szymeniu Opublikowano 17 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Leon zlał A6 3.0? Leon 2.0TDI FR 2013' w manualu FWD 200PS 400Nm masa własna 1370kg. Puszek okruszek to jednak nie jest, bo to jednak 1.4 tony, a wciąż compact, ale współczynnik moc/masa ma 6.85, a a6 7.63. W każdym razie nawet gdyby a6 miało zbliżony współczynnik, np w wersji 3.0T to i tak 1.9 tony skręcać nie będzie tak jak 1.4, tym samym nadal lipa i dwa winkle i a6 nie ma nawet w lusterkach wstecznych leona:facepalm: Mnie ujął CLA, też waży 1370, ale może dysponować 360ps z doładowanych 2 litrów:decayed: Karol, jasne że CLA w wersji AMG z napędem na dupkę będzie cudny, coś jak M1 coupe ale wracam do sedna Leoś kosztował 98 tys. zł i to jest jego główna zaleta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KmK Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Leon zlał A6 3.0? Leon 2.0TDI FR 2013' w manualu FWD 200PS 400Nm masa własna 1370kg. Puszek okruszek to jednak nie jest, bo to jednak 1.4 tony, a wciąż compact, ale współczynnik moc/masa ma 6.85, a a6 7.63. W każdym razie nawet gdyby a6 miało zbliżony współczynnik, np w wersji 3.0T to i tak 1.9 tony skręcać nie będzie tak jak 1.4, tym samym nadal lipa i dwa winkle i a6 nie ma nawet w lusterkach wstecznych leona:facepalm: Mnie ujął CLA, też waży 1370, ale może dysponować 360ps z doładowanych 2 litrów:decayed: Karol, jasne że CLA w wersji AMG z napędem na dupkę będzie cudny, coś jak M1 coupe ale wracam do sedna Leoś kosztował 98 tys. zł i to jest jego główna zaleta W 100% się z Tobą zgadzam:wink: Generalnie chodziło mi o to, że CLA też zachowuje przyzwoitą wagę, a może dysponować konkretną mocą, co pozwala zachować bardzo dobre osiągi. Nie porównuje go jako alternatywy dla Leona:wink: Bardziej jako ciekawa propozycja. AMG poszło po rozum do głowy i jest awd z haldex'em:decayed: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turdzi Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Leon zlał A6 3.0? Leon 2.0TDI FR 2013' w manualu FWD 200PS 400Nm masa własna 1370kg. Masz jakies zdjecia tego leona jak oceniasz to auto ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymeniu Opublikowano 17 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Leon zlał A6 3.0? Leon 2.0TDI FR 2013' w manualu FWD 200PS 400Nm masa własna 1370kg. Masz jakies zdjecia tego leona jak oceniasz to auto ? Założę wieczorem temat jako ciekawostkę i wrzucę kilka fotek. A co do auta to chętnie sam nim jeżdżę, bo jest zwinny, ma fajny design i jest przyjazny. FWD i ten diesel 2.0 ma naprawdę kopa, którego czuć właśnie ze względu na niską masę. Auto nie wypada na zakrętach, dodatkowo wersja FR w najmocniejszym dieslu i benzynie ma z tyłu zawieszenie multi-flex. Skrzynia ma dobrze dobrane przełożenia dość długie nie trzeba wachlować, a moment obrotowy ładnie ciągnie tego kompakta. Wnętrze jest bardzo dobrze wykonane i spasowane. Bardzo miękkie plastiki przyjemne w dotyku, dużo "skórzanych" wstawek. Panel klimy, kiera, zegary, komputer, kierunki i wycieraczki wzięte żywcem z Golfa i A3. Nie powiem A3 ma lepsze materiały ale nie na tyle żeby dopłacać 60 tys. A cała wisienką na torcie są światła full LED dostępne w aucie kompaktowym, nawet Golf ich nie ma. Dopasiona wersja tak jak pisałem 96 tys. Golf GTD z takim silnikiem i wyposażeniem 130 tys. a A3 160 tys. