon ale trzeba było podjąć decyzję. Czy silnik czy ledy plus jeszcze inne rozterki wyposażeniowe, koniec końców długo się nie zastanawiając wybrałem tą, uważam najlepszą opcję i nie żałuję ---------- Post dopisany at 18:14 ---------- Poprzedni post napisany at 13:03 ---------- Jest kocur, tylko tak jak koledzy sensownie radzą, pierwszy mod w tym aucie to koniecznie ledy na przodzie to bo znak rozpoznawczy "nowych" audi. Porozmawiaj z Grześkiem wrclaguna to będziesz miał w dobrej kasie zapewne Sądzę że jak byś go odwiedził to od razu byś zrobił ledy na tył Reszta to niezły wypas zwłaszcza środeczek Seba jak odczucie w przesiadce Tak jak mówisz do kolegi zgłoszę się zapewne po komplet razem z ledami rejestracji Co do wrażeń pierwsza podróż tym autem zmieniła moje wyobrażenia na temat jazdy samochodem :banan:Baaajka...
PABLO Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 To teraz kilka delikatnych modów z zewnątrz i więcej już nie potrzeba
Seba_E007 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2012 To teraz kilka delikatnych modów z zewnątrz i więcej już nie potrzeba Też jestem tego zdania
Rekomendowane odpowiedzi