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turdzi Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Wrzuc zdjecia środka tez.Rozwazam takiego dla ojca tyle ze 1.8 TSI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos* Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Szymek , brałeś tego Leona z placu , czy zamawiałeś do produkcji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymeniu Opublikowano 17 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Szymek , brałeś tego Leona z placu , czy zamawiałeś do produkcji? Z placu bo mieli kilka fajnych sztuk na stocku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario22 Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Leon zlał A6 3.0? Leon 2.0TDI FR 2013' w manualu FWD 200PS 400Nm masa własna 1370kg. Masz jakies zdjecia tego leona jak oceniasz to auto ? Założę wieczorem temat jako ciekawostkę i wrzucę kilka fotek. A co do auta to chętnie sam nim jeżdżę, bo jest zwinny, ma fajny design i jest przyjazny. FWD i ten diesel 2.0 ma naprawdę kopa, którego czuć właśnie ze względu na niską masę. Auto nie wypada na zakrętach, dodatkowo wersja FR w najmocniejszym dieslu i benzynie ma z tyłu zawieszenie multi-flex. Skrzynia ma dobrze dobrane przełożenia dość długie nie trzeba wachlować, a moment obrotowy ładnie ciągnie tego kompakta. Wnętrze jest bardzo dobrze wykonane i spasowane. Bardzo miękkie plastiki przyjemne w dotyku, dużo "skórzanych" wstawek. Panel klimy, kiera, zegary, komputer, kierunki i wycieraczki wzięte żywcem z Golfa i A3. Nie powiem A3 ma lepsze materiały ale nie na tyle żeby dopłacać 60 tys. A cała wisienką na torcie są światła full LED dostępne w aucie kompaktowym, nawet Golf ich nie ma. Dopasiona wersja tak jak pisałem 96 tys. Golf GTD z takim silnikiem i wyposażeniem 130 tys. a A3 160 tys. Zakladaj temat ... kiedys go odkupie wiec dbaj ... Wysłane z telewizora Note2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejvgliwice Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 WooooW Audi jak ta lala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymeniu Opublikowano 17 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 http://a4-klub.pl/marki-78/seat-leon-fr-2-0-tdi-2013-a-289980/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turdzi Opublikowano 18 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Szymeniu jak,tam Franek?? W przyszłym tygodniu idzie na drugą operację, na razie daje rady ale już bardzo ciężko oddycha, szybko się męczy nie chce przez to jeść itp. Na razie czekamy na telefon z Krakowa kiedy mamy się pojawić w szpitalu ---------- Post dopisany 16-10-2013 at 18:57 ---------- Poprzedni post napisany 15-10-2013 at 11:51 ---------- Robili mi dzisiaj znowu akcję serwisową, dostałem zastępcze 3.0 TDI, efekt był taki że się mało nie zabiłem przy wyprzedzaniu a na domair mi brat w Leonie 2.0TDI spuścił wp***dol Powiem ci szczerze masz cierpliwość. Jak na tyle pieniędzy to trochę za często ten samochód jest w serwisie. Moje auto ma juz ponad dwa lata 50K i za wyjątkiem zwyklego serwisu nie odwiedzam aso z powodu akcji czy awarii ao tyle mnie to martwi z trochę ostrzylem sobie zęby na taka Eske ale przyznam szczerze ze te ciagle wizyty w aso mnie skutecznie zniechęcają. Z czym oni tam caly czas walcza ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srb38vx Opublikowano 18 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Fajny ten twój golas miło było poznać A tak serio przepiękne auto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
egon47 Opublikowano 18 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Auto na żywo sie pieknie prezentuje:slina: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek Opublikowano 18 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Szymeniu jak,tam Franek?? W przyszłym tygodniu idzie na drugą operację, na razie daje rady ale już bardzo ciężko oddycha, szybko się męczy nie chce przez to jeść itp. Na razie czekamy na telefon z Krakowa kiedy mamy się pojawić w szpitalu ---------- Post dopisany 16-10-2013 at 18:57 ---------- Poprzedni post napisany 15-10-2013 at 11:51 ---------- Robili mi dzisiaj znowu akcję serwisową, dostałem zastępcze 3.0 TDI, efekt był taki że się mało nie zabiłem przy wyprzedzaniu a na domair mi brat w Leonie 2.0TDI spuścił wp***dol Powiem ci szczerze masz cierpliwość. Jak na tyle pieniędzy to trochę za często ten samochód jest w serwisie. Moje auto ma juz ponad dwa lata 50K i za wyjątkiem zwyklego serwisu nie odwiedzam aso z powodu akcji czy awarii ao tyle mnie to martwi z trochę ostrzylem sobie zęby na taka Eske ale przyznam szczerze ze te ciagle wizyty w aso mnie skutecznie zniechęcają. Z czym oni tam caly czas walcza ? turdzi a nie miales tak luboanych przez audi akcji serwisowych ? Ja juz mialem 4 w tym dwie sterownika wspomagania, jedna sterownika silnika i jedna podstawy filtra oleju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymeniu Opublikowano 18 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Szymeniu jak,tam Franek?? W przyszłym tygodniu idzie na drugą operację, na razie daje rady ale już bardzo ciężko oddycha, szybko się męczy nie chce przez to jeść itp. Na razie czekamy na telefon z Krakowa kiedy mamy się pojawić w szpitalu ---------- Post dopisany 16-10-2013 at 18:57 ---------- Poprzedni post napisany 15-10-2013 at 11:51 ---------- Robili mi dzisiaj znowu akcję serwisową, dostałem zastępcze 3.0 TDI, efekt był taki że się mało nie zabiłem przy wyprzedzaniu a na domair mi brat w Leonie 2.0TDI spuścił wp***dol Powiem ci szczerze masz cierpliwość. Jak na tyle pieniędzy to trochę za często ten samochód jest w serwisie. Moje auto ma juz ponad dwa lata 50K i za wyjątkiem zwyklego serwisu nie odwiedzam aso z powodu akcji czy awarii ao tyle mnie to martwi z trochę ostrzylem sobie zęby na taka Eske ale przyznam szczerze ze te ciagle wizyty w aso mnie skutecznie zniechęcają. Z czym oni tam caly czas walcza ? Walczyć nie walczą, ale co chwila coś jest do zrobienia. Ostatnia akcja na rozszczelniony przewód paliwowy. Wcześniej też duperele. Jedyne co jest zjebane w tym aucie to kolumny tylnych amortyzatorów bo tuleje drugi raz się tłuką. A co do zakupu nowego, to wiesz auto było wtedy kompletną świeżynką to teraz wychodzą kwiatki. Ale cóż takie życie ---------- Post dopisany at 22:34 ---------- Poprzedni post napisany at 22:29 ---------- Fajny ten twój golas miło było poznać A tak serio przepiękne auto Spoko, mnie również milo było was odwiedzić i poznać ---------- Post dopisany at 22:35 ---------- Poprzedni post napisany at 22:34 ---------- Auto na żywo sie pieknie prezentuje:slina: Nie jest źle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos* Opublikowano 18 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 To jeszcze z tymi tulejami tylnych amorków sobie nie poradzili Ja mam juz u siebie na blacie ponad 20 kkm i nic kompletnie z tymi tulejami się nie dzieje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet Opublikowano 18 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 To auto nie jedzie za żadne skarby....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turdzi Opublikowano 18 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Nie nie mialem żadnej. ---------- Post dopisany at 23:35 ---------- Poprzedni post napisany at 23:33 ---------- Szymeniu jak,tam Franek?? W przyszłym tygodniu idzie na drugą operację, na razie daje rady ale już bardzo ciężko oddycha, szybko się męczy nie chce przez to jeść itp. Na razie czekamy na telefon z Krakowa kiedy mamy się pojawić w szpitalu ---------- Post dopisany 16-10-2013 at 18:57 ---------- Poprzedni post napisany 15-10-2013 at 11:51 ---------- Robili mi dzisiaj znowu akcję serwisową, dostałem zastępcze 3.0 TDI, efekt był taki że się mało nie zabiłem przy wyprzedzaniu a na domair mi brat w Leonie 2.0TDI spuścił wp***dol Powiem ci szczerze masz cierpliwość. Jak na tyle pieniędzy to trochę za często ten samochód jest w serwisie. Moje auto ma juz ponad dwa lata 50K i za wyjątkiem zwyklego serwisu nie odwiedzam aso z powodu akcji czy awarii ao tyle mnie to martwi z trochę ostrzylem sobie zęby na taka Eske ale przyznam szczerze ze te ciagle wizyty w aso mnie skutecznie zniechęcają. Z czym oni tam caly czas walcza ? turdzi a nie miales tak luboanych przez audi akcji serwisowych ? Ja juz mialem 4 w tym dwie sterownika wspomagania, jedna sterownika silnika i jedna podstawy filtra oleju Nie nie mialem zadnej ---------- Post dopisany at 23:36 ---------- Poprzedni post napisany at 23:35 ---------- Szymeniu jak,tam Franek?? W przyszłym tygodniu idzie na drugą operację, na razie daje rady ale już bardzo ciężko oddycha, szybko się męczy nie chce przez to jeść itp. Na razie czekamy na telefon z Krakowa kiedy mamy się pojawić w szpitalu ---------- Post dopisany 16-10-2013 at 18:57 ---------- Poprzedni post napisany 15-10-2013 at 11:51 ---------- Robili mi dzisiaj znowu akcję serwisową, dostałem zastępcze 3.0 TDI, efekt był taki że się mało nie zabiłem przy wyprzedzaniu a na domair mi brat w Leonie 2.0TDI spuścił wp***dol Powiem ci szczerze masz cierpliwość. Jak na tyle pieniędzy to trochę za często ten samochód jest w serwisie. Moje auto ma juz ponad dwa lata 50K i za wyjątkiem zwyklego serwisu nie odwiedzam aso z powodu akcji czy awarii ao tyle mnie to martwi z trochę ostrzylem sobie zęby na taka Eske ale przyznam szczerze ze te ciagle wizyty w aso mnie skutecznie zniechęcają. Z czym oni tam caly czas walcza ? Walczyć nie walczą, ale co chwila coś jest do zrobienia. Ostatnia akcja na rozszczelniony przewód paliwowy. Wcześniej też duperele. Jedyne co jest zjebane w tym aucie to kolumny tylnych amortyzatorów bo tuleje drugi raz się tłuką. A co do zakupu nowego, to wiesz auto było wtedy kompletną świeżynką to teraz wychodzą kwiatki. Ale cóż takie życie ---------- Post dopisany at 22:34 ---------- Poprzedni post napisany at 22:29 ---------- Fajny ten twój golas miło było poznać A tak serio przepiękne auto Spoko, mnie również milo było was odwiedzić i poznać ---------- Post dopisany at 22:35 ---------- Poprzedni post napisany at 22:34 ---------- Auto na żywo sie pieknie prezentuje:slina: Nie jest źle To ile juz masz akcji wbitych w tyl książki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuredu Opublikowano 19 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 To jeszcze z tymi tulejami tylnych amorków sobie nie poradzili Ja mam juz u siebie na blacie ponad 20 kkm i nic kompletnie z tymi tulejami się nie dzieje... no ja jade po niedzieli na 3 wymianę, auto 40tys km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymeniu Opublikowano 19 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Nie nie mialem żadnej.---------- Post dopisany at 23:35 ---------- Poprzedni post napisany at 23:33 ---------- Szymeniu jak,tam Franek?? W przyszłym tygodniu idzie na drugą operację, na razie daje rady ale już bardzo ciężko oddycha, szybko się męczy nie chce przez to jeść itp. Na razie czekamy na telefon z Krakowa kiedy mamy się pojawić w szpitalu ---------- Post dopisany 16-10-2013 at 18:57 ---------- Poprzedni post napisany 15-10-2013 at 11:51 ---------- Robili mi dzisiaj znowu akcję serwisową, dostałem zastępcze 3.0 TDI, efekt był taki że się mało nie zabiłem przy wyprzedzaniu a na domair mi brat w Leonie 2.0TDI spuścił wp***dol Powiem ci szczerze masz cierpliwość. Jak na tyle pieniędzy to trochę za często ten samochód jest w serwisie. Moje auto ma juz ponad dwa lata 50K i za wyjątkiem zwyklego serwisu nie odwiedzam aso z powodu akcji czy awarii ao tyle mnie to martwi z trochę ostrzylem sobie zęby na taka Eske ale przyznam szczerze ze te ciagle wizyty w aso mnie skutecznie zniechęcają. Z czym oni tam caly czas walcza ? turdzi a nie miales tak luboanych przez audi akcji serwisowych ? Ja juz mialem 4 w tym dwie sterownika wspomagania, jedna sterownika silnika i jedna podstawy filtra oleju Nie nie mialem zadnej ---------- Post dopisany at 23:36 ---------- Poprzedni post napisany at 23:35 ---------- Szymeniu jak,tam Franek?? W przyszłym tygodniu idzie na drugą operację, na razie daje rady ale już bardzo ciężko oddycha, szybko się męczy nie chce przez to jeść itp. Na razie czekamy na telefon z Krakowa kiedy mamy się pojawić w szpitalu ---------- Post dopisany 16-10-2013 at 18:57 ---------- Poprzedni post napisany 15-10-2013 at 11:51 ---------- Robili mi dzisiaj znowu akcję serwisową, dostałem zastępcze 3.0 TDI, efekt był taki że się mało nie zabiłem przy wyprzedzaniu a na domair mi brat w Leonie 2.0TDI spuścił wp***dol Powiem ci szczerze masz cierpliwość. Jak na tyle pieniędzy to trochę za często ten samochód jest w serwisie. Moje auto ma juz ponad dwa lata 50K i za wyjątkiem zwyklego serwisu nie odwiedzam aso z powodu akcji czy awarii ao tyle mnie to martwi z trochę ostrzylem sobie zęby na taka Eske ale przyznam szczerze ze te ciagle wizyty w aso mnie skutecznie zniechęcają. Z czym oni tam caly czas walcza ? Walczyć nie walczą, ale co chwila coś jest do zrobienia. Ostatnia akcja na rozszczelniony przewód paliwowy. Wcześniej też duperele. Jedyne co jest zjebane w tym aucie to kolumny tylnych amortyzatorów bo tuleje drugi raz się tłuką. A co do zakupu nowego, to wiesz auto było wtedy kompletną świeżynką to teraz wychodzą kwiatki. Ale cóż takie życie ---------- Post dopisany at 22:34 ---------- Poprzedni post napisany at 22:29 ---------- Fajny ten twój golas miło było poznać A tak serio przepiękne auto Spoko, mnie również milo było was odwiedzić i poznać ---------- Post dopisany at 22:35 ---------- Poprzedni post napisany at 22:34 ---------- Auto na żywo sie pieknie prezentuje:slina: Nie jest źle To ile juz masz akcji wbitych w tyl książki ? 4 w tym jedna soft wspomagania. A 3 inne to mechanika ---------- Post dopisany at 09:06 ---------- Poprzedni post napisany at 09:05 ---------- To jeszcze z tymi tulejami tylnych amorków sobie nie poradzili Ja mam juz u siebie na blacie ponad 20 kkm i nic kompletnie z tymi tulejami się nie dzieje... no ja jade po niedzieli na 3 wymianę, auto 40tys km Przynajmniej nie jestem osamotniony ale takie są uroki Bartek kupowania pierwszych wypustów ---------- Post dopisany at 09:08 ---------- Poprzedni post napisany at 09:06 ---------- To auto nie jedzie za żadne skarby....... Nie bluźnij bo się obrażę i usunę ze znajomych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi